O aerodromu

Međunarodni aerodrom Vankuver (Vancouver International Airport) se nalazi na Sea Island u Ričmondu, 12km od centra Vankuvera. To je drugi najprometniji aerodrom u Kanadi. Često se opisuje kao trans-pacifički čvor sa svakodnevnim letovima za Aziju, Evropu, Okeaniju, Sjedinjene Američke Države, Meksiko i druge aerodrome u Kanadi.

Čvorište je za Air Canada i WestJet.

Da pogledate red letenja, kao i da saznate do kojih sve destinacija može da se leti sa aerodroma Vankuver kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

YVR

ikona money

CAD

ikona naslovaLounges

lounge

Plaza Premium Lounge na aerodromu Vankuver

Smešten je na trećem spratu, u delu C za domaće odlazne letove. Ovaj miran i ugodan prostor može da ugosti do 36 gostiju. Na raspolaganju su im: bar sa osveženjima, internet, časopisi, magazini, TV, topli i hladni obroci kao i opcije za vegetarijance. Radno vreme je od 05:00 do 22:30h svakog dana.

Plaza Premium Lounge

Nalazi se na trećem spratu terminala, u delu za međunarodne odlazne letove. U ponudi su: bezalkoholna pića i alkoholna (uz doplatu), raznovrsni obroci, internet, časopisi, tuš kabine, prostorije za odmor i dremku, faks, telefon, TV i monitor sa redom letenja. Može se unapred rezervisati mesto. Maksimalno vreme boravka je 3h. Radno vreme od 05:00 do 01:30h.

Air Canada Maple Leaf Lounge

Saloni ovog tipa se nalaze na tri lokacije na aerodromu: u delu za domaće odlaske, delu za međunarodne odlaske i za odlaske iz Sjedinjenih Američkih Država. Putnicima su na raspolaganju: lagani obroci i grickalice, alkoholna i bezalkoholna pića, štampači, kopir aparati, faks, časopisi i magazini, TV, internet i tuš kabine (samo u salonima za domaće letove i preko granica Sjedinjenim Američkih država). Saloni se otvaraju sat vremena pre prvog leta, a zatvaraju 30 minuta pre poslednjeg.

SkyTeam Lounge

Smešten je u delu za međunarodne letove. Na raspolaganju su: raznovrsna osveženja (alkoholna i bezalkoholna), faks, monitor sa redom letenja, internet, časopisi, tuš kabine i omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren 24h dnevno, svakog dana u nedelji. Moguće je rezervisati mesto unapred dok je maksimalno vreme boravka 3h.

ikona naslovaWiFi

wifi

Komletna aerodromska infrastuktura je pokrivena internetom. Putnici i posetioci ga mogu koristiti besplatno.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća na sajtu avio kompanije ili putem mobilne aplikacije određene avio kompanije.

Prijava na let na šalterima je 2h pre domaćih i 3h pre međunarodnih letova.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Međunarodni aerodrom Vankuver ima tri terminala: domaći, međunarodni i južni terminal.  Domaći i međunarodni terminali su povezani i, zajedno, često se nazivaju glavni terminal. Južni terminal, zajedno sa susednim pristaništima, menadžment aerodroma “Aerodrom Jug”. Južni terminal ja zadužen za regionalne letove.

Postoji besplatan shuttle bus koji saobraća između terminala.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Vankuver transport

VozThe Canada Line saobraća od međunarodnih i domaćih terminala do centra Vankuvera. Vreme putovanja je 26 minuta. Cena karte od Vankuvera do aerodroma je C$4, a od aerodroma do centra grada C$9. Kasno noću red vožnje preuzima autobuska linija N10.

Autobus – autobuske linije kreću od Bridgemont autobuske stanice do koje se od aerodroma može stići vozom.

Taxi – vozila više firmi se nalaze ispred domaćeg i međunarodnog terminala. Vreme putovanja do centra grada je oko 30 minuta, a cena C$36.

Rent-a car – više kompanija za iznajmljivanje automobila se nalazi na prizemlju aerodroma gde su parking mesta.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Višespratni parking Parkade se nalazi u blizini domaćeg i međunarodnog terminala. Nivo P1 namenjen za ostavljanje i kupljenje putnika, dok su nivoi P2 i P3 satni, dnevni i nedeljni parking.

Svakodnevni ili dnevni parking parking je takođe na raspolaganju nasuprot južnog terminala.

Ekonomski parking, nudi jeftinije cene za dugoročno parkiranje.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Licencirani barovi i restorani, restorani brze hrane i kafići se nalaze širom aerodroma. Većina prodavnica, butika raznovrsnih proizvoda i brendova se nalaze na međunarodnim i domaćim polascima. Duty-free radnje se nalaze na međunarodnom terminalu. Putnicima su na raspolaganju:

  • The Royal Bank Canada se nalazi na domaćem terminalu
  • menjačnice i bankomati na svim terminalima
  • apoteka
  • klinika
  • stomatološka klinika
  • sala za konferenciju

ikona naslovaLica sa invaliditetom

ikonica-invalidska-kolica

Međunarodni aerodrom Vankuver je u potpunosti dostupan putnicima sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja. Na raspolaganju su im prilagođeni toaleti, parking mesta, taxi vozila sa osobe u invalidskim kolicima, kao i interterminalni prevoz.

ikona naslovaMapa aerodroma

vankuver mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

Mirko

Putovao sam i na međunarodnim i domaćim letovima – izuzetno dobra interakcija osoblja aerodroma.

5 godina ago
marko

Petar

Odlična povezanost između terminala.

5 godina ago

Review Vankuver.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *