Popularne Olympic Air Destinacije

Odaberite destinaciju gde želite da putujete avio kompanijom Olympic Air

Iz Beograda, preko Atine ili Soluna možete da letite do bilo kog ostrva i destinacije u Grčkoj. Udobno, jeftino i veoma brzo. Odaberite datum putovanja i let koji vam najviše odgovara i online rezervišite avio karte.

Krf

'Zeleno ostrvo'

od 255€

Solun

Upoznajte Aristotelov rodni grad

od 175€

Atina

Kolevka demokartije

od 99€

Mikonos

Biser Kiklada

od 199€

Zakintos

Ostrvo iz snova

od 469€

Rodos

Ostrvo Kolosa

od 184€

Santorini

Plavo beli raj

od 139€

Heraklion

Kolevka civilizacija

od 231€

Larnaka

Kristalno plavo more i plaže

od 169€

Beč

Uživajte u carskoj prestonici

od 20€

Brisel

U poseti 'prestonici Evrope'

od 129€

Sofija

'Grad koji raste, a ne stari'

od 118€

Ostale destinacije koje možete posetiti Olympic Air aviokompanijom

Klase u Olympic Air avionu

Klase na letovima Olympic Air avio kompanije

Ekonomska klasa

Ekonomska klasa ove avio kompanije nudi ugodan i reklasirajući let sa besprekornom uslugom kabinskog osoblja.

U sklopu ekonomske klase postoje dve opcije tarifa (karata): GoLight i Flex. Zavisno od birane karte zavisi i sama usluga na letu. Putnici sa GoLight kartom mogu leteti po jefitnijim cenama, ali zato nemaju pravo na besplatni predati prtljag ili na povraćaj novca u slučaju otkazivanja.

Bolje i fleksibilnije uslove nude Flex karte, gde putnici imaju pravo na predati prtljag, imaju pravo na određeni povraćaj novca u slučaju otkazivanja, itd.

Biznis klasa

Za putnike koji žele veći komfor i bolju uslugu tokom leta, biznis klasa je pravo rešenje.

Biznis klasa je idealna za putnike kojima je potrebna većina količina prtljaga – dozvoljeno je poneti 2 ručna prtljaga po 8kg i 5kg, dok se mogu poneti 2 predata prtljaga po 32kg.

Karte se mogu menjati, a novac se može vratiti u slučaju otkazivanja. Deca imaju popust na karte, putnici imaju pristup biznis salonima, prioritet pri ukrcavanju kao i preuzimanju prtljaga, itd.

Prtljag na Olympic Air letu

Informacije o tipovima prtljaga su dozvoljeni na Olympic Air letovima

Ručni prtljag

Pre nego započnu pakovanje, putnici trebaju obratiti pažnju na dozvoljene težine i dimenzije prtljaga:

Ručni prtljag

Dozvoljeni prtljag

Ručni prtljag tokom leta stoji u pregradi iznad putnika. Pored dozvoljenog ručnog prtljaga, putnici imaju pravo i na jedan lični predmet. Taj predmet može biti torba, lap top, i slično. Lični predmet je tokom leta smešten ispod sedišta.

Bebe (od 0-2 godine) imaju pravo na jedan prtljag do 6kg, dimenzija (55x40x23cm). Deca (od 2-11) godina, imaju isto pravo po pitanju prtljaga kao odrasli putnici.

Predati prtljag

Količna dozvoljenog predatog prtljaga varira na Olympic Air letovima. Zavisno od tipa aviona, birane tarife (karte), kao i klase kojom se leti, se i određuje koliko se prtljaga može poneti.

Ekonomska

Dozvoljeni prtljag

Biznis

Dozvoljeni prtljag

Putnici koji lete DH8 100, DH8 400 i ATR avionima

U sklopu ekonomske klase postoje GoLight i Flex tarife (karte). Putnici koji su se odlučili za GoLight tarifu nemaju pravo na prtljag, dok putnici sa Flex tarifom mogu poneti do 23kg predatog prtljaga, ukupnih dimenzija 158cm.

Gold članovi Miles+Bonus programa lojalnosti, koji putuju GoLight tarifom, imaju pravo na 1 predati prtljag, težine do 23kg, ukupnih dimenzija 158cm, dok putnici sa Flex tarifom imaju pravo na 2 prtljaga.

Putnici koji lete Airbus 319, 320 i 321 avionima

Putnici sa GoLight tarifom nemaju pravo na prtljag, osim ako nisu Gold članovi Miles+Bonus programa lojalnosti. Sa Flex tarifom putnici imaju pravo na jedan do 23kg, dok putnici koji lete Biznis klasom mogu poneti 2x32kg predatog prtljaga.

 

Višak prtljaga

Zavisno od toga da je putniku potrebna dodatna torba ili je premašio neku od regulativa po pitanju dimenzija odnosno težine prtljaga, vrši se i sama doplata.

Višak prtljaga


Zavisno od dužine leta i rute, kao i načina na koji se plaća variraju i same cene. Putnici višak prtljaga mogu platiti online, na aerodromu ili na samom gejtu.

Muzički instrumenti

Muzički instrumenti na Olympic Air letovima se mogu prevoziti kao ručni ili predati prtljag.

Ručni prtljag


Da bi se instrumenti prevozili kao ručni prtljag, ne smeju prelaziti maksimalne dimenzije 55x40x23cm i težinu od 8kg.

Ako instrument prevazilazi data određenja, a putnik hoće da se prevozi sa njim u kabinu, on mora doplatiti dodatno sedište. Dodatno sedište je potrebno rezervisati prilikom same rezervacije leta. Maksimalne dimenzije instrumenta koji se prevozi na dodatnom sedištu su 90x40x50cm.

Još jedna od opcija za prevoz instrumenata jeste prevoz na podu u kabini, a kada se tako prevozi instrument, on ne sme prelaziti dimenzije 135x40x28cm.

Instrument koji se prevozi kao predati prtljag se naplaćuje po njegovoj težini i dimenzijama.

Zabranjeni predmeti

Iz siguronosnih razloga postoji lista predmeta koje putnici ne mogu poneti na letove ove avio kompanije.

Litijum baterije


Neki od predmeta koji se ne mogu prevoziti:

 • Pištolji i drugo oružje (bilo koja vrsta oružja, replike ili imitacije oružja)
 • Oštri predmeti (uglavnom se odnosi na alat)
 • Tupi predmeti (svi tupi predmeti koji mogu izazvati povredu; lopte, golf palice, hokej palice itd.)
 • Eksplozivi i zapaljive materije (municija, zapaljive tečnosti, gas cilindri itd.)

 

Sportska oprema

Sportska oprema se na letovima ove avio kompanije naplaćuje u zavisnosti od veličine opreme i destinacije gde se putuje.

Sportska oprema


Neka od sportske opreme koja se može prevoziti:

 • oprema za kuglanje – jedna torba, jedna kugla, i jedan par obuće za kuglanje
 • biciklo – koje nije motorizovano
 • oprema za streljaštvo – set sa lukom i srelicama
 • oprema za pecanje
 • oprema za mačovanje – jedna torba sa kacigom, uniformom i mačem
 • daska za surf – do 2 metra
 • oprema za ronjenje
 • kanu ili kajak

Sportska oprema koja koja se ne može prevoziti kao regularna sportska oprema se naplaćuje po drugim kriterijumima. Malom sportskom opremom se smatra oprema do 15kg, srednjom do 32kg i do 2 metra,  a velikom do 32kg i preko 2 metra. Cene zavise od kategorije sportske opreme.

Nepravilnosti sa prtljagom

Bilo koju nepravilnost sa prtljagom je najbolje prijaviti odmah po sletanju.

Kašnjenje


Prtljag koji kasni

U slučaju kašnjenja predatog prtljaga, potrebno je dostaviti pisanu žalbu u roku od 21. dana od kada je preuzet. Putnik gubi pravo na otplatu štete ukoliko ne reaguje na vreme (do dve godine od datuma kada je avion sleteo). Žalba se šalje u pisanoj formi.

Oštećen prtljag 

Oštećenje prtljaga tokom leta je najbolje prijaviti po samom sletanju, na aerodromu. U slučaju da putnik ne primeti odmah štetu na prtljagu, on može pisati naknadno žalbu – najkasnije 7 dana od preuzimanja prtljaga.

Izgubljeni prtljag

Izgubljeni prtljag je potrebno prijaviti u Olympic Air kancelarijama ili u Lost&Found sektoru. Sve informacije koje putnik pruži o svom prtljagu se direktno šalju u globalni sistem za praćenje prtljaga (WorldTracer). Ukoliko se prtljag ne pronađe u roku od 45 dana, započinje se proces nadoknade štete.

Čekiranje Olympic Air

Čekirajte se preko interneta i ubrzajte ukrcavanje na Olympic Air letove

Online check-in

Online čekiranje putnici mogu izvršiti preko računara, tableta ili preko mobilnog telefona. Čekiranje na web sajtu ove avio kompanije je dostupno od 48h do 30 minuta pred let. Putnici koji su zatražili neki od specijalnih zahteva, maloletni putnici ili grupa putnika od preko 10 članova, nemaju mogućnost online čekiranja.

Olympic Air čekiranje avio karte

Za prijavu na let neophodno je da imate pasoš putnika (čija važnost mora da bude minimum 6 meseci nakon isteka povratnog datuma leta), broj elektronske karte ili šifru rezervacije.

Specijalni zahtevi na Olympic Air letovima

Specijalni zahevi koje možete uputiti aviokompani Olympic Air

Nepraćena deca

Usluga nepraćena deca je dostupna deci od 5 do 12 godina koja putuju sama na letovima Olympic Air avio kompanije. Osoblje ove avio kompanije preuzima odgovornost za dete dok je na aerodromu, prolazi sa njim kroz potrebne procedure, sve dok ga ne preda osoblju aviona.

Informacije koje su neophodne ovoj avio kompaniji kako bi se bukirala ova usluga su ime, adresa, broj telefona osobe koja prati dete i koja dete dočekuje. Osoba koja prati dete i koja ga dočekuje sa sobom mora imati validan ID.

Da bi prijava bila uspešna, potrebno je popuniti ovu aplikaciju.
Cene usluge ‘Nepraćena deca‘ varira od destinacije, i potrebno je zatražiti minimum 5 dana pred planirani let.

Putnici sa invaliditetom

Olympic Air avio kompanija nastoji da putnicima sa umanjenom sposobnošću kretanja put prođe što ugodnije. Putnici sa posebnim potrebama na let mogu poneti 2 pomoćna predmeta bez doplate. U slučaju da se putnik prevozi nakon operacije, neophodan je serifikat od doktora koji povrđuje da je u stanju da leti. Ova avio kompanija odobrava i prevoz putnika na nosilima.

Ako vam je potreban bilo koji vid asistencije ili usluge, potrebno je obavestiti avio kompaniju minimum 48h pre planiranog leta.

Trudnice na letu

Trudnice mogu putovati ovom avio kompanijom do kraja 36. nedelje trudnoće. Nakon 36. nedelje trudnoće je potreban medicinski izveštaj, a samo putovanje mora biti odobreno od Olympic Air doktora. Ukoliko je u pitanju višeplodna trudnoća, medicinski izveštaj je potreban nezavisno od nedelje trudnoće.

Pas vodič

Ova avio kompanija prihvata trenirane pse za pomoć putnicima sa slabijim vidom, sluhom ili nekom drugom vrstom invaliditeta. Po putniku je dozvoljen jedan pas vodič, u slučaju da ima dva psa vodiča, drugi se prevozi u prtljažniku aviona.

Prevoz psa vodiča se ne naplaćuje. Tokom leta pas vodič  boravi između putnikovih nogu, nije dozvoljeno da se kreće po kabini aviona.

Putovanje sa kućnim ljubimicima

Prevoz u kabini

Samo psi, mačke i feretke se mogu prevoziti u kabini sa putnikom. Dozvoljene dimenzije transportera su 55x40x23cm, dok težina trasnportera ne sme prelaziti 8kg. Kad let obavljaju avioni DH8-100, DH8-400 i ATR, dozvoljene dimenzije su 40x25x25cm.

U jednom transporteru se može prevoziti jedan ljubimac, a više ljubimaca se može prevoziti u jednom transporteru samo ako su iste rase i ne prevazilaze date regulative.

Transporter mora biti nepromočan, tokom leta se nalazi na podu kod putnikovih nogu. Ljubimac mora imati pasoš izdat od veterinara.

Prevoz u prtljažniku aviona

Ljubimci teži od 8kg se prevoze u prtljažniku aviona. Ukoliko je let sa presedanjem, a to presedanje traje duže od 3h, ljubimci se ne mogu prevoziti. Transporter mora biti dovoljno komotan kao bi se ljubimac mogao ustati ili leći. Takođe mora biti nepromočiv, otporan na grebanje kao i dovoljno čvrst kako ljubimac ne bi mogao izaći iz njega tokom leta.

Ekstra sedište

Na letovima ove avio kompanije, putnici imaju imaju 3 vrste sedišta u ponudi:

 • Standardno sediše – standardno sedište koje se ne naplaćuje, potrebno ga je rezervisati 48h pred planirani let
 • Sedišta u prednjem delu aviona – nude malo više prostora za noge, naplaćuju se
 • Sedišta sa extra prostorom za noge – nude najveći komfor putnicima, takođe se naplaćuju

Aerodromi sa kojih leti Olympic Air

Aerodromi sa kojih poleće i sleće Olympic Air

Tarife za Olympic Air avio karte

U zavisnosti od svojih potreba, odaberite koji tip avio karte je najbolji za vas

GoLight

Flex

Business

Ručni prtljag
8
Ručni prtljag napomena
8
Ručni prtljag napomena
8
7
Ručni prtljag napomena
Predati prtljagNePredati prtljag napomena
23
Predati prtljag napomena
32
32
Predati prtljag napomena
Prioritetni prtljagNeNeNe
Karta
PromenaDaikona dodatnih informacijaDaDa
RefundacijaNeikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDa
Promena u višu klasuNeDaNe
Sakupljanje miljaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
Dodatne usluge
Rezervacija sedištaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacijaDaikona dodatnih informacija
ObrokNeNeNe
Čekiranje
Online Check-inDaDaDa
Čekiranje na aerodromuDaDaDa
Prioritetno čekiranjeNeNeNe
Na aerodromu
Korišćenje brze trake na aerodromuNeNeDa
Prioritetno ukrcavanjeNeNeDa
Doček i asistencija na aerodromuNeNeNe
Pristup salonuNeNeDa

Olympic Air avio kompanija

O nama

IATA: OA

Hub-ovi: Elefterios Venizelos Makedonia Solun

Alijansa: Star Alijansa

Frequent Flyer: Miles + Bonus

Star Alijansa logo

olympic-air-avio-karteDo 2009. godine, Olympic Air je bila nacionalna avio kompanije Grčke, sa sedištem u Atini. Sa ovom kompanijom se može leteti do 70 destinacija, kako domaćih tako i internacionalnih. Ime je dobila u čast Olimpijskih bogova, koji prema grčkoj mitologiji žive na planini Olimp, a poznata je po svom logu koji podseća na logo Olimpijskih igara.


Flota Olympic Air

Upoznajte flotu Olympic Air avio kompanije

Avio Kompanije

Ostale avio kompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Antonije

Stjuardese su ljubazne, malo dosadne sa obilazenjem svako malo ali ok

5 godina ago

Review Olympic Air.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *