Rezervišite avio karte na relaciji Beograd Tirana i posetite glavni i najveći grad Albanije. Nekada izolovana i zatvorena, danas je evropska prestonica sa najbržim razvojem u kojoj turizam zauzima sve veći značaj.

Kulturni i industrijski centar koji obiluje arhitekturom različitih epoha i stilova, nalazi se u podnožje planine Daiti kroz koju protiče reka Išem.

Poznat i kao grad vedrih boja, sa brojnim parkovima i botaničkim baštama, privućiće vas svojim ljubaznim i prijatnim domaćinima.

Beograd Tirana avio karte – Rezervacija

Svake srede, četvrtka i petka postoje direktni letovi avio kompanije Air Serbia iz Beograda. Avio karte možete rezervisati na našem sajtu popunjavanjem forme za pretragu na početku stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Tiranu TIA.

AlbanijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

beograd-tirana-avio-karte-atrakcije

Kada obezbedite avio karte do Tirane preporučujemo da izdvojite malo slobodnog vremena i obiđete glavne gradske znamenitosti.

Znamenitosti

  • Skenderbegov trg

Glavni gradski trg dobio je ime po čuvenom albanskom heroju, ‘ocu nacije’, borcu za osamostaljenje od turske vlasti, čiji se spomenik uzdiže na centralnom delu. Pored impozantne površine sa stotinu fontana i brojnim kafićima i restoranima, ovde se, između ostalog, nalaze parlament, vlada i gradska skupština.

  • Etembegova džamija

Jedina preostala iz osmanskog perioda, smeštena je na centralnom trgu i igra veliku ulogu u ponovnom oživljavanju religijskih sloboda u Albaniji. Unutrašnjost je bogato ukrašena arabeskama, a do nje je i Sahat kula koja svojom visinom dominira čitavim prostorom.

  • Nacionalno-istorijski muzej

Najveća i najznačajnija ustanova kulture u čitavoj zemlji, a na samom ulazu se nalazi spektakularan mozaik na kome je predstavljena istorija Albanaca. Tamo možete naći etnografsku postavku, dvoranu ikonografije, reneseanse, antifašističke borbe i nezavisnosti.

  • Katedrala Svetog Pavla

Najveći sakralni objekat nastao početkom dvadesetog veka, svojim izgledom ne podseća na tradicionalne katoličke crkve. Krase je vitraži Jovana Pavla II i Majke Tereze, čiji se spomenik nalazi na samom ulazu u katedralu. Brojni vernici i hodočasnici ne propuštaju priliku da posete ovo moderno zdanje koje se nalazi nedaleko od glavnog trga.

  • Žičara

Polazi iz istočnog dela grada i predstavlja jednu od omiljenih turističkih atrakcija. Gondolom kojom stižete do obronaka obližnje planine Daiti, putujete 20-ak minuta iznad borovih šuma nacionalnog parka. Na samom vrhu se iz restorana hotela pruža spektakularan pogled na Tiranu i njenu okolinu.

ikona naslovaShopping

Kupovina

U centru grada i njegovom užem delu, nalaze se brojne suvenirnice, prodavnice i umetničke galerije u kojima možete naći autentične i unikatne predmete.

Tamo se nalaze i radnje domaćih i stranih robnih marki, kao i juvelirnice sa nakitom, po čijoj su izradi Albanci poznati.

Ukoliko vas zanima kupovina na jednom mestu, za vas su idealni shopping mall-ovi poput: Tirana East Gate (najveći tržni centar na Balkanu), Casa Italia, City Park, Ring Centre.

Najjeftinije avio karte potražite na našem sajtu.

Hrana (restorani)

Hrana

U Tirani se nalazi veliki broj restorana u kojima možete uživati u ukusnoj nacionalnoj kuhinji.

Specijaliteti

Pored supa, čorbi, jela od kiselog kupusa i pita, treba spomenuti i čobanski sir. Neki od specijaliteta su albanski đuveč i pilav sa paradajzom, a najpoznatiji je tave kosi (jagnjetina sa pirinčem i sosom od jogurta) koji se poslužuje sa salatom od sezonskog povrća.

Omiljena poslastica koju ne smete propustiti je trileće (kolač nalik kohu sa karamelom u sosu od mleka). Najpopularnija bezalkoholna pića su boza i rehani (sok od grožđa), a alkoholno piće na koje su Albanci izuzetno ponosni jeste konjak Skenderbeg, koji se smatra među najboljima na svetu.

ikona naslovaHoteli

beograd-tirana-avio-karte-smestaj

Turizam se u Tirani užurbano razvija, a samim tim i broj hostela i apartmana koji funkcionišu po principu ‘stan na dan’. Požurite i rezervišite avio karte na vreme.

Najveći izbor smeštaja po najjeftinijim cenama možete pronaći na linku hoteli u Tirani.

ikona naslovaTransport

Transport

Kada sletite avio kompanijom Air Serbia, sa aerodroma Majka Tereza do gradskog jezgra možete doći na dva načina.

Shutlle – Ovim autobusom koji saobraća od 7h-22h stižete do nacionalnog muzeja u centru grada. Cena karte u jednom pravcu je 2€, a dužina vožnje do 30 minuta.

Taxi – Do vaše željene lokacije koristeći ove usluge dolazite za 25 minuta, a cena vožnje je 18€.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

ALL

ikona language

Albanski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

TIA

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Tirana

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Lepoje

Imate sjajnu ponudu i niske cene za avio karte za ovu destinaciju. Bravo! Najjeftinij ste

5 godina ago

Pržemislav

Ne sviđa mi se grad i ljudi. Ne bi išao tamo više kolima. Avionom bi već mogao

5 godina ago

Tijana Micić

Sjajan grad. Nisam očekivala da je ovako lep i uređen. Puno lepih stvari za videti. A i obala albanska je čula sam jako lepa

5 godina ago
Milena Krstic

Ivana Gogić

Najjeftinija cena avio karata za Tiranu je na Abago. Istraživala sam druge sajtove, danima upoređivala cene i definitivno je ovde najpovoljnije. Čini mi se da postoje i promo cene na Facebooku, samo ne znam za koje datume.. Ljubazno vas molim da mi šaljete na mail promotivne cene avionskih karata za Tiranu kad god ih objavi neka kompanija. Kad god je neka akcija to želim da znam 😀

5 godina ago

Review Tirana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *