Beograd Split avio karte rezervišite online po najpovoljnijoj ceni. Direktni letovi avionom postoje skoro svakog dana.

Najveći i jedan od najlepših hrvatskih priobalnih gradova i omiljenih destinacija Evrope, Split, predstavlja pravu riznicu antičke prošlosti.

Uz idealnu mediteransku klimu, izuzetno bogatu turističku ponudu i specifičan način života, ovaj grad sa svojim brojnim znamenitostima i burnom istorijom, nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.

Beograd Split avio karte – rezervacija

Da pogledate ponudu za željeni datum putovanja, popunite gore navedenu formu i obezbedite Beograd Split avio karte.

Za Beograd unesite BEG, a za Split SPU.

Direktan let iz Beograda moguć je avio kompanijama Air SerbiaCroatia Airlines.

HrvatskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti koje morate posetiti u Splitu

Znamenitosti i atrakcije

Rezervišite Beograd Split avio karte i upoznajte ovaj prelep grad 

  • Dioklecijanova palata – Prva asocijacija i simbol grada, jedna od najbolje očuvanih i najznačajnijih zdanja rimske arhitekture, izgrađena je za vreme vladavine cara Dioklecijana, po kome je i dobila ime. Podeljena na četiri dela dvema glavnim ulicama, obiluje spomenicima kulture, a unutar nje se između ostalog nalaze i najstarija svetska katedrala, egipatska sfinga i Dioklecijanovi podrumi.
  • Marjan – Brdo koje se uzdiže iznad Splita predstavlja pravu zelenu oazu, omiljeno šetalište i mesto za odmor. Pored gustih borovih šuma, uređenih staza u kojima uživaju i rekreativci, nalazi se mnoštvo starih crkvica. Na samom vrhu pruža se spektakularan pogled na grad, more i ostrva Brač, Šoltu i Čiovo.
  • Peristil – Centralni deo palate i središte kulturnog života Splita. Zahvaljujući jedinstvenoj lepoti i izuzetnoj akustici, idealna je pozorišna i muzička scena gde se održavaju Splitsko leto, koncerti i nalaze brojni ulični svirači. Jedan od tri hrama na Peristilu je i Jupiterov na čijem se ulazu nalazi egipatska sfinga doneta po naredbi cara Dioklecijana. Unutrašnjost krasi i kip Jovana krstitelja, delo velikog vajara Meštrovića.
  • Katedrala Svetog Duje – Nalazi se na Peristilu, prvobitno je bila carski mauzolej, poznata je kao najstarija katedrala na svetu. Nekada se u noj nalazio Dioklecijanov sarkofag, a danas je krase izrezbarena drvena vrata sa prizorima iz života Isusa Hrista. Zvonik katedrale dominira starim gradskim jezgrom, a na njegov vrh možete se popeti stepenicama.
  • Riva – Kultno mesto i omiljeno gradsko sastajalište predstavlja glavnu šetačku zonu koju krase drvoredi palmi. Smatraju je najlepšim delom Splita, a jedan od nezaobilaznih rituala je i ispijanje kafe, tako da nemojte propustiti priliku da iz nekog od brojnih kafića uživate uz pogled na plavi Jadran.

ikona naslovaShopping

Najbolja mesta za šoping u Splitu

Šoping

Unutar zidina starog grada nalaze se prodavnice u kojima možete kupiti neke od suvenira i unikatnih predmeta. Tamo ćete naći umetničke galerije i juvelirnice takođe.

Kupovina u Splitu

Marmontova ulica poznata je po velikom broju radnji svetskih i domaćih brendova.

U Splitu postoje i shopping mall-ovi u kojima sve što želite imate na jednom mestu. Neki od nji su  Mall of SplitCity Center OneJoker.

Hrana (restorani)

Hrana koju obavezno morate probati dok ste u Splitu

Hrana

Split se sa pravom može nazvati gradom gastronomije. U brojnim restoranima i konobama uživaćete podjednako u mesnim i ribljim delikatesima. Kao predjelo poslužuju se masline, usoljene srdele (sardine) i dalmatinski pršut.

Specijaliteti i Hrana u Splitu

Jedan od lokalnih specijaliteta je pašticada, jelo od goveđeg mesa sa povrćem i smokvama. Treba spomenuti i brudet (kuvana riba koja se poslužuje uz palentu), rižoto od dagnji, tikvica i špargli i bistru supu od kozica i škampa.

Kako bi probali specijalitete dalmatinske kuhinje, izaberite konkretne datume kada želite da putujete i rezervišite  Beograd Split avio karte na našem sajtu.

U omiljene poslastice spadaju kroštule (prženo pecivo), ušećerene mendule (bademi) i torta od rogača. Sve ovo začinite nekim od izuzetnih dalmatinskih vina i prepustite se užitku.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Kao jedna od glavnih turističkih destinacija na Jadranu i Mediteranu, u Splitu nalazi se jako puno hostela i apartmana koji se izdaju na dnevnom nivou.

Kako bi se zaista odmorili tokom vašeg boravka u ovom gradu, za vas smo odabrali najbolje hotele u Splitu.

 

ikona naslovaTransport

Najbolji način da stignete od aerodroma do centra grada

transport-sa-aerodroma

Međunarodni aerodrom Split je udaljen 25km od centra grada.

Najkraće vreme trajanja leta Beograd Split iznosi 1h i 10min.

Prevoz od aerodroma do centra Splita

Autobus – Linijom 37 stižete do autobuske stanice koja se nalazi na kilometar od centra. Polazi se na svakih 20-30 minuta, a cena je €3.

Aerodromski autobus – Nalazi se ispred terminala, ovim vidom prevoza dolazite do glavne autobuske stanice. Dužina vožnje je 30 minuta, kartu možete kupiti kod vozača, a cena je €4.

Transferi – Ukoliko imate dosta prtljaga i želite direktan prevoz do vašeg smeštaja, možete unapred dogovoriti vožnju do bilo koje adrese u Splitu. Cena transporta je €34, a vozač će vas sačekati na dolaznom terminalu.

Taksi – Do vaše željene destinacije stižete uz cenu od €40 do €50.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

KN

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

SPU

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Split

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Justin

Od biciklista se ne moze proci ali inace super

5 godina ago

Review Split.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *