Kupite avio karte Beograd Solun i upoznajte drevnu i jednu od najznačajnijih evropskih luka. Smešten ispod planine Hortiatis nalazi se nedaleko od ušća reke Vardar u Egejsko more.

Drugi po veličini grčki grad, pored burne prošlosti i brojnih osvajača, poznat je i po izuzetnoj lepoti i arhitekturi.  Duh antičke Makedonije još uvek se oseća dok šetajući upoznajete rodno mesto velikog Aristotela.

Beograd Solun rezervacija avio karte

Beograd Solun avio karte za direktan Air Serbia let možete rezervisati online popunjavanjem forme na početku stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Solun SKG.

GrčkaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Znamenitosti Soluna

Ukoliko ste rezervisali avio karte Beograd Solun, neke od najpoznatijih znamenitosti koje nikako ne smete da propustite su:

  • Bela kula

Tvrđava na obali mora, stara 500 godina, po kojoj je grad prepoznatljiv, njen je simbol. Nekada tamnica, danas je vizantijski muzej.  U njenoj neposrednoj blizini nalaze se spomenici Filipu II i Aleksandru Velikom, kao i arheološki muzej, koji je po svojoj postavci jedan od najlepških u Evropi. Do vrha kule vode uske stepenice odakle se pruža fascinantan pogled na more i luku.

  • Ano Poli

Gornji grad sa svojim uskim i strmim ulicama predestavlja najlepši deo Soluna u kome su jasno vidljivi tragovi nekadašnjih osvajača. Pored zidina srednjevekovne tvrđave, ovde se nalaze i kuće iz perioda osmanlijske vladavine. Starohrišćanske i vizantijske crkve zauzimaju posebno mesto i njih je UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. Treba spomenuti crkvu Svete Sofije i Hosiosa Davida kao i manastir Vladates.

  • Aristotelov trg

Glavni gradski trg i jedan od najvećih do koga vodi istoimena ulica, poznata kao zona bez automobila. On predstavlja glavno šetalište i omiljeno mesto okupljanja mladih. Pored brojnih kafića i restorana sa pogledom na Egej, ovde se nalaze luksuzni hoteli i pozorište Olimpion.

  • Agora

Ostaci starogrčke tržnice koju su Rimljani pretvorili u forum predstavljao je centar grada sa mnoštvom prodavnica i pozorištem. Najočuvaniji je antički teatar, gde se i danas tokom leta održavaju koncerti i svečanosti. U donjem delu nalazi se tunel, specifični galerijski prostor gde se organizuju izložbe slika i fotografija.

  • Zejtinlik

Najznačajniji spomenik iz Prvog svetskog rata, vojničko groblje, jedan je od simbola stradanja našeg naroda. Ovde počivaju srpski i saveznički borci, a pored mauzoleja i kosturnice nalaze se i visoki čempresi doneti sa Hilandara. Najmanje što možemo učiniti kada smo u poseti Solunu je odavanje počasti našim precima koji su živote dali za slobodu.

Da posetite neke od ovih znamenitosti, najbolje cene za Beograd Solun avio karte naći ćete online na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Kupovina

U ulici via Egnatia nalazi se veliki broj radnji i suvenirnica. Tu možete kupiti komade garderobe izrađene od kože ili autentične predmete.

Beograd Solun avio karte – Trgovinski centri u Solunu

Napoznatija trgovačka zona sa buticima domaćih i svetskih dizajnera nalazi se u ulici via Tsimiski. Ekskluzivne svetske brendove potražite u ulici via Aristotel i istoimenom trgu.

Solun je poznat i kao grad velikih trgovačkih centara, tako da ukoliko želite da sve neophodno nađete na jednom mestu, shopping mall-ovi su pravo mesto za vas. Najpoznatiji su Cosmos, Jumbo i Hondos.

Hrana (restorani)

Hrana

Brojni restorani i taverne nude vam užitak u lokalnoj hrani i piću, koja ima poseban status u Grčkoj.

Grčka nacionalna kuhinja

Nacionalna kuhinja bazira se na mesnim i ribljim jelima, mlečnim proizvodima i nezaobilaznom maslinovom ulju. Svaki glavni obrok počinje uz meze.

Mastika, ciporo ili metaksa obavezno se služi uz feta sir i grčku salatu. Giros i suvlaki su specijaliteti dobro poznati svima. Dolmadakia, sarmice od vinove loze se poslužuju sa kiselim mlekom. Stifato, jagnjetina zapečena u zemljnoj posudi i musaka su neka od omiljenih jela.

Za zaslađenje izaberite slatku pitu sa sirom i vanilom melitera ili kolač od narandže portokalopita. Na kraju obroka možete da popijete grčku kafu ili čašu najpoznatijeg vina recina.

ikona naslovaHoteli

U Solunu kao jednom od turističkih centara na Balkanskom poluostrvu, nalazi se veliki broj smeštajnih kapaciteta za turiste.

Smeštaj u Solunu

U ponudi su hoteli,  hosteli i apartmani koji se mogu izdavati i na dnevnom nivou.

Najveću ponudu i najpovoljnije cene možete naći na linku hoteli u Solunu.

Nakon što ste obezbedili smeštaj, pronađite online najpovoljniju cenu avio karte za relaciji Beograd Solun na našem sajtu.

ikona naslovaTransport

Transport sa aerodroma

Do centra grada ili željene lokacije možete doći na dva načina, koristeći autobuski prevoz ili taksi usluge sa glavnog internacionalnog aerodroma Makedonia Solun.

Prevoz do centra Soluna

Autobus – Dve linije prevoze putnike do gradskog jezgra. 1X polazi sa aerodroma 2-3 puta na sat, vožnja traje 40-60 minuta, a cena karte koju možete kupiti u autobusu je €2. Linija 1N saobraća noću.

Taxi – Na ovaj način do centra ili vaše adrese stižete za 30-ak minuta uz cenu od oko €20.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

SKG

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Solun

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Leonida

Putujem septembra meseca, nasla sam bas jeftine karte kod vas na sajtu i jedva cekam

5 godina ago
bojan

Nanad Peric

Od sada samo avionom putujem iz Beograda za Solun i to uzimam ovaj direktan let. Nikad vise guzve na granici.

5 godina ago

Papdolpulus

Da,da sve je super što postoje direktni letovi Beograd Solun i Air Serbia i Aegean, ali cena avionskih karata nije baš najjeftinija. Avionom je jedini način da se brzo stigne, a avio karta košta preko 200eur. Po meni to je baš skupo. Za pojedine letove i red letenja je lud skroz – neki noćni polasci…

5 godina ago

Dunja Gašić Duca

Potrebna mi je jeftina avio karta za poletanje 16.10 a povrtak 27.10. Koja je cena sa uračunatim prtljagom? I ako možete pošaljite mi i kada avion poleće ujutru u odlasku? Bitno mi je da bude što ranije, da mogu da iskoristim ceo dan u Solunu kad dođem.

5 godina ago

Ivana Haus

Imate ubedljivo najjeftinije avionske karte od svih! Uporedjivala sam puno sajtova u celom regionu i vaša promocija je najbolja. Svaka čast!!!

5 godina ago

Ernest Bubić

Tražio sam promotivne karte za avgust, ali nema… Ima tek za jesen. Mnogo je glupo što nema neka akcija tokom leta i neke promo cene. Molim vas da mi javite ako ima neka avionska karta, a da je najjeftinija od svih – nije mi bitan datum putovanja, već mi je bitno samo da je jeftino.

5 godina ago

Gordana Vojić

Želim da primam vaše promotivne ponude na mail!

5 godina ago

Review Solun.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *