O aerodromu

Internacionalni aerodrom Beč (Vienna International Airport) je najveći i najprometniji aerodrom u Austriji. Nalazi se u blizini gradića Švehat na 18km od prestonice Beča i 57km od glavnog slovačkog grada Bratislave. Glavni je hab za avio kompanije Austrian Airlines i Eurowings.

Više detalja možete naći na ovom linku.

Osnovne informacije

ikona airport

VIE

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Na aerodromu Beč postoji nekoliko salona gde se putnici mogu opustiti pre leta ili tokom transfera.

Putnici koji putuju prvom i biznis klasom, imaju određene kreditne ili frequent flyer kartice, imaju besplatan ulaz u salone.

Aerodrom Beč Lounges

 

  • JET Lounge (Schengen)

Nalazi se tačno posle sigurnosne kontrole na izlazima B i C. Poseduje: klima uređaje, hladna i topla jela, alkoholna i bezalkoholna pića, domaću i inostranu štampu i magazine, WIFI, TV, radne prostorije, prostorije za pušače, masažne fotelje, informacione ekrane, tuš kabine. Cena iznosi 33€, a radno vreme je od 05h do 22h.

  • AIR Lounge (Non-Schengen)

Nalazi se posle pasoške kontrole. Ovaj salon pruža sve što i Jet Lounge + panoramski pogled na aerodromske piste. Ulaz se naplaćuje 33€ i radno vreme je od 05h do 24h. Na izlazu D se nalazi i Austrian Business Lounge.

  • SKY Lounge (Schengen)

Nalazi se na Terminalu 3 na nivou 2. Može mu se pristupiti liftom ili pokretnim stepenicama. Poseduje sve šta i Jet Lounge. Cena ulaza je 33€, a radno vreme je od 05h do 22h.

  • SKY Lounge (Non-Schengen)

Nalazi se na Terminalu 3, na nivou 2, odmah posle pasoške kontrole. Poseduje sve šta i Jet Lounge. Može mu se pristupiti liftom. Cena za ulaz je 33€, a radno vreme je od 05h do 22:30h.

  • Austrian/Star Alliance Lounges

Dva velika salonska područja sa preko 2000m kvadratnih na nivou 2 se nalaze tačno posle šaltera za centralnu sigurnosnu kontrolu u okviru Terminala 3. Tu se nalaze Business Lounge, Senator Lounge i HON Circle Lounge.

ikona naslovaWiFi

wifi

Internet na aerodromu je besplatan!

ikona naslovaCheck In

check-in

Aerodrom Beč Check In

Putnici se mogu prijaviti na let standardno na šalteru i putem samouslužnih check in aparata (kioska) na aerodromu, kao i putem interneta (web check-in). Šalteri za prijavljivanje na let za sve avio kompanije se nalaze na Terminalu 1 ili Terminalu 3.

Web Check-in

Neophodno je proveriti da li avio kompanija kojom letite nudi mogućnost prijave na let putem interneta. Ukoliko postoji, putnici samo treba da prate uputstva na web stranici za čekiranje, nakon čega moraju odštampati svoju boarding kartu i poneti je sa sobom na dan leta. Ukoliko putnici imaju i predati prtljag, moraju ga prijaviti na šalteru.

Samouslužni aparati (kiosci)

Na svakom terminalu u okviru aerodroma nalaze se kisoci na kojima se putnici mogu prijaviti na svoj let. Putnici svoju prijavu na let mogu obaviti svojom kreditnom ili karticom lojalnog programa Miles & Moreprezimenom, šifrom rezervacije ili skeniranim pasošom.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Aerodrom Beč Transfer Zona

Minimalno vreme za konekciju između letova iznosi 25 minuta (Star Alliance letovi). Transfer kod povezanih letova je mnogo brži u odnosu na druge areodrome, posebno za/iz Istočne i Zapadne Evrope kao i kada su u pitanju interkontinentalni letovi.

Šatl servis je dostupan za putnike između kapija B/C i F/G i u funkciji je od 05:30h do 22:35h. Za detaljnije informacije, možete se raspitati na šalterima blizu kapija B, C, D, F i G.

Zbog pravnih propisa, postoji mogućnost da putnici prođu kroz nekoliko sigurnosnih kontrola prilikom transfera. Ako je putovanje iz/ka aerodromu koji nisu u okviru zemalja Šengena, putnici će svakako morati da prođu graničnu kontrolu.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

bergamo-red-letenja-transport

Transport

Voz

Brza tranzitna železnica (S-Bahn)je najekonomičniji način putovanja sa aerodroma do centra Beča. Putnici mogu doći do glavne železničke stanice, Wien Hauptbahnhof, za 15 minuta, a zatim nastaviti do nekih okolnih gradova van Austrije kao što su Brno, Prag, Đer i Budimpešta.

Do gradova St. Pölten, Salzburg, Linc, Insbruk, Bregenc i Grac možete doći vozom ÖBB-Railjet. Cene se kreću od 4€.

Gradski aerodromski voz prevozi putnike do stanice Wien Mitte . Putovanje traje 15-ak minuta i cena iznosi 12€ za kartu u jednom smeru, 21€ za povratnu.

Autobus

Saobraćaju na svakih 30 minuta do centra Beča i stanica: Westbahnhof, Wien Hauptbahnhof i Morzinplatz/Schwedenplatz. Dužina vožnje je oko 20 minuta, a cena 8€.

Postoje i internacionalne linije do Slovačke, Češke, Mađarske i Rumunije. Autobusi polaze sa bus-terminala koji se nalazi ispred područja za glavne dolaske na aerodromu.

Taksi

taksi vozila se nalaze ispred područja za glavne dolaske na aerodromu.

Rent-a-car

agencije koje iznajmljuju vozila se nalaze u okviru Rental centra na nivou 0 višespratnog parkinga 4 (P4).

Carsharing 

agencije za vozila koja se mogu iznajmiti na kratak vremenski period se mogu naći u okviru višespratnog parkinga 3 (P3) na nivou 0.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Postoji nekoliko parkinga na aerodromu sa ukupno 22.000 parking mesta:

  • Parking C – od 3.90€ po satu parkiranja
  • Višespratni parking – od 4.70€ po satu parkiranja – P1 se preporučuje za Terminal 1/1A, a P3 za Terminal 3
  • Kratkoročni parking – 5€ po satu parkiranja

K1/K4 za praćenje putnika (nivo za Polaske), K3 za doček putnika (nivo za Dolaske).

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Prodavnice sa proizvodima različitih asortimana se mogu nači na Terminalima 1 i 3, odeljku za Dolaske, kapijama C, D, F i G, parkinzima 4 i 8. Bankomati postoje u okviru: odeljka Dolasci, kapija C, D, F i G, Terminala 1 i 3; Office park-a 1 i 3. Banke i menjačnice potražite u blizini: kapija D, F i G, odeljka za  Dolaske, Terminala 2. Raiffeisenbank se nalazi u okviru područja Office Park 1.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Toaleti i telefonske govornice za lica sa invaliditetom nalaze se na terminalima. U slučaju potrebe za invalidskim kolicima ili asistencijom, neophodno je uslugu unapred rezervisati.

Postoje i posebni parkinzi (rezervisati barem 48h pre dolaska na aerodrom). Apton transfer može prevesti putnike sa posebnim potrebama od terminala do aviona i nazad u specijalnim mini busevima.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa-aerodroma-Bec

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bratislav

Skupa hrana u restoranima

5 godina ago

Review Beč.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *