O aerodromu

Međunarodni aerodrom Nikola Tesla, smešten u blizini naselja Surčin po kome je dugo i nosio naziv, nalazi se na 18km zapadno od centra Beograda. Najveći aerodrom u zemlji počeo je sa radom 1962. godine, a danas je jedan od najprometnijih u okruženju. Sa beogradskog aerodroma pored nacionalne, direktno saobraćaju i brojne druge tradicionalne i low cost avio kompanije ka vše od 80 destinacija.

Kliknite i proverite red letenja sa aerodroma Nikola Tesla  i rezervišite online avio karte ka nekoj od evropskih ili svetskih metropola.

pronadji-let-cta-dugme

Osnovne informacije

ikona airport

BEG

ikona money

RSD

ikona naslovaLounges

lounge

U tranzitnom delu, između izlaza A4 i A5, nalazi se Biznis klub gde putnici mogu uživati u komfornom i prijatnom okruženju.

Biznis klub mogu koristiti:

  • putnici biznis klase
  • putnici ekonomske klase kompanije Air Serbia na zajedničkim letovima sa kompanijama Air France, KLM i Air Berlin – pod uslovom da poseduju odgovarajuće kartice programa lojalnosti
  • vlasnici Priority pass, MasterCard Gold, MasterCard Platinum i TAV kartica

Biznis klub se sastoji od 50 sedećih mesta i nudi mogućnost neograničene konzumacjie pića i hrane za putnike, WiFi, kablovsku televiziju, fotokopir aparat, kao domaću i stranu štampu.

Otvoren je i dostupan korisnicima 24h tokom cele nedelje.

ikona naslovaWiFi

wifi

Aerodrom Nikola Tesla nudi mogućnost korišćenja besplatnog interneta svim putnicima u ograničenju do 60 minuta. Potrebno je samo izabrati mrežu “Airport Belgrade Free”, a zatim opciju “Free Trial”.

ikona naslovaCheck In

check-in

Aerodrom Nikola Tesla – Check In

Putnici se mogu prijaviti na let na šalterima koji su istaknuti nazivom i logom avio kompanije kojom putnik leti. Prilikom prijave, treba predati pasoš, elektronsku kartu i prtljag (ukoliko ga ima).

Za međunarodne letove za DubaiDohuAbu DabiNjujork, Tel Aviv i Peking šalteri se otvaraju 180min, a za ostale međunarodne letove 120min pre planiranog putovanja.

Svi šalteri se zatvaraju 30min pre leta. Nakon prijave, putnici dobijaju bording kartu za ulazak u avion.

Prijava na let putem interneta na aerodromu Nikola Tesla

Kako bi se čekirali online, posetite sajt avio kompanije kojom letite. Za avio kompaniju Air Serbia to možete učiniti na online check in Air Serbia, dok za avio kompaniju Air France to možete na online check in Air France.

Potrebno je uneti broj rezervacije i prezime, zatim potvrditi let i potom pratiti dalje korake. Obavezno je unošenje podataka iz pasoša. Putnici nakon uspešne prijave dobijaju kartu za ukrcavanje (bording), koju je potrebno odštampati i ponesti sa sobom na dan leta.

Aerodrom Nikola Tesla – Prijava na let

Putnici se na Aerodromu Nikola Tesla mogu prijaviti i sami na jednom od deset automata na Terminalu 2. Potrebno je ubaciti pasoš ili karticu programa lojalnosti, a potom uneti šifru rezervacije ili elektronski broj karte.  Nakon potvrde prijave, automat će izdati odštampanu kartu za ukrcavanje (bording pass).

Prijava na let putem mobilnog telefona

Ukoliko avio kompanija omogućava putnicima online čekiranje i ima mobilnu aplikaciju, potrebno je skinuti istu na svoj telefon. Prijava na let vrši se unošenjem imena i prezimena i broja rezervacije, elektronske karte ili broja kartice programa lojalnosti.

Po završetku prijave, putnik će dobiti mobilnu bording kartu za ukrcavanje u avion, koja je u elektronskom obliku (SMS ili MMS poruka) prikazana u vidu bar koda (QR). Ona sadrži iste podatke kao i karta za ukrcavanje koja se dobiija na šalteru: ime i prezime putnika, broj leta, destinacija, sedište i identifikacioni broj.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Proverite da li je prilikom presedanja potrebno ponovo izvršiti prijavu na let. Ukoliko jeste, putnik treba otići na transfer šalter koji se nalazi između izlaza (gate) A1 i C1/2.

U transfer zoni se nalazi Free Shop, restorani i kafići, brendirane radnje (Hugo Boss, Victoria Secret, Lacoste, Armani…)

Putnici se pre započetog leta moraju raspitati kod nadležnih institucija da li im je prilikom presedanja potrebna tranzitna viza.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Od aerodroma do centra grada i nazad putnicima su na raspolaganju sledeći vidovi prevoza:

  •  Javni gradski prevoz – bus linija 72 (Zeleni Venac). Autobus staje ispred dela “Odlasci”. Vožnja traje oko sat vremena i karta u jednom pravcu po ceni od 150 dinara može da se kupi direktno kod vozača.
  •  A1 linija – aerodromski mini bus. Njegovo stajalište je kod “Izlaza” na aerodromu. Vožnja traje oko 30min i cena karte u jednom smeru je 300 dinara. Kupuje se u minibusu kod vozača.
  • Taxi – potrebno je oko 20min do centra i cena se kreće od 1400 dinara. Više detalja potražite na ovom linku.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Garaža

Natkriveni prostor se nalazi na 150m od aerodromske zgrade. Ima 528 mesta, a 3 su rezervisana za invalide. Otvoren je 24h. Cena svakog započetog sata je 100 dinara, a jednokratno dnevno parkiranje iznosi 1000 dinara.

Parking

P1 – parking se nalazi na otvorenom prostoru preko puta aerodromske zgrade, ima 496 mesta i 3 rezervisana sa osobe sa invaliditetom. Cena po započetom satu je 100 dinara. Otvoren je 24h.

P7 – parking se nalazi na 300m od aerodromske zgrade, preko puta robno-carinskog magacina. Poseduje 196 mesta, otvoren je 24h, a cena dnevnog parkiranja je 800 dinara.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Na aerodromu se nalazi veliki broj radnji različitog sadržaja: prodavnice mešovite robe, butici, knjižare, pekare, apoteke, banke (Komercijalna banka a.d. i Banka Poštanska štedionica).

Postoje tri menjačice koje se nalaze u odeljku za međunarodne dolaske i veliki broj bankomata u okviru Terminala 2.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodrom je potpuno pristupačan osobama sa invaliditetom. Postoji pristup svim delovima aerodroma i parkingu blizu terminala pomoću liftova.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa-suterena-aerodroma -Nikola-Tesla
Mapa-prizemlja-aerodroma-Nikola-Tesla
Mapa-prvog-sprata-aerodroma-Nikola-Tesla

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Cvijo

Mnogo je lep aerodrom

5 godina ago

Review Nikola Tesla Beograd.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *