Airbus A220-300

avionAirbus A220 300 avion koji nudi odlično iskustvo letenja sa prednostima za putnike kao što su: veća sedišta, veći prozori, više prostora za ručni prtljag u kabini itd. Takođe, u odnosu na svoje prethodnike mnogo je tiši. Letelica sa četiri puta manjim šumom i znatno manjom emisijom ugljen-dioksida i štetnih gasova.

Karakteristike aviona

Ranije nazvan Bombardier CS100, u pitanju je putnički avion dugog dometa koji može smestiti od 130 do 145 putnika, zavisno od konfiguracije sedišta.

Inovativni dizajn i tehnologija pružaju više udobnosti i prošireni asortiman što omogućava avio kompanijama da prime putnike na dalje i egzotičnije destinacije. Ovaj avion  je brži od sličnih aviona, zahtevajući manje vremena do svog odredišta.

Kabina pruža dovoljno prostora sa sedenjem sa maksimalnom udobnošću: više prostora tamo gde vam treba. Prostor za smešetanje ručnog prtljaga je dodatno povećan što za putnika predstavlja dodatni komoditet.

Radikalni ekološki standardi u avijaciji podložni su konstantnim promenama. Avioni imaju najtiši komercijalni mlaz u proizvodnji, a pritom održavaju izuzetno niske stope emisije. Ovo je dodatni kvalitet u pogledu ekoloških standarda.

Airbus A220 300 ima visok udeo kompozitnih materijala i veće prozore i kabinu. C serije pružaju avio kompanijama najveću zapreminu pregratka za odlaganje ručnog prtljaga po putniku i širi prolaz koji omogućava brži ukrcaj i iskrcavanje putnika.

Avion sadrži 70% naprednih materijala koji sadrže 46% kompozitnih materijala i 24% aluminijum-litijum. Računica se svela na 15% niže troškove, 20% niže gorivo, smanjenje emisije ugljen dioksida kao četvorostruko smanjenje otiska buke u odnosu na prethodne proizvedene letelice.

Bombardier je najavio da će se kompanija preusmeriti na napore, tim i resurse C serije za regionalne mlazne i turboprop avione. Mali tim zaposlenih zadržao se na izradi poslovnog plana C serije i dodatno je dobio zadatak da u program uključi ostale partnere za podelu rizika.

Avio kompanija Air Baltic poseduje 16 aviona ovog tipa sa kapacitetom od 145 mesta.

Kliknite ovde da pogledate stranicu proizvođača.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Airbus

Model: A220-300

Kapacitet sedišta: 141

Dužina: 38.7m

Raspon krila: 35.1m

Brzina krstarenja: 871km/h

Visina krstarenja: 12.500m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Aco

Izuzetno udobna sedista u business klasi

5 godina ago

Review Airbus A220-300.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *