Dash 8-100

avionDash 8-100 pripada seriji kanadskog proizvođača Bombardier. Avioni su poznati kao Q serija, jer pripadaju quiet (tihim) avionima, odnosno koji ne proizvode buku što predstavlja rezultat sistema za aktivno potiskivanje buke i vibracije. Sistem je smanjio zvukove motora u kabini do nivoa koga imaju mlazni avioni.

Ovaj model je moderniji i inovativniji u odnosu na prethodni Dash7. Aviokompanija Aegean Airlines u svojoj floti poseduje dva tipa aviona koje koristi na regionalnim letovima.

Avio kompanija Olympic Air ima 4 aviona ovog modela u svojoj floti.

Ukupna zapremina kabine je 1.515 kubnih stopa, što je čini pogodnom za 17 putnika. U prostoru predviđenom za prtljag može stati oko 42 kofera, uz pretpostavku da je svaki komad manji od 5 kubičnih stopa.

Karakteristike aviona Dash 8-100

Maksimalni domet je 2.917 milja i maksimalnu brzinu od 301mph. Domet zavisi od  težine prtljaga i putnika, nadmorske visine, dužine piste i brzine tokom leta. Svakako brzina varira tokom leta, od uzletanja, spuštanja.. Takođe postoji ograničenje brzine do 250 čvorova ispod 10 000 stopa, što znatno utiče na prosečnu brzinu. Maksimalna brzina je ona po kojoj avion može da leti na optimalnoj visini gde je vazduh tanji.

Što je veća nadmorska visina tanji je vazduh, a to olakšava avionima da lete brže i efikasnije, jer tanji vazduh stvara manje trenje. Let na većoj visini je prijatniji i omogućava pilotima da izbegnu turbulencije i veće vremenske nepogode.

Poželjna dužina piste

Dužina piste je udaljenost koja je potrebna da avion postigne brzinu tokom poletanja i da uspori do potpunog zaustavljanja prilikom sletanja, pri prosečnoj gustini vazduha i korisnom operećenju. Ovu računicu kalkuliše zapovednik pilota pre svakog leta kako bi se osigurala odgovarajuća sigurnosna granica u slučaju da se poletanje mora prekinuti.

Da pročitate više o ovom avionu na stranici proizvođača kliknite ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Bombardier

Model: 8-100

Kapacitet sedišta: 37-39

Dužina: 22.25m

Raspon krila: 25.89m

Brzina krstarenja: 500km/h

Visina krstarenja: 7620m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bogdan

sjajna posada i usluga

5 godina ago

Review Dash 8-100.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *