Glavni grad italijanske pokrajne Ligurije, Đenova, nalazi se u istoimenom zalivu na obali Tirenskog mora, okružena Apeninima i Alpima.

Nekadašnja republika, jedna od najmoćnijih pomorskih sila sveta, danas je najveća luka u zemlji i važan turistički centar Mediterana.

Prepoznatljiva po rođenju Kolumba i Paganinija, fascinantnih trgova, palata i muzeja, predstavlja spoj umetnosti, kulture i nestvarne lepote.

Avio karte Beograd Đenova – online kupovina

Jeftine letove avionom po promo ceni rezervišite na našem sajtu kompanijom Alitalia preko Milana i Rima.

ItalijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Đenova se može pohvaliti brojnim znamenitostima, a posebno se izdvajaju:

  • Kraljevska palata
  • Trg Ferari
  • Duždeva palata
  • Katedrala Svetog Lorenca
  • Akvarijum

ikona naslovaShopping

Šoping

Na najpoznatijoj gradskoj pijaci, Mercato Orientale, pored namirnica, maslina i svežeg voća, možete kupiti suvenire, unikatne predmete i umetnine u obližnjim galerijama.

Garderobu domaćih i stranih brendova pogledajte u nekom od butika u ulicama Via XX Settembre i Via Roma , a odeću i obuću čuvenih modnih dizanera u Via San Luca i Via Orefici.

Uz predivne pasaže (Galleria Mazzini i Galleria Umberto I) jako su posećeni i tržni centri gde sve neophodno možete naći na jednom mestu, a omiljeni su: Fiumara ShoppingCentro Commerciale Europa.

Hrana (restorani)

Hrana

Cena obroka u restoranima kreće se od 15-18 eura, u zavisnosti da li je riblji orok ili mesni.

Đenova je grad mediteranske kuhinje, a u svim jelima je zastupljeno maslinovo ulje Ligurije. Ono što morate probati u je gulaš sa artičokom.

Posebna preporuka je lokalni specijalitet pesto đenoveze. To je sos koji se služi sa pastom, a sastoji se od belog luka, bosiljka, maslinovog ulja i pinjola.

Probajte i cima genovese jedno od tradicionoalnih jela Ligurije, a za dezert preporučujemo panettone kolač, koji je poznat kao „italijanski voćni hleb“ sa puno suvog ili kandiranog voća. A nešto potpuno drugačije je i bezgluteinski sladoled. Ne zaboravite da nazdravite čašom belog vina.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Kada poželite da upoznate prestonicu Ligurije i najveću italijansku luku, veliki izbor najpristupačnijih cena potražite na linku hoteli u Đenovi.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Italijanski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

GOA

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Ivka

Ovo je grad koji ima najvise zelenila

5 godina ago

Review Đenova.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *