Rezervišite Beograd Helsinki avio karte i posetite glavni i najveći grad Finske, smešten u istoimenom zalivu na obali Baltičkog mora, okružen brojnim malim ostrvima.

Najsevernija milionska metropola na svetu, prepoznatljiva je širom Evrope po uređenosti, prostranim zelenim parkovima, muzejima i mestima za užitak.

Prestonica izuzetne arhitekture, bogate kulturne i gastronomske ponude sa raznovrsnim sadržajem potpuno prilagođenim meštanima i posetiocima, već godinama se smatra idealnim mestom za život.

FinskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Beograd-Helsinki-avio-karte-atrkacije

Ukoliko kupite Beograd Helsinki avio karte, najznačajnije znamenitosti koje preporučujemo da obiđete su:

  • Soumenlinna
  • Muzej savremene umetnosti
  • Trg senata
  • Zoološki vrt
  • Park Esplanadi

Red letenja za Beograd Helsinki avio karte

Direktni letovi avio komapnije Air Serbia na relaciji Beograd Helsinki (tri puta nedeljno) mogu se naći na našem sajtu. Avion ponedeljkom i subotom poleće u 06:35h, a četvrtkom u 17h.

Putovanje avionom traje dva i po sata. Cene avionskih karata zavise od klase putovanja, avio kompanije i odabranog datuma.

ikona naslovaShopping

Šoping

Na samoj obali zaliva smeštena je glavna gradska pijaca, Kauppatori, na kojoj pored svežih namirnica i ribljih proizvoda možete naći autentične i ručno rađene suvenire.

Unikatne predmete i lokalne robne marke potražite u ulici Pohjoisesplanadi, dok ekskluzivne svetske brendove i juvelirnice pogledajte u kvartu Esplanadi.

Neki od vodećih tržnih centara u kojima sve neophodno možete kupiti na jednom mestu su Kamppi, Stockmann i Sokos. Pre odlaska u kupovinu, predlažemo vam da proverite na internetu da li postoji neka akcija ili promocija za brend koji volite.

ikona naslovaHoteli

Beograd-Helsinki-avio-karte-hotel

Ako je najsevernija evropska prestonica vaša naredna destinacija, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama možete videti na linku hoteli u Helsinkiju.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Helsinki, najveći je u Finskoj i jedan od najvećih u Skandinaviji. Nalazi se 18 kilometara severno od centra prestonice. Kada rezervišete direktan Air Serbia let i sletite na aerodrom, informišite se na vreme kako najjednostavnije da stignete do centra grada .

Prevoz taksijem

Taksisti kulturno čekaju ispred ako tražite njihove usluge. Ukoliko ste sami, cena iznosi oko 45 evra. Postoji žuti aerodromski taksi, koji ima do 8 sedišta i jeftiniji je od običnog taksija jer je za više putnika. Cena po osobi se utvrđuje na osnovu broja putnika:

  • 1 do 2 osobe 25eur
  • 3 do 4 osobe 32eur
  • 5 do 6 osoba 45eur
  • 7 do 8 osoba 60eur

Transport autobusom

Najjeftinija i najbolja varijanta je da uzmete prevoz autobusom. Najpovoljniji su Finnair i idu na svakih 15 minuta.

Autobus 615 ( Linija Rautatientori – Lentoasema), vozi do Helsinkija. (“Lentoasema” je u prevodu “Aerodrom”). U 615 spadaju autobusi 615VK, 615V, 615T, 615TK, 615H i 615TH.

Lokalni autobusi kreću sa aerodroma, od platforme / perona (finski “leituri”) 21, ispred terminala 2 i idu do glavne železničke stanice Rautatientori u centru Helsinkija. Karta je 4.5 evra i možete je kupiti ili gotovinom kod vozača ili na automatu na autobuskoj stanici karticom ili gotovinom. Vožnja traje oko 35 minuta. Ukoliko zatažite, vozač će vas, na zahtev, ostaviti i van autobuske stanice, gde god poželite. Potrebno je samo da pritisnete dugme STOP.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Finski i Švedski

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

HEL

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Helsinki

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jelisaveta

Bila sam u sopingu, cene su odlicne

5 godina ago

Olivera

Trebale su mi najjeftinije avionske karte, ali nisam uspela da nadjem direktan let jer nema svakog dana. Ako postoji neka promo cena za letove sa medjusletanjem molim vas javite mi

5 godina ago

Petar Damjanović

Kada ima da se kupi online na Abago jeftina avionska karta u jednom smeru za februar mesec naredne godine. Ako može da mi se pošalje ponuda na mail za direktan let.

5 godina ago

Slavimir Bošković

Istraživao sam, upoređivao strane i naše sajtove i mogu da vas pohvalim! Sjajan vam je sajt i baš su jeftine karte kod vas. A najjeftinija ponuda je bila za let od 12.08 do 26.08 u odnosu na konkurenciju. Bravo, bravo, bravo!!!

5 godina ago

Review Helsinki.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *