Kupite avio karte na liniji Beograd Amsterdam i upoznajte prestonicu Holandije smeštenu na 1200 mostova i prošaranu brojnim kanalima.

Metropola kroz koju protiče reka Amstel, poznata kao ‘grad svih sloboda’ i ‘Venecija severne Evrope’, prostire se na preko 90 ostrva.

Izuzetno bogato kulturno nasleđe, arhitektura, atraktivan noćni i društveni život, čine ovu luku jednom od najposećenijih destinacija na svetu.

Iskoristite promo period i kupite povratne avio karte po ceni od samo 119€. Upite šaljite na [email protected].

 

pronadji-let-cta-dugme

Kako brzo i jednostavno rezervisati avio karte Beograd Amsterdam?

Na početku stranice, u dva prazna polja za pretragu, upišite troslovne kodove gradova (BEG za Beograd i AMS za Amsterdam).

Kada odredite datume putovanja i ukupan broj putnika, kliknite na dugme Pronađi let. Iz sortirane liste letova, koja će vam se pojaviti na ekranu, izaberite odgovarajući, a zatim završite rezervaciju avio karata koja je potpuno besplatna.

HolandijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Ako ste rezervisali avio karte na relaciji Beograd Amsterdam, preporučujemo da tokom boravka obavezno posetite:

Trg Dam

Na ovom mestu su holandski ribari pre par stotina godina gradili kuće kako bi se zaštitili od nemirnih voda reke Amstel, a zatim je grad počeo da se širi oko njih.  Na trgu Dam se nalaze Kraljevska palata, Nova crkva i spomenik Oslobođenja uz brojne kafiće u kojima možete uživati.

Muzej Rajks

Najznačajnija ustanova kulture u Holandiji. Pored impozantne veličine i arhitekture, ova građevina pruža mogućnost razgledanja umetničkih dela i istorijskih predmeta iz različitih epoha. Poseban akcenat je na umetninama iz ‘Zlatnog veka holandskog slikarstva’.

Muzej van Goga

Ovde su izložena dela Vinsenta van Goga i njegovih savremenika. Tu možete videti najveću svetsku kolekciju velikog slikara. U muzeju postoji preko 200 slika iz različitih stvaralačkih faza van Goga, kao i preko 400 njegovih crteža.

Kuću Rembranta

Tokom jednog perioda ovde je živeo i stvarao Rembrant van Rajn. U njoj možete doživeti deo raskoša i osetiti atmosferu slikarskog ateljea u potkrovlju kuće koja je bila njegov dom sve do bankrotstva.

Kuću  Ane Frank

Ovde se Ana Frank sa svojom porodicom u tajnosti skrivala duže od dve godine, do njihovog razotkrivanja i deportovanja u koncentracioni logor. U njenoj sobi možete naći fotografije i spise iz ‘Dnevnika Ane Frank’ u kojima opisuje svoju tragičnu sudbinu.

Kvart ‘crvenih fenjera’

Predstavlja nezaobilazni deo Amsterdama. Tokom vojnog, ekonomskog i kulturnog uspona, ujedno se razvijao noćni život i prostitucija. Danas je ona legalizovana i čini jednu od ponuda ovog grada.

Avio kompanija Air Serbia svakodnevno prevozi putnike do holandske prestonice, a najjeftinije cene direktnih letova potražite na našem sajtu. Po nešto nižim cenama možete leteti i niskobudžetnom avio kompanijom Transavia.

ikona naslovaShopping

Kupovina

Smeštena u samom srcu grada, ‘oblast devet uskih ulica’, Negen Straatjes, obiluje umetničkim galerijama, juvelirnicama i buticima.

Ukoliko ste zainteresovani za vodeće svertske brendove, posetite prodavnice duž P.C. Hooftstraat. Ako vas zanima kupovina na jednom mestu, tu je shopping mall na samom trgu Dam, Magna Plaza.

Dve najpopularnije ulice u kojima možete videti garderobu ili suvenire u vidu holandskih klompi su Kalverstraat i Leidsestraat.

Kupite najjeftinije promo avionske karte i posetite Amsterdam.

Hrana (restorani)

Hrana

U Amsterdamu postoji veliki izbor restorana domaće kuhinje, koja predstavlja interesantnu kombinaciju povrća, mesa i začina donetih još iz doba kolonijalizma.

Specijaliteti

Najpoznatije nacionalno jelo je Hutspot, jelo na bazi krompira, šargarepe i luka uz dodatak dimljene kobasice. Jedan od lokalnih specijaliteta je i Haring (usoljena sirova haringa). Omiljena poslastica Holanđana je Stroopwafels (oblande sa sirupom od karamele).

Kada ste u Amsterdamu nemojte propustiti priliku da probate neke od najpoznatijih holandskih sireva poput: EdammerGoudaOld AmsterdamMaasdammer.

ikona naslovaHoteli

hotel

U gradu kanala, sloboda i mostova veliki izbor smeštaja po najpristupačnijim cenama pronađite na linku hoteli u Amsterdamu.

ikona naslovaTransport

Transport sa aerodroma

Transport od aerodroma

Kada avionom doletite u Amsterdam postoje brojni vidovi prevoza do centra grada i okoline pomoću železničkog i autobuskog saobraćaja.

Voz – Železnička stanica nalazi se direktno ispod aerodroma Schiphol. Vozom NS možete doći do glavne stanice (Amsterdam Central) za 15-ak minuta. Cena karata za jednu osobu kreće se u rasponu od €3.80 do €5.30.

Autobus – Možete koristiti i autobuski prevoz i to liniju Airport Express Bus 397, ili liniju GVB bus 69 i obe linije voze do glavne stanice (Amsterdam Central). Vožnja autobusom traje oko 30-ak minuta, a cena karata je €3 do €5.

Shuttle bus – Ovim vidom prevoza možete direktno sa aerodroma stići do vašeg hotela po ceni od €17.50 u jednom pravcu, odnosno €28 u oba. Dužina trajanja vožnje je od 30 do 45 minuta.

Taxi – Standardna cena prevoza kreće se od €45 do €50.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Holandski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

AMS

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Amsterdam

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Katarina

Gradski prevoz je preskup, ali sve u svemu ok

5 godina ago
bojan

Željko Brković

Jako dobre cene avio karata. Jeftino i brzo.

5 godina ago

Buldog

Ja jednostavno obožavam Amsterdam! I bitno mi je da je Air Serbia let jeftin. Dovoljan mi je ručni prtljag. Čini mi se da sam video da direktni letovi postoje svakog dana što je fenomenalno.Dajte molim vas objavite i red letenja pa da se kupuju promotivne avionske karte

5 godina ago

Šuška se po gradu

Načula sam da su kod vas jeftine cene avionskih karata i da stalno ima neka promocija da važi! Da se razumemo, meni treba najjeftinija karta za direktan let.

5 godina ago

Tanja

Koliko košta avionska karta za Amsterdam iz Beograda, poletanje 18. oktobra? Promo cena me zanima (ona koja ima samo ručnu torbu). Bitno da je najjeftinija i da je avion dobar. Ne želim da putujem ATR-om!

5 godina ago

Popović Martin

Treba mi jeftina avio karta za febrau iduće godine. Ako možete da mi pošaljete promotivne cene na mail i datume za kada važe bilo bi i više nego dobro. I uvek mi javite kad postoji akcija jer su tada sigurno popusti

5 godina ago

Review Amsterdam.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *