Glavni i najveći grad ruske Republike Tatarstan, Kazanj, smešten na ušću reke Kazanke u Volgu, nalazi se istoku najprostranije zemlje sveta, na obodu Istočnoevropske nizije.

Važan naučni i ekonomski centar regije i sedište kulture, uvek je bila važna karika između istoka i zapada i čuvar tradicije drevnog tatarskog naroda.

Hiljadugodišnja metropola bogate i burne prošlosti, predstavlja spoj orijentalnog i modernog, a impresivna zdanja, hramovi, džamije i prostrani parkovi čine je jednom od omiljenih turističkih destinacija ovog dela sveta.

Beograd Kazanj avio karte – online rezervacija

Jeftine letove iz Beograda za Kazanj avionom rezervišite na našem sajtu, a preporuka je Aeroflot aviokompanija koja u oba smera ima međusletanje u Moskvi.

RusijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Prepoznatljiva i nezaobilazna obeležja Kazanja su:

  • Kazanjski kremlj
  • Džamija Kul Šarif
  • Toranj Sojembika
  • Tatarski muzej
  • Hram svih religija

ikona naslovaShopping

Šoping

Kupovna moć je na zavidnom nivou pa su tržni centri puni robe i kupaca, tokom čitavog radnog vremena.

U glavnoj Baumanovoj ulici se nalazi specijalno dizajnirani sat koji otkucava vreme ne brojevima nego slovima.

Centralna ulica obiluje mnogim prodavnicama u kojima turisti mogu da uživaju u kupovini. Ovde se pored domaćih roba mogu naći i firmirane stvari, kao i one iz Kine i drugih zemalja, pristupačnijih cena.

Pored trgovine i zanatsvo je veoma razvijeno. Zastupljena je i obrada gvožđa u proizvodnji oružja kao i za kućnu primenu.

Hrana (restorani)

Hrana

Za hranu i piće ima svega i svačega za svačiji ukus i džep, od ruske kuhinje, tatarske – slične turskoj, manje ili više, skupih restorana i jeftinih mesta. Ima dosta i „brze hrane“ koju mahom drže Uzbekistanci i Tadžikistanci, tako da može i to da se proba ko nije imao prilike.

Restoran Dom Chaya je prava sovjetska kantina. Funkcioniše po principu menze: uzimate sami tacnu i onda birate ili prstom pokazujete šta želite. Salata, supa (boršč ili soljanka), glavno jelo koje podrazumeva pire krompir ili neko drugo varivo umesto krompira, meso, hleb, dezert i piće može da vas košta između 200 i 500 dinara. Osim što je jeftino, hrana je ukusna.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko poželite da odmor provedete u prestonici Tatarstana, smeštaj po najpovoljnijim cenama možete naći na linku hoteli u Kazanju.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma

Transport po gradu je dobar – tramvaji, trolejbusi, autobusi, svaki u određenim bojama. Svi troejbusi su zeleni, autobusi crveni, a tramvaji tamnocreveni, i to su prepoznatljive boje javnog prevoza od kojih Kazanj godinama ne odustaje.

Metro

Preporuka je da koristite kazanjski metro. Otvoren je isto 2005, na obeležavanju hiljadite godišnjice (iste godine otvoren je i stadion).

Postoji samo jedna linija sa jedanaest stanica. Stanice su sređene i ukrašene. Ovde se umesto karata kupuju žetoni, a jedan žeton košta 27 rubalja što je oko 45 dinara.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

RUB

ikona language

Ruski

ikona time-zone

GMT +3:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

KZN

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Andjelka

Velike su guzve u saobracaju samo se sirene cuju

5 godina ago

Review Kazanj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *