Smešten u ‘srcu’ Evrope, glavni i najveći grad Češke, Prag je jedan od najlepših i najočuvanijih starih metropola i kao takav nalazi se pod zaštitom UNESCO-ve svetske kulturne baštine.

Nekadašnje sedište Bohemije, kroz koje protiče reka Vltava sa svojih 18 mostova, sigurno će vas ostaviti bez daha, a u samom boravku ćete uživati.

Beograd Prag rezervacija avionske karte

Najjednostavnije je da popunie formu za pretragu letova na početku ove stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Prag PRG. Odaberite datum poletanja i sletanja, broj putnika i kliknite na Pretražite let.

Kada pronađete let koji vam najviše odgovara možete ga online rezervisati na našem sajtu. Avio kompanija Air Serbia je uvela direktan let iz Beograda. Ukoliko želite da putujete iz Podgorice, najbolja opcija su letovi avio kompanije Austrian Airlines preko Beča.

Red letenja

Avion leti svakog dana i to: u 06:50h ponedeljkom, sredom i subotom; u 17:55h utorkom, četvrtkom i nedeljom; a u 18:15h petkom. Let avionom traje 1h i 40 min.

ČeškaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Kada obezbedite avionske karte na relaciji Beograd Prag, obavezno planirajte vreme za obilazak i turističko razgledanje.

Znamenitosti Praga

  • Praški dvorac – Jedan od najvećih srednjevekovnih utvrđenja na svetu sa koje se pruža spektakularan pogled na jezgro grada. Nekada su ovde stolovali češki i kraljevi Svetog Rimskog carstva, a danas je dom predsednika republike . U okviru samog dvorca nalaze se i katedrala Svetog Vida, manastir Svetog Đorđa i Zlatna ulica u kojoj je svojevremeno živeo Franc Kafka.
  • Karlov most – Sagrađen za vreme kralja Karla IV, sa tri tornja, brojnim baroknim statuama, muzičarima, slikarima i uličnim prodavcima, predstavlja glavnu turističku atrakciju. Ovaj most povezuje Stari i Novi grad, a jedna od brojnih legendi kaze da će dvoje koje se poljube ispod velikog luka zauvek ostati zaljubljeni. U neposrednoj blizini se nalaze brojni kafici u kojima možete uživati u razgledanju Praga.
  • Starogradski trg – Najstariji i najznačajniji trg je omiljeno sastajalište i jedan od centara zbivanja. Pored kafića, restorana, pabova i galerija, ovde se nalaze crkva Svetog Nikole, Tinska katedrala i stara gradska većnica na čijem se vrhu nalazi Astronomski sat koji zbog spektakularnih detalja i lepote ne možete zaobići.
  • Kuća Municipal – Odnosno Gradska kuća, nastala je na temeljima starog kraljevskog dvorca i izgrađena je u Art Noveau stilu. Pored bogatog eksterijera i unutrašnjeg uređenja, značajna je i po proglašenju samostalnosti Čehoslovačke 1918. godine. U centralnom delu se nalazi dvorana Bedžiha Smetane u kojoj koncerte klasične muzike održava praška filharmonija.

Požurite i avionske karte obezbedite na vreme.

ikona naslovaShopping

Beograd-Prag-avionske-karte-kupovina

Kupovina

Suvenire od čuvenog češkog stakla možete naći šetajući se Karlovom ulicom. U širem centru grada postoje i brojne galerije i antikvarnice. U luksuznoj Pariškoj ulici, koja počinje na Starogradskom trgu, nalaze se radnje sa ekskluzivnim svetskim brendovima. Tu su i juvelirnice sa unikatnim nakitom.

U Pragu, za sve one koji vole da vreme pri kupovini provode na jednom mestu, imate i shopping mall-ove poput: Palladium, Quadrio, Myslbek, Cerna Ruze.

Hrana (restorani)

Hrana

Tokom boravka u Pragu, pored lepota ovog grada, možete uživati i u nacionalnoj kuhinji brojnih restorana. U kulinarske specijalitete spadaju kobasice, kolenice, šunka i gulaš.

Beograd Prag avionske karte – Specijaliteti

Tradicionalno jelo je halušky, knedle od krompira servirane sa kiselim kupusom i slaninom. Omiljeni dezert je trdelnik (chimney cake) koji se poslužuje u raznim varijantama. Nikako ne smete propustiti priliku da probate neka od čeških piva koja se smatraju među najboljima na svetu.

ikona naslovaHoteli

hotel

Glavni grad Češke je jedna od najpopularnijih evropskih destinacija. U ponudi se nalaze brojni hosteli i apartmani na dnevnom nivou koju su sve popularniji. Najveći izbor i najjeftinije hotele možete pronaći na linku hoteli u Pragu.

ikona naslovaTransport

Beograd-Prag-avionske-karte-transport

Sa aerodroma Prag do samog centra grada možete doći na više različitih načina.

Transport

Autobus – Postoji više linija gradskog prevoza kojima možete stići do gradskog jezgra ili do stanice metroa. To su autobusi: 119, 100, 191, 510, AE. Vožnja traje oko 35 minuta, a cena karte u jednom pravcu je 1.25€.

Aerodromski autobus – Nalazi se ispred Terminala 1, saobraća na svakih 15-30 minuta. Cena karte je 2.5€, a dužina vožnje oko 50 minuta.

Shuttle – Dobru kombinaciju cene i privatnog vozila. Za vožnju do centra grada koja traje 30-ak minuta treba izvojiti 11€ po osobi.

Taxi – Na ovaj način po ceni od 27€ u roku od 35 minuta stižete do željene lokacije.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

CZK

ikona language

Češki

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip E)

ikona airport

PRG

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Prag

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Acim

Obavezno probajte domace specijalitete

5 godina ago
Milena Krstic

Sladjana Stanić

Potrebna mi je najjeftinija avionska karta za direktan let Beograd Prag na nedelju dana. Nije bitan period putovanja, samo da je jeftina.

5 godina ago

Miljan Gašić

Prijavljujem se da mi šaljete ponude i promotivne cene avionski karata za sve destinacije. Unapred hvala, super ste

5 godina ago

Slobodanka Ilić

Potrebna mi je Beograd Prag avionska karta u jednom smeru za april mesec. Molim vas pošaljite mi na mail ponudu i ako imate neke promotivne cene

4 godine ago

Review Prag.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *