O aerodromu

Međunarodni i Low-cost aerodrom Šarloa (Charleroi) udaljen je oko 7km od istoimenog grada i 46km od Brisela. Nalazi se u Valoniji, u središnjem delu Kraljevine Belgije. Nakon aerodroma Brisel, najveći je i naprometniji u zemlji, a čine ga dva terminala (T1 i T2).

Osnovne informacije

ikona airport

CRL

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Na aerodromu Šarloa postoji miran i ugodan prostor sa svim neophodnim sadržajem kako biste vreme između dva leta proveli što prijatnije.

Lounge, koji je smešten u delu za ukrcavanje, nalazi se preko puta Leffe Bar-a na terminalu 1, odnosno nasuprot gate-a 26 na terminalu 2. Pogodnosti Lounge-a, čije je radno vreme svakog dana od 04h do 23h, su brza traka i prioritet pri sigurnosnoj proveri.

Pristup Loungu možete uplatiti online ili ga po ceni od 15€ obezbediti na informacionom pultu na aerodromu.

ikona naslovaWiFi

Besplatan inernet na aerodromu Šarloa

Wi-Fi je dostupan svim putnicima na terminalima 1 i 2. Prijava je brza i jednostavna. Pokrivenost i brzina interneta dovoljni su kako biste bez problema mogli da pristupite željenom sajtu, čak i izvan zgrade aerodroma.

ikona naslovaCheck In

check-in

Pult za Check-in se otvara 3 sata pre leta, a zatvara 40 minuta pre polaska. Preporučuje se da putnici dođu bar 2 sata pre leta, a tokom praznika i školskih raspusta minimum tri sata pre leta.

Rani check in na aerodromu Šarloa

Aerodrom Šarloa brine o svojim putnicima i želi da im let učini što jednostavnijim. Upravo zato postoji mogućnost ranije prijave na let (Early Check-in). Na ovaj način možete svoje torbe i kofere predati dan pre putovanja i izbeći nepotreban stres.

Svako ko želi da koristi usluge ovog servisa, dobiće sat vremena besplatnog parkinga na Express car park-u, kao i pristup brzoj traci.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Šarloa početkom 2017. godine dobio je novi, potpuno moderan, terminal 2. To je dovelo do znatnog rasterećenja avio saobraćaja i smanjenja gužve.

Oba terminala se koriste za potrebe low cost i međunarodnih letova. Procenjuje se da će se ovim potezom broj putnika povećeti do 10 miliona godišnje.

Transfer zona na Terminalu 2

Terminal 2 ima osam check-in šaltera, tri odlazna gejta i dve pokretne trake sa prtljagom. Takođe, kao i na terminalu 1, postoji neograničen besplatan internet, lounge, prodavnice sa namirnicama i duty free shop.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Od Aerodroma Šarloa do istoimenog grada, Brisela ili okolnih destinacija, putnici mogu stići na više različitih načina:

Shuttle Bus do Brisela – Ovo je najlakši način transporta do centra. Autobusi polaze na svakih 30minuta, počevši od 04.30h, a karte možete kupiti online po ceni od 5€ na ovom linku.

Shuttle Bus do Lila i Luksemburga – Postoji 12 svakodnevnh polazaka do Lila i 10 polazaka do Luksemburga, a početna cena karte je 5€ i može se obezbediti na ovom linku.

Shuttle Bus do Genta i Briža – Do centra Genta i Briža možete doći jednim od 9 svakodnevnih polazaka sa aerodroma Šarloa, a cene karata koje se kreću od 5€ obezbedite na linku Flibco.com.

Druge vrste prevoza

Taxi – Ispred samog aerodroma primetićete brojne taksi službe koje vas mogu odvesti do željene destinacije. Cena po kilometru u zavisnosti od destinacije se kreće od 1.8€ do 2.7€.

Autobus i voz – Možete kombinovati ova dva vida prevoza i sa aerodroma Šarloa najpre autobusom doći do Charleroi-South Station, a zatim vozom do željene stanice u Briselu. Karte potražite na linku Belgian rail.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Na samom aerodromu i njegovoj neposrednoj blizini postoji više parking zona. Različite tipove vozila, njihov položaj i cenu, koja varira od blizine terminala, možete pogledati na linku parking na aerodromu Šarloa.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Postoji više restorana i kafića u okviru aerodroma, a njihov spisak se nalazi na linku barovi i restorani na aerodromu Šarloa.

Ukoliko želite da nekoga obradujete poklonom po cenama bez taksi, to možete učiniti u Duty Free Shop-u ili nekoj od radnji na aerodromu Šarloa.

Ako želite da podignete novac sa svog računa, to možete učiniti na bankomatima na terminalima 1 i 2. U okviru terminala 1, nalaze se dve menjačnice gde možete zameniti novac.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Sve potrebne informacije vezane za putnike sa invaliditetom i posebnim potrebama dostavite do 48h pre poletanja.

ikona naslovaMapa aerodroma

Aerodrom Šarloa i mapa Terminala 1
Aerodrom Šarloa i mapa Terminala 2

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Blaza

Mnogo mi se dopao njihov spa centar

5 godina ago

Review Šarloa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *