Najveći i najmnogoljudniji grad južne hemisfere Sao Paulo, industrijski je, kulturni i ekonomski centar Brazila i čitavog kontinenta.

Nastao na ušću reke Tiete u planinskoj oblasti Sera do Mar nedaleko od Atlantskog okeana, dobio je ime po apostolu Pavlu, a poznat je po neboderima i brojnim etničkim grupama.

Ova metropola je toliko velika da dok upoznajete jedan njen deo, drugi koji ste upoznali se već promenio.

Rezeravcija Beograd Sao Paulo avio karte

Kada odlučite da posetite ovaj velelpni grad, avio karte na relaciji Beograd Sao Paulo možete online rezervisati na našem sajtu. Popunite formu za pretragu letova. Za Beograd unesite BEG, a GRU za Sao Paulo. Nakon što unesete datume putovanja, broj putnika i kliknete na dugme Pretraži letove biće vam prikazana kompletna ponuda.

Naša prepouka su Alitalia i Air France promo letovi koje možete rezervisati na sajtu i platiti karticama ili preko računa.

BrazilDržava
Južna AmerikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ukoliko putujete u Sao Paulo panirajte vreme i za obilazak grada.

Znamenitosti

  • MASP – Muzej umentosti Sao Paula je najznačajnija ustanova kulture Južne Amerike. Izuzetno bogata kolekcija evropskih dela smatra se najboljom na čitavoj polulopti. Najvažniju zbirku eksponata dopunjuju crteži i slike brazilskih majstora kao i predmeti afričke, azijske, antičke i dekorativne umetnosti.
  • Park Ibirapuera – Najveća zelena površina neodoljivo podseća na Central park u Njujorku. Pozicioniran među oblakoderima, predstavlja jedinstvenu oazu mira i pravo mesto za beg od gradske gužve i buke. Urbani park, pored pešačkih i biciklističkih staza, jezera i skulptura, ima i veliki broj muzeja, a najznačajniji među njima je muzej Afro-brazilske umetnosti.
  • Memorijal Latinskoj Americi – Svojevrstan je spomenik i zaostavština čuvenog Oskara Nimajera, brazilskog i jednog od najzačajnijih svetskih arhitekti modernog graditeljstva. Kompleks zgrada nastao u čast južnoamerikanaca i njihove kulturne, socijalne i ekonomske pobede mesto je proslava, muzičkih i umetničkih događaja. Ovde se nalaze istraživački centar, biblioteka, spomenici i brojne galerije.
  • Neboder Altino Arantes – Ne propustite priliku da ovu metropolu doživite sa visine i pokušate da odredite njene granice iz ptičije perspektive. Izgrađena u jeku modernizacije čitave zemlje, tokom vremena postala je simbol po kome se Sao Paulo prepoznaje. Jedna od najviših zgrada u Brazilu nudi mogućnost turistima da se popnu na njen vrh i sa vidikovca uživaju u spektakularnom prizoru.
  • Zoološki vrt – Najveći je i najposećeniji park prirode u Brazilu, jedan je od omiljenih turističkih atrakcija. Na velikom prostranstvu nalazi se preko 400 životinjskih vrsta, a poseban akcenat je na autohtonim i retkim svetskim primercima. Pravo mesto za posetu sa porodicom ili prijateljima gde možete uživati u prašumama Amazona, izložbi dinosaurusa ili safariju.

ikona naslovaShopping

Šoping

Rua 25 de Marco je glavna pešačka zona, ali i mesto gde ćete pored puno svirača i akrobata naći radnje sa unikatnim predmetima, suvenirnice i umetničke galerije.

Radnje i tržni centri

Rua Oscar Freire jedna je od najekskluzivnijih svetskih ulica sa prestižnim modnim brendovima, a čitav ovaj deo grada, Jardin, poznat je kao omiljeno mesto kupaca.

U ovoj metropoli postoji puno tržnih centara gde sve što želite imate na jednom mestu, a najpopularniju su: Shopping MorumbiShopping IguatemiShopping Patio Higienopolis Daslu.

Hrana (restorani)

Hrana

Tradicionalna kuhinja bazira se na jelima od mesa i ribe uz nezaobilazni pirinač, crni pasulj, povrće i voće.

Specijaliteti

Boravak u ovom velegradu ne bi bio potpun ukoliko ne posetite churrascariu, tip restorana gde se poslužuje izuzetan roštilj. Feijao Tropeiro – pasulj sa tapioka brašnom, mladim lukom i slaninom jedno je od omiljenih jela. Potražite pastel – testo punjeno po vašem izboru (paradajz, sir, bosiljak, mlevena govedina) i prženo u dubokom ulju.

Za zaslađenje preporučujemo mousse de maracuja – voćni puding, ili bolinho de chuva – uštipci posuti šećerom i cimetom. Na kraju se možete osvežiti ceđenim voćnim sokom ili koktelom od kojih je najpoznatiji caipirinha – piće od rakije šećerne trske sa sokom od limete.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Najveći grad na kontinentu nudi smeštaj velikom broju posetilaca u hostelima i apartmanima koji se izdaju i na dnevnom nivou.

Široku ponudu i najpovoljnije cene možete naći na linku hoteli u Sao Paulu.

ikona naslovaTransport

Transport

Od internacionalnog aerodroma Guarulhos do centra Sao Paula možete doći na više načina.

Prevoz do centra

Autobus i Metro – Najjeftiniji vid pevoza. Linijom 257 po ceni od €1,5 stižete do metro stanice Tatuape, odakle linijom 1 po ceni od €1 za 30-ak minuta dolazite do gradskog jezgra.

Aerodromski autobus – Prijatnom vožnjom od 30-ak minuta po ceni od €12 stižete do glavne autobuske  stanice.

Voz – Tri linije (Express Train Airport-ExpressExpress Train Connect Train Line 13-Jade) prevoze putnike do centra po ceni od €1,8 za 30-ak minuta.

Taxi – Ovim načinom transporta možete doći do željene adrese za 20-ak minuta po ceni od €20 do €25.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

BRL

ikona time-zone

GMT -12:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

GRU

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Sao Paulo

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jovica

Idealno mesto da se opustite na par dana

5 godina ago

Review Sao Paulo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *