Kupite avio karte za Rejkjavik i istražite glavni i najveći grad Islanda. Smešten u zalivu Faksa, nalazi se na jugozapadu ovog ostrva, na obali Atlantskog okeana.

Najsevernija svetska prestonica, koju su osnovali norveški Vikinzi, centar kulture, ekonomije i obrazovanja u zemlji, okružena gejzirima, fjordovima i ledničkim jezerima, konstantno se širi i raste.

Metropola specifične arhitekture, izuzetnih muzeja, dragih i nasmejanih ljudi, iznenadiće vas širokom i potpuno drugačijom ponudom od svega na šta ste navikli.

IslandDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Kada odlučite da rezervišete avio karte za Rejkjavik, obeležja koja se posebno izdvajaju su:

  • Nacionalni muzej
  • Biser
  • Crkva Hallgrímskirkja
  • Plava laguna
  • Laugardalur park

Gde kupiti avio karte za Rejkjavik?

Putujte kompanijama Scandinavian Airlines i Norwegian do islandske prestonice, a jeftine cene letova potražite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

U centru Rejkjavika, u ulici Laugavegur može se pronaći veliki broj butika sa retro i vintaž odećom, dok ljubitelji modernih brendova imaju na raspolaganju brendove iz Švedske i Danske po prilično visokim cenama.

Kiosk sadrži odeću islandskih dizajnera. U Kron i Kron prodavnicama u svojoj ponudi imaju kvalitetan izbor ženske i muške obuće. U Hrimu možete naći predmete za domaćinstvo kao i specijalne islandske suvenire. Aurum je juvelirnica sa nakitom posebnog kvaliteta.

Hrana (restorani)

Hrana

Tradicionalna hrana poslužuje se i priprema na tradicionalan način. Meso je obično dimljeno, a jelo hangikjot- dimljena jagnjetina veoma je popularna. Kozumira se u velikoj meri i kuvana ovčetina, koja se pripema na različite načine, piletina, govedina i povrće.

Morski plodovi, meso lososa, meso morskih lavova i kitova su u Rejkjaviku posebni specijaliteti. Popularna mesta u gradu su: Bergsson Matus, Grillmarkadurinn, Snaps Bistro Bar. 

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre putovanja u najseverniju svetsku prestonicu, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama pogledajte na linku hoteli u Rejkjaviku.

ikona naslovaTransport

transport

U nastavku možete da pogledate šta sve spada u javni saobraćaj:

  • autobus
  • trajekt
  • bicilkl
  • avion

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

ISK

ikona language

Islandski

ikona time-zone

GMT

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

KEF

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Rejkjavik

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Cana

Nemoguce je opisati sve sta grad ima i sta treba posetiti – jednostavno treba doziveti

5 godina ago

Review Rejkjavik.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *