O aerodromu

OHare internacionalni aerodrom u Čikagu se nalazi 23km od centra grada. Ovaj aerodrom je na šestom mestu po posećenosti u svetu, oko 80 miliona ljudi godišnje prođe kroz njega.

Aerodrom O’Hare je glavna baza jedne od tri nacionalne i najveće kompanije u Americi, United Airlines avio kompanije.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

ORD

ikona money

USD

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom O’Hare Saloni

Na aerodromu O’Hare, u sklopu svih terminala, postoji veliki broj salona gde se putnici mogu odmoriti:

 • Air France – KLM salon – nalazi se u sklopu internacionalnog Terminala 5, posle siguronosne kontrole. Radi svakog dana od 08:15h do 21:00 ili ponoći. Salon je opremljen kožnim stolicama, putnici imaju pristup televiziji i internetu. U ovom salonu se može boraviti maksimalno 3h.
 • Delta Sky Club – salon koji se nalazi u sklopu Terminala 2. Putnici koji borave u ovom salonu imaju pristup WiFi mreži, televiziji, fotokopiru itd. Takođe je uključen širok izbor pića i grickalica.

Posetite i ove salone na Ohare aerodromu

 • United Club – Tri salona United Club se nalaze u sklopu terminala 1, četvrti je u sklopu terminala 2. Salon svojim posetiocima nudi internet, magazine, telefon, tuš kabine kao i veliki izbor pića i grickalica.
 • Swissport – salon Swissport se nalazi u sklopu terminala 5. Ovaj salon je opremljen i za putnike sa umanjenom sposobnošću kretanja. Putnici takođe imaju pristup novinama, televiziji, internetu itd.

ikona naslovaWiFi

wifi

Besplatno korišćenje interneta je dostupno svim putnicima koji borave na aerodromu. Postoje dve WiFi mreže koje pokrivaju aerodrom –  _Free_ORD _Wi-FiBoingo Hotspot.

ikona naslovaCheck In

check-in

Aerodrom O’Hare je jedan od najprometnijih aerodroma na svetu. Velike gužve na ovom aerodromu su česta pojava, pa se putnicima savetuje da budu minimum 2h pred let na aerodromu, kako bi na vreme izvršili sve potrebne procedure.

Čekiranje se takođe može izvršiti na interaktivnim kioscima na aerodromu, web sajtu avio kompanije koja prevozi putnika, putem mobilne aplikacije, itd.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom O’Hare Transfer

Na aerodromu O’Hare postoje 4 terminala. Terminali 1, 2 i 3 su povezani i na maloj su razdaljini. Prva 3 terminala su predviđena za domaće letove, dok je četvrti terminal (koji se naziva Terminal 5) predviđen za internacionalne letove. Sa obzirom da se terminal za internacionalne letove nalazi dalje od 3 terminala za domaće letove, do njega je potreban prevoz ( TTB – Terminal Transfer Bus).

 • Terminal 1 – Terminal 1 je uglavnom rezervisan za letove avio prevoznika United Airlines, kao i avio kompanija članica Star Alijanse i Lufthanse. Sastavljen je iz dve oblasti – B i C, koje se nalaze u zasebnim zgradama jedna preko puta druge. Oblast B je za prijave na let, siguronosne kontrole, oblast za prtljag itd. U sklopu C oblasti se nalaze gejtovi za ukrcavanje na letove. Ove dve oblasti su povezane pešačkim tunelom.
 • Terminal 2 – Ovaj terminal je rezervisan za letove Air Canada i Delta avio kompanija, za njihove domaće letove. Sastavljen je iz dve oblasti – E i F.

Terminali 3 i 5 na Ohare aerodromu

 • Terminal 3 – Terminal 3 je sastavljen iz G, H, K, i L oblasti. Ovde su uglavnom organizovani letovi American Airlines avio kompanije kao i avio kompanija članica Oneworld alijanse – Iberia i Japan Airlines.
 • Terminal 5 (terminal za internacionalne letove) – Svi internacionalni dolasci se odvijaju na ovom terminalu. Na ovom terminalu sleću avio kompanije poput Air France, KLM, British Airways, Swiss, Etihad Airways itd.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Neke od opcija prevoza od aerodroma do centra grada:

 • Taxi – Taxijem od aerodroma do centra Čikaga je potrebno 30 minuta. Taxi na aerodromu se može naći kod bilo kojeg terminala.Prosečna cena za prevoz do centra iznosi od 30$ do 40$.
 • Voz – Svakog dana od 06:00h do 19:00h se putnici mogu prevoziti vozom od aerodroma do centra grada. Stanica se nalazi severoistočno od aerodroma. Cena prevoza u jednom smeru iznosi 9$.
 • CTA Blue Line – prevoz vozom koji predstavlja najpovoljniju i najbržu opciju za prevoz. Putnicima je na raspolaganju 24h. Vozovi prevoze putnike do centra grada i naselja van centra. Cena prevoza je 5$.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom O’Hare Parking

OHare aerodrom raspolaže sa 325 parking mesta. Za parkiranje na aerodromu O’Hara ima mnogo, zavisno od potrebe putnika. Treba obratiti pažnju na kojem nivou parkinga se putnici parkiraju jer od toga zavise cene.

Opcije parkinga:

 • Parkiranje na sat – prvi sat  2$
 • Parkiranje dnevno – 40$
 • Economy E parking – 17$ dnevno
 • Economy G parking –  10$ dnevno
 • Economy H Parking – 17$ dnevno
 • International Parking – 2$ prvi sat

Dugoročni parking i Economy parking mesta u zoni E i G, nalaze severozapadno od terminala 1, 2 i 3. Glavna garaža aerodroma je predviđena za kratke boravke (manje od 3h). Nalazi se kod terminala za domaće letove. Parking za terminal 5, gde se odvijaju internacionalni letovi, se nalazi u Zoni D.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Aerodrom O’Hare raspolaže sa velikim brojem prodavnica, počevši od suvenirnica pa sve do prodavnica poznatih svetskih dizajnera. Na aerodromu takođe ima veliki broj knjižara, prodavnica nakita, kozmetike, naočara itd.

Banke se mogu naći u sklopu terminala 2 i 5. U sklopu terminala 2 banka radi od 06:00h do 21:00h, dok u sklopu terminala 5 radi od 07:00 do 09:00h.

Menjačnice se mogu naći u sklopu terminala 1, 3 i 5. Rade svakog dana od 06:00h do 21:00h.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Na aerodromu O’Hare postoji posebno opremljena prostorija za ljude sa invaliditetom. Ona u ponudi ima posebno opremljenu tuš kabinu, sto za preslavačenje, toalet itd. Ova prostorija se nalazi u sklopu terminala 2.

Svi putnici kojima je potreban neki vid asistencije na aerodromu mogu zatražiti tu uslugu, najpoželjnije bi bilo da to urade 48h pred let.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bogdanka

veliki i tezak aerodrom za snalazenje

5 godina ago

Review O’Hare Čikago.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *