Kupite avio karte za Geteborg i istražite lepote drugog po veličini švedskog grada. Smešten nedaleko od ušća reke Gete u kanal Skagerak, nalazi se na jugozapadu ovog kraljevstva.

Jedana od najlepših metropola Skandinavije, kulturni je i ekonomski centar Severne Evrope i veoma popularna turistička destinacija.

Prepoznatljiva po čistoći i uređenosti, naziva se još i prestonicom ekologije, a pored predivnih parkova i trgova, krase je i stotine ostrva koja je okružuju.

ŠvedskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Ako rezervišete avio karte za Geteborg, obeležja i simboli koji se posebno ističu su:

  • Älvsborg tvrđava
  • Trg Götaplatsen
  • Gradska opera
  • Muzej umetnosti
  • Zabavni park Liseberg

Kako da kupite avio karte za Geteborg?

Na pravom ste mestu! Najbolje cene i ponude imaju Scandinavian Airlines i Lufthansa, Letove ovih kompanija, kao i svih ostalih možete da rezervišete na našem sajtu. Popunite formu za pretragu letova na početku ove stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Geteborg GOT, datume putovanja i kliknite na digme Pronađi letove.

ikona naslovaShopping

Šoping

Omiljeni deo grada za šoping je kvart Vallgraven, u kome se nalaze brojne radnje sa popularnim domaćim i stranim brendovima. U blizini su smeštene i ulice Vallgatan i Magasinsgatan sa prodavnicama umetnina, ručno rađenih predmeta i suvenira.

Ekskluzivnu garderobu, poznate juvelirnice i galerije pogledajte u distriktu Linné i bulevaru Avenyn.

Tržni centri su idealano rešenje ako želite da uklopite kupovinu i zabavu, a među njima se izdvajaju Arkaden, Nordstan i Frölunda Torg.

Hrana (restorani)

Hrana

Fika podrazumeva pauzu za kafu, čaj ili toplu čokoladu sa pecivom i to uglavnom sa cimetom. Café Husaren jedno je od mesta sa najraznovrsnijom ponudom slatkih peciva i dezerata.

Predlažemo vam da posetite Lemon & Lime gde možete da pronađete tradcionalni meni sa modernim tvistom.  Ukolio ste više za morske specijalitete, preporuka je restoran Sjöbaren.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko poželite da posetite prestonicu ekologije i predivnu švedsku metropolu, najveći izbor smeštaja po pristupačnim cenama potražite na linku hoteli u Geteborgu.

ikona naslovaTransport

transport

U Geteborgu nema saobraćajnog špica ili kolapsa, ne postoji gužva u prevozu, a automobilske sirenese uopšte i ne čuju. Najzastupljenije prevozno sredstvo je bicikl.

Dok čekaju autobus Šveđani drže odstojanje od minimum 1m. Takođe, striktno se poštuju i pravila i raspored sedenja u busu. Prvo se zauzimaju mesta do prozora, pa onda sva ostala.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

SEK

ikona language

Švedski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

GOT

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Geteborg

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Ilinka

Nevjerovatno koliko grad ima svjetlosti

5 godina ago

Review Geteborg.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.