Kupite avio karte na liniji Beograd Dubrovnik i posetite’biser Jadrana’. Ovaj stari lučki grad, smešten na samom jugu Hrvatske, pod zaštitom UNESCO-ve svetske kulturne baštine, predstavlja jedan od najlepših i svakako omiljenih turističkih odredišta na svetskom nivou.

Šetnjom kroz uske ulice uz miris mora i čempresa, možete osetiti duh nekadašnje Dubrovačke Republike i uživati u njemu.

Rezervacija avio karte Beograd Dubrovnik

Kompanija Air Serbia tokom letnje sezone redovno saobraća do Dubrovnika, a direktne avionske letove pogledajte na našem sajtu.

HrvatskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti koje morate posetiti u Dubrovniku

atrakcije-i-znamenitosti

Kada odlučite da rezervišete avio karte na relaciji Beograd Dubrovnik, predlažemo da obavezno posetite:

Gradske zidine

Upoznavanje Dubrovnika i sam doživljaj neće biti potpuni bez obilaska gradskih zidina. Ova utvrđenja, jedna od najočuvanijih te vrste u Evropi, visine i do 25 metara, pružaju mogućnost razgledanja iz potpuno druge perspektive. Tokom šetnje, možete doći i do najviše tačke, kule Minčete, koja je ujedno i simbol odbrane.

Knežev dvor

Nekadašnji centar moći Dubrovačke Republike i sedište kneza. Danas ova zgrada, koja zauzima jedno od centralnih mesta starog grada, sa bogatim kulturnim nasleđem je deo dubrovačkog istorijskog muzeja. U njoj se takođe tokom Dubrovačkih letnjih igara održavaju i koncerti klasične muzike.

Crkvu Svetog Vlaha

U čast zaštitnika grada Dubrovnika, izgrađena je crkva u baroknom stilu na mestu nekadašnje manje. Smeštena u samom gradskom jezgru, na početku Strauna, više puta oštećivana kroz vekove, danas je jedna od najlepših sakralnih objekata.

Stradun

Omiljeno dubrovačko šetalište i mesto okupljanja. Na početku i kraju ove najveće i najpoznatije ulice starog grada, nalaze se Velika i Mala Onofrijeva česma, kao i dva zvonika. Ne propustite priliku da tokom šetnje Stradunom sednete i uživate u nekom od mnogobrojnih kafića.

Žičaru Srđ

Ona povezuje Dubrovnik sa obližnjim brdom Srđ, odakle se pruža spektaluran pogled na grad i okolinu i omiljeno je mesto za fotografisanje. Vožnja traje oko 4 minuta, a cena povratnih karata za odrasle je oko 20€, dok je za decu oko 10€.

ikona naslovaShopping

Najbolja mesta za šoping u Dubrovniku

Šoping

Unutar zidina, u samom gradskom jezgru, možete naći na veliki broj radnji.

Šetnjom Stradunom naići ćete na suvenirnice i prodavnice sa unikatnim umetničkim predmetima. Nedaleko odatle, garderobu poznatih svetskih brendova potražite u Maria Store.

Juvelirnice se nalaze u Zlatarskoj ulici, dok ručno rađene komade nakita pogledajte u Clara Stones. Na 10 kilometara od samog centra grada nalazi se i shopping mall SubCity Dubrovnik, gde sve što želite možete kupiti na jednom mestu.

Hrana (restorani)

Hrana koju obavezno morate probati dok ste u Dubrovniku

Hrana

Kao grad na obali Jadrana i dugom i bogatom istorijom, Dubrovnik ima izuzetnu kulinarsku tradiciju. Brojni restorani i konobe pružaju vam mogućnost da uživate u nacionalnim jelima.

Specijaliteti

Sama kuhinja bazira se na ribi i plodovima mora. Neki od specijaliteta su pašteta od bakalara, varivo od divljih špargli i neretvanska jegulja. Ne propustite pašticadu, jelo od junetine sa povrcem i smokvama, a sve to začinite nekim od izvrsnih dubrovačkih vina i zasladite tortom od rogača, rozatom ili nekom od slasnih Kraš čokolada.

ikona naslovaHoteli

Izaberite najbolji smeštaj u Dubrovniku

hotel

U predivnom gradu na obali mora, ‘biseru Jadrana’ veliki izbor smeštaja po povoljnim i pristupačnim cenama možete videti na linku hoteli u Dubrovniku.

ikona naslovaTransport

Transport od aerodroma do centra

transport-sa-aerodroma

Do samog gradskog centra, može se doći na više načina.

Aerodromski autobus – Tri različite kompanije (Atlas, Elite travel i Autotrans) prevoze putnike od i do aerodroma. Cena karte u jednom sveru je ok 6, dok je povratna €10.

Autobus – Više linija gradskog prevoza saobraćaju do različitih destinacija i to linije br. 11, 27, 31, 38. Cena karte na kiosku je 1,5, u samom autobusu €2, dok dnevna karta košta €5.

Taxi – Uobičajena cena do Dubrovnika iznosi od €35 do €40 u zavisnosti od destinacije.

Sopstveni prevoz – Obratite pažnju na cene parking usluga u gradskom jezgru ukoliko ste krenuli vašim kolima. Postoji i ‘nulta zona’ gde se jedan sat naplaćuje €10, tako da je možda najbolje koristiti javnu garažu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

HRK

ikona language

Hrvatski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

DBV

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Dubrovnik

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Kadivka

Iznad ocekivanja, preporucila bih ga svakom!

5 godina ago

Review Dubrovnik.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *