Bordo, smešten na jugozapadu Francuske, kroz koji protiče reka Garona, nalazi se nedaleko od obala Atlantskog okeana u najpoznatijoj vinskoj oblasti Evrope.

Uske ulice pod kaldrmom, uređeni parkovi i travnjaci, srednjevekovne crkve i katedrale, čine ovu metropolu svojevrsnim muzejom na otvorenom.

Izuzetnu lepotu ovog grada možda na najbolji način opisuju reči Vikora Igoa: “Uzmite Versaj, dodajte Antverpen i dobićete Bordo.”

Beograd Bordo avio karte – rezervacija

Avionske karte za let avionom iz Beograda za Bordo rezervišite online! Za Beograd unesite BEG, a za Bordo BOD. Najkraći let je kompanijom Swiss preko Ciriha.

FrancuskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Najistaknutija obeležja i simboli po kojima se Bordo prepoznaje su:

  • Trg Žirondinaca
  • Veliko pozorište
  • Gradska katedrala
  • Muzej lepe umetnosti
  • Vinska tura

ikona naslovaShopping

Šoping

Šetajući se najdužom pešačkom ulicom u Evropi, Rue Sainte Catherine, naići ćete na veliki broj suvenirnica, umetničkih galerija i radnji sa domaćim i stranim robnim markama, dok prodavnice čuvenih vina i čokolada potražite u Allées de Tourny.

Ekskluzivne modne brendove, odeću i obuću poznatih svetskih dizajnera i najluksuznije juvelirnice možete naći u blizini trga Place des Grands Hommes i ulici Cours de l’Intendance.

Tržni centri, u kojima sve što želite možete naći na jednom mestu, sve su popularniji, a izdvajaju se Promenade Sainte Catherine i Centre Commercial Meriadeck.

Hrana (restorani)

Hrana

Francuska je rkolevka poslastica i peciva. Svetski poznate su tradicionalne palačinake (crêpes), makaroni (macarons) i krem brule (crème brûlée).

Iskrena preporuka su savršeni mali zalogaj: kanele. Poslastica u obliku malog cilindra koji gotovo podseća na krunu ili šešir kuvara ima meko središte i čvršću karamelizovanu spoljašnost. Po celom gradu videćete kanele poređane u beskonačne redove. Tokom posete Bordou obavezno probajte ovaj slatkiš na nekoliko mesta jer se intenzitet vanile i ruma razlikuju od jednog do drugog poslastičara, a cena im je 1 euro.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre putovanja u prestonicu vina i jedan od najlepših francuskih gradova, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama pogledajte na linku hoteli u Bordou.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Francuski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip E)

ikona airport

BOD

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jakov

Imaju najbolju operu na svijetu

5 godina ago

Review Bordo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *