Avio karte za Bahrein rezervišite online i upoznajte malu ostrvsku zemlju u Persijskom zalivu, jednu od najbogatijih na svetu, smeštenu nedaleko od obala Sudijske Arabije i Katara.

Moderna zdanja, peščane plaže i bogato kulturno nasleđe po kome je najmanja arapska država prepoznatljiva, čine je jednom od omiljenih turističkih destinacija.

Prirodne lepote, čuda graditeljstva, luksuz i tradicija mogu se sresti na svakom koraku i razlog su zašto se ova kraljevina smatra centrom Bliskog istoka.

Avio karte za Bahrein – kako rezervisati?

Na samom početku stranice se nalaze dva prazna polja za pretragu destinacija. Neophodno je da unesete troslovne kodove (BEG za Beograd i BAH za Bahrein).

Kada odaberete precizne datume polaska, povratka i broj putnika, kliknite na dugme Pronađi let. Nakon što se pojavi lista letova sortiranih po ceni i vremenu trajanja, izeberite odgovarajući i završite online rezervaciju koja je besplatna.

BahreinDržava
AzijaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Bahrain je kraljevina sa razvijenim lokalnim turizmom. Njegov glavni grad Manama broji oko 200.000 stanovnika, a interesantno je to da su 45% strani državljani koji žive i rade u ovoj zemlji.

U Bahreinu postoji i staza za Formulu 1, koja tu započinje, a završava se u susednom Abu Dabiju.

Znamenitosti Bahreina

  • Nacionalni muzej – ima artefakte stare i po 9.000 godina
  • Manamu – glavni grad
  • Tvrđavu Bahrein koja datira iz 2300. godine pre nove ere – Qal’at Al Bahrain.
  • Rezervat Al Areen – rezervat divljih životinja koji zauzima velikopodručje i nalazi se na jugozapadu Bahreina. Ovde ćete naći bogatstvo faune, uključujući arapske deve, springbok, nubijske gazele i arapski oriks.
  • Vodeni park – nalazi se na 100.000 kvadratnih metara i sadrži 70m dugački Boeing 747 avion, najveći koji je ikada bio potopljen. Ronilački deo sadrži trgovinu biserima, veštački koralni greben.
  • Drvo života – najupornije i najusamljenije drvo na svetu! Preko 400 godina raste u sred pustinje. Ono stoji samo na vrhu peščanog brega visokog 8m, kilometrima daleko od drugih stabala, i bez ijednog dostupnog izvora vode! Visoko je skoro 10m.
  • Muharak – stara prestonica Bahreina. Tu se nalazi narodno pozorište sagrađeno 2012, koje je baš kao iz bajke, ima 1001 sedište po ugledu na priče iz “Hiljadu i jedne noći”.

Kompanija Turkish Airlines svakodnevno prevozi putnike do Bahreina iz Beograda preko Istanbula, a povoljne cene letova pronađite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

Pijace na otvorenom su pravo mesto ako želite da pored lokalnih proizvoda, sušenog voća, urmi i ručno rađenih tepiha, pogledate suvenire i umetnine. Ovde možete naći predmete od grnčarije, nakit i tradicionalnu garderobu, a omiljena je Manama Souq. Tu ćete videti najveći izbor zlatnog nakita. Kupite začine i pistacije, koji su tu izuzetno ukusni i jeftini, a za sve što kupujete poželjno je da se cenkate.

Poznate radnje

Odeću i obuću poznatih svetskih brendova i modnih dizajnera, kao i juvelirnice sa čuvenim biserima najbolje je potražiti u sve brojnijim tržnim centrima. Osim širokog izbora pri kupovini, oni nude zabavu i mesto za odmor. Izdvojićemo City Centre Bahrain, The Avenues Bahrain i Seef Mall.

Hrana (restorani)

Moguće je doći do alkoholnih pića u specijalizovanim prodavnicama, a služe se i u restoranima i hotelima. Svinjsko meso je takođe moguće kupiti ili poručiti, a najpoznatije lokalno jelo je šavarma – jedna verzija girosa.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko poželite da upoznate biser Persijskog zaliva, smeštaj po najpristupačnijim cenama se nalazi na linku hoteli u Bahreinu.

Najbolje vreme za putovanje

Poseta ovom arhipelagu se preporučuje u periodu od februara do aprila i od oktobra do decembra meseca, kako biste izbegli vrućine i visoku vlažnost vazduha.

More je lepe tirkizne boje i možete da uživate u kupanju i temperaturi vode od 28 stepeni. Leti je u ovoj kraljevini prosečna temperatura od 37 do 40, a zimi između 10 i 20 stepeni.

ikona naslovaTransport

Taksi je najbolji način da s aerodroma stignete do svog hotela, ali je to i najbolje prevozno sredstvo do lokacija po samom ostrvu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

BHD

ikona language

Arapski

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip G)

ikona airport

BAH

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Djoka

Mnogo je dzeparosa u metrou, treba pripaziti na novcanike

5 godina ago

Review Bahrein.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *