Gdanjsk, smešten u istoimenom zalivu na obali Baltičkog mora, kroz koji protiče reka Motlava, nalazi se u delti Visle, na severu Poljske.

Najveća i najznačajnija luka u zemlji, specifične arhitekture koja predstavlja spoj baroka, gotike i romantizma, smatra se i kolevkom nacionalne demokratije.

Grad burne prošlosti prepoznatljiv po lepoti i bogatom kulturnom nasleđu sa velikim pruskim uticajem, danas ponovo sija punim sjajem poput ćilibara.

Avio karte Beograd Gdanjsk – rezervacija

Jetini letovi avionom mogu se rezervisati online na našem sajtu popunjavanjem datuma putovanja i odabirom broja putnika na početku ove strane. Najkraći let je kompanijom Lot preko Varšave u oba smera.

PoljskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

U poseti Gdanjsku preporučujemo da obavezno obiđete:

  • Stari grad
  • Dugu ulicu
  • Gradsku kuću
  • Baziliku Svete Marije
  • Sopot

ikona naslovaShopping

Šoping

Veliki izbor radnji sa suvenirima, autentičnim predmetima i nakitom od ćilibara nalazi se u ulici Mariacka Street. Šetajući starim gradom videćete brojne prodavnice sa domaćim robnim markama i popularnim stranim brendovima.

Ekskluzivniju garderobu i najpoznatije juvelirnice možete potražiti u nekom od tržnih centara, koji pored odeće i obuće nude i različite vidove zabave, a izdvajaju se Galeria Baltycka, Manhattan i Madison Shopping Center.

Hrana (restorani)

Hrana

Preporučujemo vam da probate njihov specijalitet dampling u restoranu Mandu po sasvim korektnim cenama od 4-6€ za porciju.

Takođe možete veoma ukusne i povoljne obroke (za 3-5€) naći u ekspres restoranima.

Pored hrane preporučujemo da probate i neko od njihovih zanatskih piva i to u nekoj od pivnica u ulici Piwna. Možete gapopiti od 1.10€ pa do 3-4€ što zavisi i od toga koje je u pitanju i koji je lokal. Cena kafe se kreće od 1 do 3€.

ikona naslovaHoteli

hoteli

U jednoj od najlepših luka Baltika i prestonici ćilibara, najveći izbor smeštaja po povoljnim i pristupačnim cenama možete naći na linku hoteli u Gdanjsku.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma

Od aerodroma do glavne železničke stanice koja je na 500m od centra dolazi se autobusom 210. Cena karte u jednom pravcu je 3,2 zlota. Oko 4,2 zlota je 1€.

Autobusku kartu na automatu koji se nalazi ispred aerodroma možete platiti karticom.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

PLN

ikona language

Poljski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip E)

ikona airport

GDN

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Gdanjsk

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Isak

Ovdje se samo voze bicikla

5 godina ago

Review Gdanjsk.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *