O aerodromu

Aerodrom Kairo (Cairo International Airport) je najveća vazdušna luka u Egiptu koja je 2018. godine imala promet blizu 15 miliona putnika. Sedište je aviokompanija Egyptair, Egyptair Express i Nile Air.

Da pogledate red letenja, sletanja i poletanja sa ovog aerodroma kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

CAI

ikona money

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Kairo saloni

 • Alith salon nalazi se u zoni za odlaske, levo od gejta F. Putnicima su na raspolaganju: WI FI, novine, magazini, TV, obroci, kafe, čajevi, sobe za odmor, omogućen je pristup osobama sa invaliditetom
 • Geinah salon nalazi se u zoni za odlaske u pravcu gejta G. Mnogobrojni sadražaji za ljude koji hoće da se relaksiju uz ukusnu hranu i piće. Dostupan je WI, TV, utičniče, novine, omogućen je pristup osobama sa invaliditetom
 • Elteir salon – MS salon smešten u pravcu gejta F- putnici mogu koristiti WI, gledati TV uz ukusnu hranu  i tople napitke
 • Almeisan salon nalazi se iza kapije F10 sa nizim sadržaja: WI FI, domaća i strana štampa, novine, TV, raznovrsna hrana i topli napici
 • Cai Apt salon namenjen putnicima aviokompanije Ethiopian Airlines. Dostupan: WI FI, TV, hrana, napici, novine, magazini.

ikona naslovaWiFi

wifi

WI FI je dostupan na aerodromu i naplaćuje se.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnici na let mogu da prijave:

 • preko web strane aviokompanije i mobilne aplikacije – prijava na letu je dostupna 48h pre poletanja, a zatvara se 90min pre poletanja
 • na šalterima za prijavu na let
 • na kioscima smeštenim duž terminala

Prtljag je potrebno predati na drop off šalteru kako bi se nastavilo ukrcavanje.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer
Transfer zona na aerodromu

Terminal 1 ili “stari aerodrom” nedavno je u potpunosti renoviran. Prvobitno je bio namenjen aviokompaniji Egyptair i nekoliko aviokompanija sa Bliskog Istoka, sada ga koriste i Air France i KLM. Polasci i dolasci su iz Hale 1 za određene aviokompanija. Hala 2 i Hala 3 namenjene su domaćim i međunarodnim dolascima, Hala 4 privatnim avionima. Terminal ima 12 kapija.

Terminal 2 – renovirani deo aerodroma koji 14 kapija. Sadrži prvi internacionalni salon Al-Fursan, koji istovremeno može da primi 300 ljudi.. Terminal 2 I 3 funkcionišu kao integrisani terminal povezani sa mostom.

Terminal 3 – članice Star Alijanse koriste ovaj terminal za domaće i međunarodne letove. Ima 23 kapije, 110 šaltera za prijavu na letu, 76 imigracionih šaltera.

Terminal za sezonske letove – smešten zapadno od Terminala 3. Letovi se obavljaju do Medine za vreme Hadžiluka. Terminal je namenjen kao ispomoć tokom hodočasnih letova.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Transport sa aerodroma

Shuttle busevi – saobraćaju 24/7 od aerodroma sa Terminala 2 i 3 do centra Kaira, Gize, Heliopolisa, Harama – oblast piramida.

Taksi vozila smeštena su ispred aerodroma, bele ili crne boje. Cena vožnje se plaća paušalno – oko 5$ plus nakanda za izlazak iz aerodroma. Ukoliko želite udobniju vožnju Mercedesom cena vožnja je skuplja.

Rent-a car se može iznajmiti na aerodromu gde postoji više agencija za izdavanje automobila.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Kapacitet parkinga iznosi 3612 mesta u okviru Terminala 1. Moguće je kratkoročno i dugoročno parkiranje.

U okviru Terminala 3 nalazi se parking sa kapacitetom od 1300 mesta. Kratkoročno parkiranje iznosi 5 EGP po satu.

Garaža sa više spratova nalazi se između Terminala 1 i 3 sa kapacitetom od 3000 parking mesta. Automatizovani voz saobraća između terminala i garaže.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Aerodrom raspolaže sa širokom ponudom restorana, snack barova, restorana brze hrane i kafići sa kafom i čajevima gde se putnici mogu osvežiti i odmoriti. U ponudi su:

 • free shopovi sa suvenirima i knjižare
 • butici sa garderobom
 • menjačnice, banke i bankomati
 • igraonice, prostorije za decu i bebe
 • telefonske govornice, pošta
 • turističke agencije i hotel
 • apoteke
 • konferencijske sale za poslovne sastanke

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Invalidska kolica su dostupna na zahtev – pre poletanja putnici trebaju da se obrate aviokompaniji. Postoje toaleti posebno napravljeni za osobe sa invaliditetom, dok na parkingu ne postoje rezervisana mesta.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Goran Lilic

Goran Lilic

Ima dosta arapa, ali sta da se radi. Malo mi je bilo cudno, ali generalno fino organizovano

5 godina ago
Anonimni

Anka

Prostorija za pusasce je klaustrofobicna

5 godina ago

Review Kairo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *