Kupite avio karte za Bukurešt i posetite najveći i glavni grad Rumunije. Poznat po širokim bulevarima sa drvoredima i zdanjima poput onih u Parizu, nalazi se u pokrajni Vlaška, kroz koji protiče reka Dambovica.

Na kratko zanemaren i zapostavljen, ponovo pruža gostoprimstvo turistima iz svih krajeva Evrope koji uživaju u brojnim znamenitostima i prostranim parkovima.

Rezervacija avio karte za Bukurešt

Avio kompanija Air Serbia redovno saobraća do rumunske prestonice, a najpovoljnije cene direktnih letova iz Beograda pogledajte na našem sajtu.

RumunijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Ukoliko rezervišete avio karte za Bukurešt, pri poseti metropoli ne propustite:

Palatu parlamenta

Ova impozantna građevina, najveća poslovna zgrada Evrope, predstavlja simbol komunističkog nasleđa i nekadašnjeg sistema. Unutrašnjost zdanja podjednako je impresivna kao i spoljašnost. Poznata je i kao ‘ledeni breg’, jer se ispod površine nalazi ogroman kompleks tunela i podzemnih prolaza. Ukrašena luksuznim lusterima, mozaicima i raskošnim tepisima danas je sedište Skupštine i međunarodnih konferencija.

Univerzitetski trg 

Najprometnije i jedno od omiljenih sastajališta stanovnika Bukurešta. Na svakom uglu ovog trga postoje jedinstvena arhitektonska zdanja. Tu su smešteni zgrada Univerziteta, Narodno pozorište, bolnica Koltea i palata Sutu u kojoj se danas nalazi Istorijski muzej.

Trijumfalnu kapiju

Ovaj spomenik, po ugledu na poznatiji u ‘gradu Svetlosti’, izgrađen je u čast rumunskih vojnika u Prvom Svetskom Ratu. Unutrašnjim stepenicama možete se popeti do samog vrha i uživati u izuzetnom pogledu na grad.

Stari centar grada 

Poznat i kao kvart Lipscani predstavlja nezaobilazno i jedno od omiljenih turističkih odredišta. Ovde se pored umetničkih galerija, antikvarnica i brojnih kafića gde možete uživati, nalaze i Stara dvorska crkva i Stari knežev dvor koji je u 15-om veku sagradio Vlad (Drakula) Tepeš.

Trg Revolucije

Lep i veliki trg poznat u svetu do istorijskom događaju svrgavanja komunizma, za Rumune ima i poseban simbolički značaj. Ovde možete videti ili posetiti Kraljevsku palatu, Narodni muzej, crkvu Krekulesku kao i Ateneum, jedan od simbola grada i sedište filharmonije.

Iskoristite promo cene i obezbedite avio karte za Bukurešt što pre!

ikona naslovaShopping

beograd-bejrut-avio-karte-shopping

U Starom centru grada pored suvenira i antikviteta, možete naći i umetnine u nekoj od brojnih galerija. U najstarijoj i najlepšoj ulici u Bukureštu Calea Vistorei (Avenija Pobede), nalaze se radnje ekskluzivnih svetskih brendova. Pored garderobe, tamo se nalaze i juvelirnice poput Frey Wille sa ručno rađenim nakitom.

Ukoliko sve što vam je neophodno želite da kupite na jednom mestu, onda su shopping mall-ovi pravi izbor za vas. U Bukureštu ih ima puno, a neki od njih su: AFI Palace Cotroceni, Baneasa Shopping City, Bucuresti mall, Unirea Shopping Centre.

Najpovoljnije cene direktnih letova i avio karata nalaze se na našem sajtu.

Hrana (restorani)

Hrana

Akop ste već kupili avio karte do rumunske prestonice, ne propustite priliku da probate tradicionalna jela i pića. Postoji veliki broj restorana u kojima možete uživati u nacionalnoj kuhinji.

Specijaliteti

Omiljeno rumunsko jelo je mititei, jelo od svunjskog i goveđeg mesa nalik našim ćevapima. Kao prilog, obavezno se poslužuje mamaliga, kačamak od kukuruznog brašna. Tu su i supe sa jedinstvenim kiselim ukusom ciorba.

Od poslastica možemo izvojiti testo sa sirom alivenci, ili krofne gogosi. Obavezno probajte sok od zove socata, rakiju od šljiva tuica i neko od rumunskih vina koja imaju tradiciju dugu tri milenijuma.

ikona naslovaHoteli

hotel

U glavnom gradu Rumunije i ‘Parizu istoka’, najveći izbor smeštaja po pristupačnim cenama se nalazi na linku hoteli u Bukureštu.

ikona naslovaTransport

Transport sa aerodroma

Postoji više načina kako da sa aerodroma nakon leta avio kompanijom Air Serbia dođete do centra grada. Najćešće se koriste usluge autobuskog i železničkog saobraćaja.

Autobus – Postoje ekspresne linije 780 i 783 koje vas čekaju na samom izlazu sa aerodroma. Na brojnim stanicama imate lak pristup metrou. Vožnja traje 40-60 minuta u zavisnosti od gužve, a cena je €0.85 u jednom pravcu i nju ne možete kupiti kod vozača, već isključivo na automatu.

Shuttle i Voz – Rumunska železnica je omogućila da ovim vidom prevoza dođete do aerodromske stanice, a zatim vozom do centra grada. Shuttle i voz su sinfronizovani. Vožnja traje 60-ak minuta, a cena je €1.7.

Taxi – Ukoliko želite da najbrže i najjednostavnije stignete do centra grada ili željene lokacije, koristite ovaj vid prevoza. Dužina vožnje je 20-ak minuta, a cena oko €15.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

RON

ikona language

Rumunski

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

OTP

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Bukurešt

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Julka

Nikad se nisam bolje proveo a za manje novca

5 godina ago
bojan

Andjelka

Primetila sam da su vam stranice jako detaljne i precizne. Uvek nadjem tacno ono sto trazim. I ono sto je najvaznije, cena avio karte je gotovo uvek najjeftinija u odnosu na konkurenciju.

5 godina ago

Sreten Božuč

Radujem se sto postoj Air Serbia direktan let Beograd Bukurest, ali zaista. Čak je i cena avionske karte povoljna. Nije da su najjeftinije, ali podnošljivo je. Jeftinije su karte za autobus, ali se i putuje duže. Moga bi samo red letenja da im bude bolje, a sve ostalo je ok.

5 godina ago

Uroš

Vidim da postoje Air Serbia direktni letovi, a da li leti još neko? Često odlažu polaske i kasne, pa mi nisu baš nešto sigurni. Da limožda postoji promocija neke druge kompanije? Da nemaju samo ovi monopol i da važe neke druge promo cene? Ako postoji, meni treba avionska karta za početak decembra u jednom smeru. Dobio sam informaciju da su tada jeftine i promotivne. Da se razumemo, u igri su samo direktni letovi – presedanja ne dolaze u obzir.

5 godina ago

Tomislava Jović

Kojim danima leti avion Beograd Bukurešt?

5 godina ago

Zlatica

Akcija, akcija i samo akcija – to da objavljujete. Šaljite mi promotivne cene avionskih karata za Bukurešt redovno na mail jer često putujem kod sestričine. Vazno da je karta jeftina. Putovanja avionom su najbrža, ali umeju da budu skupa… Mislite na mene

5 godina ago

Review Bukurešt.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *