O aerodromu

Međunarodni aerodrom Dubai se nalazi u Dubaiju, najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Smešten je 4,6km istočno od centra grada.

Od kada je otvoren 1960. godine, broj putnika povećao se godišnjom stopom rasta od više od 13%. Sa više od 88,2 miliona putnika godišnje, povezuje više od 240 destinacija na šest kontinenata sa više od 100 aviokompanija.

Da pogledate red letenja, kada su polasci i dolasci kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

DXB

ikona money

AED

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Dubai Lounges

Marhaba Lounge – Terminal 1, prostrana, udobna oaza sa mnogim pogodnostima za putnike. U ponudi su wi fi, alkoholna pića, raznovrsni kulinarski specijaliteti, grickalice, TV, časopisi, magazini, tuš kabine, igraonice za decu… Otvoren je 24h dnevno, 7 dana u nedelji.

Dubai First Class Lounge – Terminal 1, prostrano mirno okruženje uz izuzetno dobru uslugu osoblja. Na raspolaganju je odličan izbor hrane, wi fi, alkoholno piće i napici, grickalice, TV, tuš kabine, prostorija za pušače … Putnici avio kompanije Emirates, ne moraju da rezervišu pristup salonu unapred, već im je dostupan bez rezervacije. Otvoren je 24h dnevno, 7 dana u nedelji.

Emirates First Class Lounge

Nalazi se na Terminalu 3 – sala A unutar dela za bezbedonosnu kontrolu. Salon je rezervisan  za putnike koji imaju elitni status, premium ulaznice ili druge metode pristupa koje su potrebne za unos. Raspolaže sa wi fi internetom, kulinarskim specijalitetima, vrhunskom uslugom, alkoholnim pićima, toplim napicima, TV-om, tuš kabinama, prostorijama za pušače, privatnim prostorijama, igraonicama … Otvoren 14h dnevno, 7 dana u nedelji.

ikona naslovaWiFi

wifi

Wi-fi  je dostupan u svakom delu aerodroma i putnici ga mogu koristiti besplatno prvih 60 minuta. Takođe, postoje i internet kiosci gde se usluga korišćenja interneta plaća.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let putem interneta na web stranici avio kompanije ili putem mobilne aplikacije je moguća od 48h do 90 minuta pre leta. Potrebno je uneti aprezime, broj rezervacije ili karte, i broj Emirates Skywords programa lojalnosti. Karta za ukrcavanje se može dobiti na mejl, odštampati ili preuzeti na nekom od interaktivnih kioska.

Na aerodromu se šalteri za prijavu na let otvaraju 3h pre leta, a prijava na let je moguća do 90 minuta pre leta.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Na aerodromu se nalaze tri putnička terminala. Terminali 1 i 3 su povezani sa zajedničkim tranzitnim delom tako da se putnici mogu slobodno kretati iz terminala u terminal bez prolaska carinske kontrole dok je Terminal 2 na suprotnoj strani aerodroma.

Za prevoz putnika između terminala je na raspolaganju interna železnica. Vožnja od Terminala 1 do Terminala 2 traje oko 20 minuta, a do Terminala 3 oko 30. Takođe, unutar Terminala 3 za prevoz od sale A do ostatka terminala postoji organizovani prevoz za putnike.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Dubai Transport

Podzemna železnica – Aerodrom je povezan Dubai metroom, koji obezbeđuje liniju do aerodroma. Crvena linija staje na terminalu 3 i terminalu 1. Radno vreme je svakog dana od 6:00 – 22:15, osim petkom, kada saobraća u periodu od 13:00 do 23:15h.

Autobus – Mreža autobuskih linija je veoma bogata – autobusom možete doći do bilo kojeg dela grada. Autobuska stajališta se nalaze na terminalu 1, 2 i 3. Lokalni autobusi 4, 11, 15, 33 i 44 povezuju terminale 1 i 3 i 2, koji kreće sa terminala 2. Autobusi mogu doći do čak 80 hotela koji se nalaze u gradu.
Autobusom se takođe može otići do drugih glavnih gradova u regionu, uključujući Abu Dabi, Al Ain i Šaržu.

Prevoz kolima

Taxi – Dubai Taxi Agencija, koja je dostupna 24 sata dnevno a taksi vozila se nalaze na svakom dolaznom terminalu.

Rent-a car – vozila više međunarodnih kompanija se nalaze na svakom od terminala na aerodromu.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom raspolaže sa velikim brojem parking mesta koja su podeljena na dve zone:

Zona A – namenjena za kraća zadržavanja – do 15 minuta besplatno, do 30 minuta uz doplatu.

Zona B – namenjena je dužem zadržavanju, uz doplatu.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Velika bescarinska zona nalazi se u glavnoj sali aerodroma. Među mnogim radnjama možete pronaći butike koji prodaju nakit, elektronsku opremu, kozmetiku, luksuzne predmete, kao i knjižare. Sa više od 5.400 kvadratnih metara šopinga, Dubai Duti Free nudi neverovatan izbor po najpovoljnijim cenama i predah u nekom od 25 restorana, kafića i pabova.

  • Menjačnice – mesta za promenu novca funkcionišu 24 sata dnevno i nalaze se na izlazima 8, 18 i 22.
  • Medicinske službe pomoći – na svim terminalima, 24h dnevno.
  • Prostorije za molitvu
  • Spa centri – sala A i C
  • Zen Bašte
  • Muzej – sala A

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Osobe sa invaliditetom – informacije i informativni punkt za osobe sa invaliditetom nalaze se u zoni A i B salona na odlaznom terminalu. Aerodrom takođe obezbeđuje i električna kolica i prostorije za boravak za putnike sa invaliditetom (blizu izlaza 9 i 22)

ikona naslovaMapa aerodroma

Aerodrom Dubai mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Branimir

BESPLATAN INTERNET

5 godina ago

Review Dubai.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *