Kupite avio karte za Kataniju i upoznajte drugi po veličini sicilijanski grad smešten u podnožju Etne, na obali Jonskog mora.

Osnovana kao grčka kolonija, koju su tokom burne istorije zauzimali brojni osvajači i razarale prirodne katastrofe, danas je jedna od najlepših priobalnih metropola zemlje.

Izuzetna arhitektura, barokna zdanja, impresivni trgovi i spomenici krase ovu luku koju okružuju predivne plaže i netanuta prirodna bogatstva.

Kako jednostavno rezervisati avio karte za Kataniju?

Na samom početku stranice se nalaze prazna polja za pretragu destinacija koja je neophodno popuniti troslovnim kodovima gradova (BEG za Beograd i CTA za Kataniju).

Kada izaberete datume polaska, povratka i odredite tačan broj putnika, kliknkite na Pronađi let. Po odabiru odgovarajućeg leta, brzo i besplatno možete završiti rezervaciju.

ItalijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti koje morate posetiti u Kataniji

znamenitosti-i-atrakcije

Ako poželite da rezervišete avio karte za Kataniju, prepoznatljiva obeležja koje morate obići su:

  • Trg Duomo
  • Tvrđava Ursino
  • Etna
  • Gradski muzej
  • Plaže

Putujte za Kataniju iz Beograda kompanijom Alitalia, a jeftine avionske letove pronađite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

Suvenire i tradicionalne proizvode pogledajte u radnjama u blizini tga Piazza del Duomo i kapije Porta Uzeda. Na najvećoj gradskoj pijaci na trgu Piazza Carlo Alberto, uz sveže namirnice možete videti i autentične predmete i umetnine.

Omiljene ulice sa velikim brojem prodavnica poznath domaćih i stranih brendova su Via Etnea i Viale XX Settembre. Ekskluzivne modne brendove i čuvene juvelirnice možete naći duž Via Pacini i Via Umberto I.

Ako kupovinu hoćete da obavite na jednom mestu, predlažemo neke od tržnih centara. Izdvajaju se Porte di Catania, Etnapolis Catania Mall.

Hrana (restorani)

Hrana

Prisustvo različitih kultura kroz vreme ostavilo je pečat i na kuhinju koja ima po malo od italije, po malo od Grčke, Španije pa čak i arapskih zemalja. Na Siciliji probajte njihovu domaću hranu i specijalitete po kojima su poznati. Možete bez problema da preskočite picu i paste i prepustite se lokalnim delikatesima.

Nezaobilazno je sočno ukusno voće, sirevi, masline, jela od sabljarke ili tune, generalno sva jela koja se spremaju od sveže, veoma ukusne ribe i morskih plodova.

ikona naslovaHoteli

Gde odsesti u Kataniji?

hoteli

U gradu ispod Etne u kome je rođen Vinćenco Belini, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama nalazi se na linku hoteli u Kataniji.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Italijanski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

CTA

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Katanija

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Djurdja

Muzeje sam posjetila sa sestrom- bas smo uzivale

5 godina ago

Review Katanija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *