O aerodromu

Dales (Dulles International Airport)  je međunarodni aerodrom koji se nalazi na istočnoj obali SAD, udaljen 42km od glavnog grada Vašingtona.

Procenjuje se da dnevno prodje oko 60.000 putnika kroz aerodrom iz/do više od 125 destinacija širom sveta.

Aerodrom se sastoji od jednog velikog glavnog i dva središnja terminala, koji se sastoje od po dva hola: A i B za prvi i C i D za drugi terminal. Da pogledate red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

IAD

ikona money

USD

ikona naslovaLounges

lounge

Postoji nekoliko salona na aerodromu, za šta je potrebno da se putnici raspitaju kod kompanije sa kojom putuju o uslovima za boravak u istim.

Aerodrom Dales saloni

  • Air France – pored gejta A19. Pristup salonu se deli sa KLM, Korean Air, Iceland Air i određenim Skyteam partnerskim avio kompanijama
  • British Airways – središnji terminal, hol B. Pristup salonu se deli sa Aer Lingus avio kompanijom
  • Etihad – pored gejtova A14/A16. Pristup salonu se deli sa avio kompanijom Saudia
  • Lufthansa – pored gejtova B49/B51. Pristup salonu se deli sa Air China, All Nippon Airways, Austrian, Avianca, Brussels, Ethiopian i United.
  • Turkish Airlines – pored gejta B43. Pristup salonu se deli sa Star Alliance Gold članovima
  • United Airlines – Pored gejtova C3, C7, C17 and D8. Pristup salonu se deli sa Star Alliance Gold članovima
  • Virgin Atlantic – pored gejta A32

ikona naslovaWiFi

wifi

Internet na aerodromu Dales Vašington je besplatan.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnici se savetuju da budu na aerodromu 2 sata pred putovanje za lokalne, odnosno 3 sata pred putovanje za međunarodne letove.

Prijava na let je moguća na šalterskom aerodromu, samouslužnim kioscima i preko interneta – čija procedura zavisi od kompanije do kompanije.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Putnici koji imaju presedanje na aerodromu, trebaju imati na umu da je između lokalnih i lokalnih/međunarodnih letova najmanje vreme potrebno putniku da se ukrca iz jednog leta na drugi 45 minuta, a između međunarodnih i međunarodnih/lokalnih – 1 sat i 30 minuta.

Za svaku pomoć i dodatne informacije pri tranzitu, putnici se mogu obratiti na Travelers Aid Volunteers informacionim šalterima.

Metro linija AeroTrain povezuje povezuje glavni terminal sa ostalim terminalima.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Dales Vašington transport sa aerodroma

Autobus – The Washington Flyer autobuska linija saobraća redovno od aerodroma do najbliže Metro stanice,  West Falls Church, sa polaskom ispred područja za dolaske. Vreme putovanja je od 20 do 30 minuta i cena karte je 10$. Karte se mogu kupiti na Ground Transportation Centre šalteru, na području za dolaske. Jeftinija opcija je Metrobus koji saobraća do Rossly i L’Enfant Plaza (trajanje putovanja 50 minuta, 6$)

Taksi Washington Flyer Taxicabs je taksi udruženje koje služi aerodromu, 24/7. Cena do centra grada iznosi 65$, a vreme putovanja zavisi od 30 do 60 minuta, zavisno od saobraćaja.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking po satu i celodnevni parking je dostupan putnicima na pristojnoj pešačkoj udaljenosti u okviru terminala.

Parking po satu se nalazi ispred terminala, a postoje dva celodnevna parkinga: Garage 1 i Garage 2, koja su povezana sa terminalom. Besplatna šatl autobuska linija saobraća između parkinga i terminala.

Valet parkinzi su isto dostupni ispred glavnog terminala.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Duty Free prodavnice su dostupne za međunarodne putnike u holovima B, C i D.

Na aerodromu se nalazi jedna poslovnica banke i nekoliko bankomata i menjačnica.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Aerodrom je dostupan za lica u invalidskim kolicima i ostalim posebnim potrebama. Svaki zahtev u vezi pomoći i asistencije na aerodromu, putnici moraju obaviti preko svoje avio kompanije.

Na aerodromu se, između ostalog, nalazi TDD, aparat za vizuelno pozivanje, specijalni toaleti, parking mesta i liftovi sa Brajevim znakovima.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa aerodroma Dales

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Vladan

Internet im je odličan. Dugo sam čekao na ovom aerodromu, ali samo uspeo da strimujem dva filma tako da je vreme brzo prošlo iako nisam imao vremena da vidim Vašington

5 godina ago

Review Dales Vašington.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *