Kupite avio karte za Veronu i uživajte u čarima umetnosti, večne ljubavi i romantike. Smeštena u pokrajini Veneto, na reci Adiđe, nalazi se na severu Italije nedaleko od jezera Garda.

Grad Romea i Julije, sa obiljem antičkih spomenika i baroknih zdanja, pleni svojom lepotom i jedna je od omiljenih evropskih destinacija.

Bogato kulturno nasleđe, crkve, muzeji, prostrani trgovi, grandiozne palate i mostovi vekovima privlače turiste i zaljubljene parove iz svih krajeva sveta.

ItalijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Avio karte za Veronu možete jednostavno rezervisati, a prilikom posete ne propustite priliku da obiđete:

  • Arenu
  • Palatu Castelvecchio
  • Julijinu kuću
  • Trg Erbe
  • Toranj Lamberti

Gde da kupite avio karte za Veronu?

Jeftine cene letova preko Alitalia avio kompanije naći ćete na našem sajtu gde odmah možete napraviti i online rezervaciju.

ikona naslovaShopping

Šoping

Najpopularnija ulica u kojoj se čitavom dužinom nalaze prodavnice popularnih brendova, suvenirnice i radnje sa specifičkim lokalnim proizvodima je Via Mazzini. Juvelirnice i umetničke galerije pogledajte u blizini trga Piazza delle Erbe.

Ekskluzivne butke i garderobu najpoznatijih italijanskih modnih dizajnera možete videti u Corso Santa Anastasia i Via Roma.

Ukoliko hoćete da izbegnete gradsku gužvu i kupovinu obavite na jednom mestu, preporučujemo odlazak u neki od tržnih centara. Izdvajamo Le Corti Venete, La Grande Mela i Franciacorta Outlet Village.

Hrana (restorani)

Hrana

Dva najpoznatija gradska restorana su Osteria Pigna i Al’ Duomo.

Lokalni specijaliteti

Lokalnim specijalitetom se smatraju jela napravljena od konjskog mesa zvana kavalo (cavalo), kao i paste koje možete naći u meniju svakog restorana. Obavezno probajte i

  • bigoli (vrsta špageta)
  • casserole
  • casoncelli (vrsta raviola)

Cena ručka u restoranima kreće se od 10€ do 50€ i to isključivo zavisi od restorana koji ste izabrali. Što se tiče brze hrane, njena cena je od 1 do 3€.

Cene kafe su različite i zavise od same lokacije, ekskluziviteta mesta gde sednete, kao i vrste kafe. Uglavnom u kafićima u centru grada se kreću od 0.8€ do 2.5€

ikona naslovaHoteli

hoteli

Kada poželite da odmor sa voljenom osobom provedete u gradu ljubavi, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama potražite na linku hoteli u Veroni.

ikona naslovaTransport

transport

Aerodrom Catullo udaljen je od Verone 12 km. Od tog aerodroma do Verone obezbeđen je redovan autobuski prevoz, s obzirom da ga koriste mnoge low cost avio kompanije i da je frekvencija turista na njemu veoma velika. Cena autobuske karte od aerodroma do centra grada, ukoliko ste u Veronu doputovali avionom, iznosi 6€.

Pojedine zone u centru grada je moguće obilaziti samo peške.

Nedaleko od glavne autobuske stanice nalaze se parkinzi gde možete ostaviti automobil (ukoliko ste došli kolima) i odatle javnim prevozom – autobusom se zaputiti do znamenitosti koje želite da obiđete.

Cena autobuske karte iznosi oko 1€.

Najam biciklova

Postoji nekoliko mesta na kojima se može iznajmiti bicikl. Izbegavajte isključivo pešačke zone jer je tamo vožnja biciklom zabranjena.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Italijanski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

VRN

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Verona

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Nesrećno zaljubljen

Nesrećno zaljubljen

Grad ljubavi. Međutim, zamislio sam želju u Julijinoj kući i ubrzo nakon toga raskinuo sa devojkom.. Nekoliko ovajvih slučajeva sam čuo, pa vodite računa šta zamišljate

5 godina ago

Review Verona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *