Rezervišite avio karte na relaciji Niš Bolonja i upoznajte glavni grad italijanske pokrajne Emilije-Romanje. Smešten na severu zemlje, smatra jednim od najlepših na Apeninskom poluostrvu.

Najstariji univerzitetski centar u Evropi, prepoznatljiv po izuzetnim arhitektonskim zdanjima i bogatom kulturnom nasleđu, pravi je turistički biser regije.

Impresivno staro gradsko jezgro koje krase predivne crkve, palate, fontane i spomenici, uvršteno je na UNESCO-u listu svetske baštine i privlači veliki broj posetilaca iz svih delova sveta.

pronadji-let-cta-dugme

Do Bolonje možete doći direktnim letom avio kompanije Air Serbia ako polazite iz Niša ili kompanijom Ryanair ukoliko polećete iz Podgorice. Rezervaciju i kupovinu avio karte obavite online na našem sajtu.

ItalijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Znamenitosti

Nakon što ste pronašli odgovarajuće avio karte za direktan let do Bolonje, prepoznatljiva obeležja i najpoznatije znamenitosti koje ne smete zaobići su:

  • Tornjevi Asineli i Garisenda

Simboli Bolonje nastali su u XII veku. Asineli je visok 97m, blago nakrivljen i stepenicama kojih ima gotovo 500 se možete popeti do vrha. Toranj Garisenda visok je 47m, ali zbog velike nakrivljenosti, zatvoren je za posetioce.

Prema legendi, svaki student koji se popne na tornjeve, neće završiti fakultet!

  • Veliki trg

Piazza Maggiore se nalazi u centralnom delu grada i predstavlja jedno od omiljenih sastajališta. Na samom trgu nalaze se izuzetna zdanja poput većnice, katedrale Svete Petronije, palate Podesta…

  • Gradska kuća

Palazzo Comunale – smeštena je na glavnom gradskom trgu, a današnji izgled dobila je tokom XV i XVI veka. Prepoznatljiva po spoju više različitih arhitektonskih stilova poseduje bogatu kolekciju renesansnih slika i skulptura.

  • Neptunova fontana

Najpoznatija fontana u Bolonji i nezaobilazna atrakcija. Pored sirena, riba i anđela koji simbolišu kontinente, svetske reke i vetrove, u središtu se nalazi statua boga mora.

Fabrika automobila Maserati je trozubac, koji Neptun drži u svojoj ruci, iskoristila za svoj logo.

  • Nacionalna galerija slikarstva

Ovde se nalaze umetnička dela Đota, Rafaela i Ticijana nastala u regiji Emilija-Romanja u periodu od XIII do XVIII veka. Muzej se nalazi u delu starog univerzitetskog kompleksa i podeljen je na akademiju Klementina i galeriju akademije likovnih umetnosti.

Požurite i rezervišite najjeftinije avio karte iz Niša i Podgorice do Bolonje na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

Šoping

Četiri glavne ulice koje vode do centralnog trga (Via Indipendenza, Via Ugo Bassi, Via Rizzoli i Via D’Azeglio) sadrže najveći broj suvenirnica, galerija i radnji sa domaćim i svetskim robnim markama, dok najekskluzijnije modne brendove i luksuzne prodavnice nakita možete naći u Via dell’Archiginnasio i Via Farini.

Ukoliko kupovinu želite da obavite na jednom mestu, tada je neki od šoping centara pravi izbor za vas, a najpopularniji su Galleria Cavour, Centre Lame i Centre Borgo.

Hrana (restorani)

Hrana

Specijaliteti

Gastronomija je veoma važna i bitna za žitelje Bolonje i čitave regije. Proizvodi i specijaliteti koji vode poreklo i ovog dela Italije su parmezan, mortadela, sirće balzamiko i vino Lambrusko.

Najpoznatije jelo definitivno je spaghetti Bolognese koje po legendi nastalo krajem Drugog svetskog rata. U originalu ovo je zapravo ragu sa taljatelama (tagliatelle al ragu) koje je vojnicima nakon povratka u domovinu služeno sa špagetama.

Ne propustute priliku da probate čuvene italijanske pice i torteline (tortellini) – autentičnu pastu punjenu sirom, pršutom, povrćem…

Na kraju se možete zasladiti tortom od pirinča (torta di riso) ili pecivom sa džemom (pinza bolognese).

Kupite avio karte za direktan let do Bolonje što pre i uživajte u specijalitetima.

ikona naslovaHoteli

hotel

Pre polaska u najstariji univerziteski grad Evrope, veliki izbor smeštaja po povoljnim i pristupačnim cenama može se naći na linku hoteli u Bolonji.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma

Transport

Kada nakon leta avionom sletite na aerodrom Bolonja, do centra grada možete doći na više načina:

Shuttle (Aerobus) – polasci su na svakih 11 minuta direktno sa terminala. Ovo je kružna linija, sa stajalištima (između ostalog) u centru i na glavnoj železničkoj stanici. Cena karte je 6€ i može se kupiti online ili na automatu na aerodromu, a vožnja traje oko 20-ak minuta. Prtljag je uračunat u cenu.

Polasci ka aerodromu od 05h do 23:35h.

Polasci sa aerodroma od 05:30h do 00:15h.

Autobus – najjeftiniji vid prevoza. Cena karte je 1.30€ ukoliko je kupite na automatu, a 1.50€ ako je kupujete direktno u autobusu. Vožnja do centra grada traje oko75 minuta.

Taxi – udruženja Cotabo i Cat Radiotaxi saobraćaju sa aerodroma do željene destinacije. Vožnja traje od 15 do 20 minuta, a cena se kreće od 20 do 25€.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Italijanski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

BLQ

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Bolonja

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jelena

Na svakih 20m se nalaze ulicni sviraci

5 godina ago

Review Bolonja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *