Obezbedite online avio karte na liniji Beograd Venecija i posetite grad na severoistoku Italije. Smešten na 118 ostrva na obali Jadranskog mora, ispresecan je kanalima i povezan brojnim mostovima.

Jedan od njih je most Rialto, ili most uzdaha, za koji legenda kaže da ako se dvoje poljube u trenutku prolaska gondolom ispod njega, zauvek ostati zajedno. Na lepote ovog grada niko ne može ostati ravnodušan.

Beograd Venecija avio karte – Rezervacija

U formi na početku stranice za Beograd unesite BEG, a za Veneciju VCE. Odaberite datume putovanja i pronađite avionske karte koje vam najviše odgovaraju. Cene zavise od datuma putovanja, kompanije preko koje letite i pšopunjenosti aviona.

ItalijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti koje morate posetiti u Veneciji

Atrakcije

Kada ste obezbedili najjeftinije avio karte za direktan let do Venecije, obavezno odvojite malo vremena kako biste upoznali grad.

Znamenitosti

  • Trg Svetog Marka – Glavni i jedini trg, koji je ujedno i jedan od najlepših u Evropi. Na njemu se pored brojnih kafića koje možete posetiti, nalaze crkva Svetog Marka, zvonik, inače glavni gradski orijentir, Duždeva palata…
  • Duždeva palata – Centar moći nekadašnje Mletačke Republike, nakon crkve Svetog Marka ovo je najpoznatija gradska građevina. Sazidana u gotsko-venecijanskom stilu vekovima je bila sedište venecijanskih poglavara – duždeva.
  • Most Rialto – Najpoznatiji i najstariji most Venecije koji premošćuje Canal Grande. Jedna od najprepoznatljivijih aktrakcija grada i nezaobilazno mesto svih parova.
  • Crkva Santa Maria Della Salute – Nju je u pesmi opevao Laza Kostić, a podignuta je na glavnom gradskom trgu u znak zahvalnosti za prestanak epidemije kuge. Posvećena je Blaženoj devici Mariji.
  • Muzeji: Correr, muzej stakla, Antonija Vivaldija.. – Mnogobrojni muzeji pružaju mogućnost razgledanja eksponata iz više nego bogate istorije Venecije i Mletačke Republike.

ikona naslovaShopping

Najbolja mesta za šoping u Veneciji

šoping u veneciji, italijanska odela

Beograd Venecija avio karte – Šoping

Ukoliko vas interesuju antikviteti, posetite Mercatino dell’Antiquariato. Ako želite da kupite kožnu torbu, obiđite ruga Rialto. Ako nekoga želite da obradujete nakitom, ne propustite Jewelry Chimento. 

U Veneciji možete kupiti neke od najpoznatijih marki obuće poput Bruno Magli, Mori e Bozzi ili Rolando Segalin. Za one koji preferiraju kupovinu na jednom mestu tu je i shopping mall T Fondaco Dei Tedeschi.

Ne zaboravite da sebi ili dragim ljudima kupite venecijansku masku ili komad Murano stakla.

Požurite i obezbedite jeftine avio karte na vreme.

Hrana (restorani)

Hrana koju obavezno morate probati dok ste u Veneciji

hrana u italiji, pasta sa povrcem

U ovoj luci možete uživati u mnogobrojnim specijalitetima domaće kuhinje. Naravno da su u Veneciji, kao i u ostatku Italije, najpopularnija  jela od morskih plodova, paste i pice.

Specijaliteti u Veneciji

Ipak, sama ova oblast je karakteristična po ribljim specijalitetima: bakalaru, sipi i školjkama. Jedno od tradicionalnih venecijanskih jela je sarde in saor – sardine u marinadi od luka, nastalo kao potreba za konzerviranjem hrane još za doba Mletačke Republike.

Ukoliko želite da probate neke od ovih kulinarskih specijaliteta, izaberite konkretne datume kada želite da putujete i rezervišite avio karte.

ikona naslovaHoteli

Hoteli

Pored velikog broja ekskluzivnih hotela, u Veneciji se nalaze i brojni hoteli nižeg ranga. Takođe su u ponudi i alternativni vidovi smeštaja poput hostela ili apartmana koji funkcionišu po principu ‘stan na dan’ i koji su u današnje vreme sve popularniji.

Na sledećoj stranici vas očekuju hoteli u Veneciji po najpristupačnijim cenama koje smo odabrali za vas.

ikona naslovaTransport

Transport u Veneciji

zena koja ceka taxi vozilo

Red letenja Air Serbia

Postoje četiri direktna nedeljna leta avio kompanije Air Serbia između Beograda i Venecije. Ponedeljkom i sredom avion poleće u 07:05h, a petkom i nedeljom u 18:10h. Putovanje avionom traje 1h i 55min.

Avio kompanijom Alitalia možete stići sa jednim presedanjem u Rimu.

Do samog gradskog jezgra, ili dela grada u kome ste odseli, možete doći pomoću autobusa ili brodića.

Autobus – Gradski autobus broj 5 sa aerodroma Marko Polo do rimskog trga (Piazzale Roma) putnike prevozi nekoliko puta na sat. Vožnja autobusom traje oko 35 minuta sa brojnim stanicama i mestom za prtljag. Za razliku od gradskog prevoza, ovi autobusi su uglavnom bele, zelene ili narandžaste boje. Kartu možete kupiti na trafici u okviru samog aerodroma i morate je čekirati u autobusu. Cena je 8€ u jednom, odnosno 15€ u oba smera.

Vodeni autobus – Ovi brodići saobraćaju između aerodroma i venecijanskih ostrva po ceni od 14€ u jednom, odnosno 25€ u oba smera. Ovo je atraktivan, ali ne i brz vid prevoza, jer putovanje obično traje oko sat i 15 minuta.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Italijanski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

VCE

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Venecija

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Katica

Katica

U ovom gradu bih mogla da zivim definitivno. Kanali svuda oko mene. Romaticna muzika, pravo uzivanje

5 godina ago
Milena Krstic

Franca

Treba mi najjeftinija karta do Venecije u jednom smeru za 15.09.2019. Slavi mi momak rođendan, živi tako i želim da ga iznenadim, da se vozimo gondolom i proslavimo našu ljubav.

5 godina ago
Milena Krstic

Petra Korać

Da li imate neke promotivne cene avio karata Beograd Venecija za mart mesec. Boravila bi 10 dana, klizno neki dan gore dole. Ako nema u tom periodu, kažite kada postoje promo cene avionskih karata pa da gleda onda tada da putujem. Javite ako ima neka akcija.

5 godina ago

Review Venecija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *