O aerodromu

Glafcos Clerides Larnaka je međunarodni aerodrom koji služi Larnaci. On predstavlja glavni i najveći aerodrom Kipra, nalazi se 4km od centra Larnake.

Da pogledate red letenja, poletanja i sletanja sa ovog aerodroma kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

LCA

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

Saloni na aerodromu Glafcos Clerides Larnaca

Aspire Aphrodite Lounge – nalazi se na trećem spratu ovog aerodroma. Ovo je potpuno obnovljen i modernizovan biznis salon koji svojim gostima nudi mnogo sadržaja. U ponudi salona putnici imaju hranu, piće, tuš kabinu, internet, terasu sa pušačkom zonom itd. Salon je otvoren 24h, svakog dana u nedelji, a putnici se u njemu mogu zadržati maksimalno 3h.

Aegean Business Lounge – ovaj salon se nalazi na trećem spratu. Svi putnici Aegean Airlines avio kompanije koji putuju biznis klasom, kao i putnici koji imaju Miles & Bonus Gold i Star Alliance Gold kartice.

ikona naslovaWiFi

wifi

Besplatan Wifi je dostupan svim putnicima na Larnaka aerodromu. Povezivanjem na “Larnaka International Airport Wi-Fi” putnici mogu uživati u besplatnom internetu u bilo kojem delu aerodroma.

ikona naslovaCheck In

check-in

Check in obično počinje najmanje 2h pre planiranog leta, a završava se 30min do 1h pred let. Opcija čekiranja na interaktivnim kioscima na aerodromu za sad je moguća samo za sledeće avio kompanije: Aegean AirlinesLufthansa, EL, AL i Aeroflot.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Glafcos Clerides Larnaka ima dva terminala, od kojih je jedan putnički terminal, a drugi se koristi za privatnu avijaciju. Na putničkom terminalu saobraćaju regionalni, domaći i međunarodni letovi.

Terminal je podeljen na dva nivoa. Prvi nivo je hala za dolaske, a drugi hala za odlaske. U skopu hale za dolaske se nalaze boarding ulazi, ček in mesta, interaktivni kiosci za čekiranje, štandovi za informacije, menjačnice itd.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Od aerodroma Glafcos Clerides Larnaka do centra grada se može stići:

Autobusom: Postoji 6 autobuskih linija koje voze direktno do centra grada. Autobusi se nalaze izvan hale za dolaske, levo od terminala. Cena karte za odrasle osobe 1.50€, može se kupiti kod vozača. Autobusi stižu na svakih 30 minuta.

Prevoz kolima

Taxi: Taksijem od aerodroma do centra grada je svega 10 minuta. Uglavnom se nalaze ispred hale za dolaske. Cena prevoza taksijem je oko 10€, večernje vožnje su oko 12€.

Iznamljivanje auta: Kompanije za iznamljivanje automobila se nalaze kod hale za dolaske i odlaske. Automobili se mogu i online rentirati.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking na aerodromu Glafcos Clerides Larnaka

Kratak boravak: parking za kratki boravak na aerodromu je na svega par minuta hoda od glavnog terminala. Ovaj parking je zgodan za putnike koji ne planiraju da ostaju više od par sati na aerodromu ili dolaze po nekog.

Dug boravak: što se tiče parkinga za duže vremensko parkiranja, postoje dve opcije:

Zatvoreni parking  se nalazi blizu terminala. Kako bi dobili što bolju cenu, putnicima se savetuje da rezervišu svoje mesto na vreme.

Otvoreni parking nalazi se u okviru parkinga namenjenog za kraći boravak, blizu terminala. On predstavlja najjeftiniju opciju za parking na aerodromu.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Aerodrom Glafcos Clerides Larnaka u ponudi ima prodavnice sa suvenirima, knjigama i časopisima. Takođe, postoje parfimerije sa svetski poznatim brendovima, kao i prodavnice elektronskih uređaja. Putnici koji napuštaju EU mogu trgovati u Duty-free prodavnicama.

Banka se nalazi u sklopu hale za dolaske, u blizini check in područja. Bankomati se mogu naći pre dela za siguronosne provere.

Menjačnice su smeštene na drugom spratu posle restorana, na prvom spratu se nalaze posle carine.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodrom Larnaka nastoji da pruži što bolju asistenciju putnicima sa invaliditetom ili umanjenom sposobnošću kretanja. Putnici kojima je potrebna asistencija na aerodromu se savetuje da o svojim potrebama obaveste minumum 48h pre dolaska.

Dobitnik je dve nagrade za najpristupačniji aerodrom za lica sa invaliditetom. U sklopu aerodroma postoji prostorija opremljena za lica sa invaliditetom (Changing Place) gde se mogu presvući i okupati. Toaleti u ovoj prostoriji su potpuno opremljeni po potrebama putnika sa invaliditetom. Ova prostorija se nalazi na drugom spratu, iza kafića Flo Cafe.

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Borko

vreme do sledeceg leta nam je proletelo

5 godina ago

Review Glafcos Clerides Larnaka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *