O aerodromu

Budimpešta Franc List (Budapest Ferenc Liszt International Airport) je najveći aerodrom u Mađarskoj, udaljen 16km od centra Budimpešte. Od nedavno nosi ime po najpoznatijem mađarskom pijanisti, Francu Listu. Ovim aerodromom godišnje prođe od 8 do 9 miliona putnika.

Osnovne informacije

ikona airport

BUD

ikona money

HUF

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Budimpešta Lounges

 • Menzies Lounge – nalazi se kod terminala 2, otvoren je svakog dana do 21h. Prostran i elegantno uređen salon koji nudi širok izbor pića i hrane. U ponudi su takođe i magazini, Wifi kao i mesta gde se mogu puniti telefoni.
 • Mastercard Airport Lounge – pored SkyCourt salona, kod terminala 2 se nalazi Mastercard Airport Lounge. Putnici koji poseduju Premium ili Personal MasterCard karticu mogu uživati u mnogobrojim ekskluzivnim uslugama koje nudi ovaj salon.
 • Platinum lounge – platinum saloni se nalaze u tranzitnoj zoni kod terminala 2A i 2B. Samouslužni bar ovog salona nudi veliki izbor alkoholnih pića, hrane i sokova. Poslovnim ljudima su obezbeđeni kompjuteri, fotokopir aparat, besplatan internet, itd.
 • SkyCourt Lounge– Predstavlja najveći biznis salon na aerodromu, smešten kod terminala 2. U ponudi je veliki izbor jela i pića, mađarske novine i magazini, TV, besplatan WiFi, poseban deo za poslovne ljude (opremljen kompjuterima, štampačima itd).

Ukoliko želite da pogledate kako izgleda unutrašnjost SktCourt Lounge salona, kliknite ovde i otvorite kratak video materijal.

ikona naslovaWiFi

wifi

Besplatan internet pristup je moguć svim putnicima u dolaznim i odlaznim halama terminala 2A i 2B, SkyCourt putničkoj hali, kao i Visitor Terrace kafiću. Naziv wifi mreže je bud:free wifi, može se koristiti 2 sata.

ikona naslovaCheck In

check-in

Check in šalteri na aerodromu u Budimpešti se nalaze na terminalima 2A i 2B, na spratu za odlaske. Putnicima se preporučuje da dođu na aerodrom 2h pre leta, kako bi se uspešno i na vreme prijavili za svoj let.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Terminali na aerodromu Budimpešta Franc List

Terminali za čekiranje na aerodromu (2A i 2B) u Budimpešti se nalaze na spratu za odlaske. Putnici koji su prošli check in, pasošku i sigurnosnu kontrolu, nalaze se u tranzitnoj zoni. Tranzitna zona predstavlja mnogo sadržajnije i udobnije okruženje putnicima zbog velikog izbora restorana, kafića i prodavnica. Putnicima se savetuje da svoj let čekaju u tranzitnoj zoni, jer se putem zvučnika obaveštavaju o početku ukrcavanja, kao i da provere na koji gejt se ukrcavaju jer se to može promeniti zavisno od saobraćaja.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Prevoz na aerodromu Budimpešta Franc List

Sa aerodroma u Budimpešti do centra grada postoji par načina prevoza:

 • Taxi Főtaxi služba prevozi putnike između terminala i centra grada. Putnici mogu rezervisati svoju vožnju na štandu ovog prevoznika koji se nalazi na izlazu terminala 2A i 2B. Cena prevoza od aerodroma do centra Budimpešte u proseku iznosi 26€ (zavisno od uslova saobraćaja).
 • miniBUD – miniBud je oficijalni aerodromski prevoznik koji pruža usluge prevoza. Cena zavisi od broja putnika, tako da se kreće od 7 do 18€.
 • Voz – Najbliža stanica od terminala 2 na aerodromu je Ferihegy, koja prevozi do stanice Nyugati u Budimpešti, trajanje vožnje je manje od pola sata.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom Budimpešta Franc List – Parking

 • Business Parking – na raspologanju su 204 parking mesta. Sa parkinga do terminala je besplatan prevoz minibusom. Parking se plaća po danu. U gotovini se isključivo prihvata mađaraska forinta.
 • Holiday Parking – ovaj parking je udaljen od terminala na svega 10 minuta hoda, na raspolaganju je preko 2000 parking mesta.
 • Terminal Parking – korišćenje ovog parkinga se savetujete pojedincima koji dolaze po nekog na aerodrom ili ga ostavljaju. Nalazi se pored zgrade terminala, na 5 minuta hoda. Prvih 5 minuta zadržavanja na ovom parkingu su besplatni.
 • Holiday Parking Lite – parking koji nudi 600 mesta za parkiranje. Udaljen je od terminala 10 minuta hoda.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Postoji veliki izbor prodavnica na aerodromu u Budimpešti (Budapest Ferenc Liszt International Airport). Poznati svetski brendovi Tissot, Desigual, Calvin Klein, Hugo Boss itd, imaju svoje prodajne objekte na aerodromu.

Bankomati se mogu naći na spratu za dolaske kod dela za preuzimanje prtljaga, terminali 2A i 2B.

Menjačnice se nalaze u SkyCourt putničkoj hali, kao i kod terminala 2A i terminala 2B u delu za dolaske i odlaske.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Putnici sa invaliditetom ili smanjenom sposobnošću kretanja o svojim potrebama u vidu asistencije na aerodoromu treba da obaveste nadležne minimum 48h pre leta.

Po dolasku na aerodrom trebaju pronaći recepciju ili check in šalter svog avio prevoznika, jer će se tu naći sa članom osoblja koji će izaći u susret njegovim potrebama. Pomoć će uvek biti prilagođena putnikovom stepenu mobilnosti. Po potrebi, članovi osoblja prate putnika do i od aviona, a prilikom ukrcavanja putnici sa invaliditetom imaju prednost.

ikona naslovaMapa aerodroma

mapa-aerodroma-franc-list-budimpesta

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bosko

nedostaje malo vise zabave

5 godina ago

Review Franc List Budimpešta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *