Glavni grad najvećeg grčkog ostrva Krita, Heraklion, smešten je u istoimenom zalivu na obali Egejskog mora na krajnjem jugu zemlje.

Nastala na temeljima Knososa, sedištu minojske civilizacije, tamo gde su rođeni Zevs i El Greko, danas se nalazi jedna od najznačajnijih luka Mediterana.

Metropola sa grandioznim spomenicima i snažnim uticajem brojnih osvajača, turistički je centar kome posebnu draž daju uske kaldrmisane ulice i stari prostrani trgovi.

Kako da kupite Beograd Heraklion avio karte?

Kompanijom Aegean Airlines preko Atine se najkraće putuje, a i cene su najpovoljnije. U formu za pretragu letova na početku ove stranice za Beograd unesite BEG, a za Heraklion unesite HER. Biće vam izlistani svi raspoloživi letovi, a izbor je samo vaš.

GrčkaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Ukoliko želite da upoznate Heraklion, preporučujemo da obavezno posetite:

  • Palatu u Knososu
  • Mletačku tvrđavu
  • Arheološki muzej
  • Trg Lava
  • Trg Eleftherias

ikona naslovaShopping

Šoping

Veliki broj suvenirnica, radnji sa unikatnim predmetima i tezgi sa lokalnim prozivodima poput kritskog meda i sira, nalazi se u ulici 1866 Street i na glavnoj gradskoj pijaci Central Market.

Najpopularnije domaće brendove, garderobu stranih dizajnera i čuvene juvelirnice potražite u Daedalou Street, kao i u četvrti Ocean Village.

Ako želite da se sklonite od letnje vrućine i žege, kupovinu je najbolje obaviti u jednom od tržnih centara, a izdvajaju se Talos Plaza i J&S Fashion Shoping Center.

Hrana (restorani)

Hrana

Jedna od najboljih pekara zove se Sweet World. Ovde možete naći veliki izbor peciva, slatkiša i kafi.

Za ljubitelje grčkih pita pravo mesto je Phyllosophies u Heraklionu. Ovde možete probati tradicionalnu grčku pitu sa kremom od vanile uz dobru kafu.

Kolači

Za dobre kolače i baklave svratite do Mona Lize ili pekare Giampous u Retimnu.

Da probate dobre pite uputite se u Hanju.  Doći ćete do 95 godina stare radionice za pite pod nazivom Iordanis Bougatsa. Radno vreme je od 6h ujutru do 14h radnim danima, a utorkom, četvrtkom i petkom radi i popodne od 18h do 21h. Na svakih pola sata stižu sveže ispečeni bougats-i.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre polaska u prestonicu najvećeg grčkog ostrva i centar minojske kulture, veliki izbor smeštaja po najnižim cenama možete pronaći na linku hoteli u Heraklionu.

ikona naslovaTransport

transport

Jedini vid javnog prevoza na Kritu su autobusi. Vozova i železničkog sistema nema.KTEL je glavni autobuski prevoznik za međugradski saobraćaj  i ima dva pravca: Hanja – Retimno i Heraklion – Lasiti.

Zelene su boje i svakodnevno saobraćaju između glavnih gradova četiri oblasti Krita (Retimno, Chania, Heraklion i Agios Nikolaos). Polaze sa glavnih autobuskih stanica, gde postoje ormarići za stvari i šalteri za kupovinu karata. Svi autobusi imaju prostor za odlaganje prtljaga u donjem delu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Grčki

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

HER

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Heraklion

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Predrag Peja Stojaković

Predrag Peja Stojaković

Previse udaljen od većih gradova, ali je ok za letnji period kad idete na more

5 godina ago
bojan

Marko B

Predivan grad, odusevljen sam i Heraklionom i Kritom. Uzivao sam

5 godina ago

Sandra Stojcic

Pravo mesto za odmor i punjenje baterija

5 godina ago

Review Heraklion.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *