Rezervišite online na našem sajtu avio karte Beograd Zagreb i upoznajte glavni i najveći grad Hrvatske. Prestonica koja predstavlja spoj istoka i zapada, mediteranskog i kontinentalnog duha Evrope, smeštena je na rubu Panonske nizije, na obali reke Save.

Pored jako lepe arhitekture, prostranih trgova i bogatog kulturnog nasleđa, ova metropola je prepoznatljiva po brojnim parkovima koji svoj puni sjaj doživljavaju tokom Božićnih praznika.

Red letenja Air Serbia

Avio kompanija Air Serbia uvela je svakodnevne direktne letove između dve prestonice, a od četvrtka do nedelje saobraća se i dva puta dnevno. Putovanje avionom traje sat vremena i 10 minuta, a kompletnu ponudu možete pogledati ovde.

HrvatskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ukoliko ste odlučili da kupite jeftine i direktne avio karte i posetite hrvatsku prestonicu, preporučujemo da obavezno obiđete najpopularnije znamenitosti.

Avio karte Beograd Zagreb – Znamenitosti

  • Trg bana Jelačića – Najznačajniji i glavni trg na čijem središtu dominira spomenik istoimenom banu. Mesto na kome se spajaju Gornji i Donji grad, omiljeno je sastajalište Zagrebčana. Krasi je fontana Manduševac. Od vreve i saobraćajne buke možete se skloniti i uživati u nekom od obližnjih kafića, od kojih je najpoznatija Gradska Kavana.
  • Gornji grad – Ulice pod kaldrmom i krovovi od crvenog crepa čine ovaj deo hrvatske metropole prepoznatljivim i specifičnim. Tu se nalaze: Zagrebačka katedrala, Parlament (Banski dvori), Kamena kapija, kao i brojne crkve od kojih je najpoznatija crkva Svetog Marka.
  • Donji grad  – Obuhvata centar gradskog jezgra karakterističan po svom urbanističkom uređenju i brojnim parkovima koji su raspoređeni u obliku potkovice. Najstariji od njih je Zrinjevac poznat po stogodišnjim platanima. Na trgu kralja Tomislava, koji tokom Božića izgleda poput bajke, nalazi se zgrada umetničkog paviljona sa prepoznatljivom živopisnom fasadom.
  • Hrvatsko narodno pozorište – Najznačajnija ustanova kulture u Hrvatskoj i jedna od najlepših građevina sa izuzetnim eksterijerom. Dela slikara Bukovca i vajara Meštrovića krase unutrašnost ovog zdanja. Ukoliko vam se pruži prilika, posetite ga i uživajte u nekoj od predstava iz repertoara.
  • Maksimir – Park koji je izgrađen u stilu engleskih vrtova, impozantne veličine, prepoznatljiv je po veštačkim jezerima, cvetnim baštama i dugačkim stazama za šetnju. Ovde možete uživati i u zoološkom vrtu, a u neposrednoj blizini nalazi se i istoimeni fudbalski stadion.

ikona naslovaShopping

Šoping

Šoping

Najpoznatija zagrebačka ulica Ilica sa brojnim radnjama, nudi vam mogućnost kupovine suvenira i garderobe poznatih robnih marki. Tu su takođe Bogovićeva i Masarikova ulica.

Unikatne predmete i nakit možete naći u umetničkim galerijama i juvelirnicama u samom centru grada. Ekskluzivne svetske brendove i sve ostalo šta vam je neophodno možete pogledati u nekom od shopping mall-ova. Najpoznatiji su: Branimir Centar, Centar Kaptol, City Center One, Arena Centar.

Rezervišite avio karte do Zagreba što pre i kupite ih po najpovoljnijim cenama.

Hrana (restorani)

Hrana

U specijalitetima karakterističnim za ovaj kraj Hrvatske možete uživati u nekom od brojnih restorana. Tipična lokalna kuhinja predstavljaju varijaciju mesa i povrća od kojih dominira kromir.

Specijaliteti

Jedno od najpoznatijih jela je Zagrebački odrezak (pohovana teleća šnicla punjena šunkom i sirom).

Treba spomenuti i štrukli (testo punjeno svežim kravljim sirom, jajima i pavlakom). U omiljenu poslasticu spadaju štrudle, knedle sa šljivama i zagrebačka kremšnita. Poseban užitak može dati čaša vina ili piva iz lokalnih vinograda i malih domaćih pivara.

ikona naslovaHoteli

Smeštaj

Turizam se ovde ubrzano razvija, a sezona traje sve duže. Naročito je atraktivan Advent u Zagrebu koji traje tokom Božićnih praznika, kada grad poprima bajkoviti izgled. Ovde možete naći jako puno hostela i apartmana koji funkcioniču po principu ‘stan na dan’.

Najveći izbor i najjeftiniji smeštaj možete pronaći na linku hoteli u Zagrebu.

ikona naslovaTransport

Transport

Kada sletite na međunarodni aerodrom Franjo Tuđman, do centra grada ili vaše željene lokacije možete stići na dva načina, koristeći autobuski prevoz ili taksi usluge.

  • Aerodromski autobus – Nalazi se ispred glavnog terminala i ovim prevozom možete doći do glavne autobuske stanice, a dalje tramvajem do gradskog jezgra. Dužina vožnje je 30-ak minuta, a cena karte 5€.
  • Taxi – Savetujemo da se pre ulaska u vozilo dogovorite oko tačne cene prevoza.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

HRK

ikona language

Hrvatski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

ZAG

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Zagreb

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Julija

Planine su neverovatne

5 godina ago

Roko Koko

Treba mi jeftina avionska karta za 12.12.2019 u jednom smeru. Najjeftinija moguca. Ok mi je i da putujem celog dana i sa medjusletanjima. Ne verujem da imate neke promotivne cene, ali ako naleti nesto da je ispod 100eur da mi javite ili ako bude najavljena neka akcija

5 godina ago

Dexi Maxi

Zelim da me obaveStavate kada su promocije avionskih karata i kada su cene izuzetno niske. Imam rodjake u Zagrebu, radim tamo sa njima, pa mi uvek odgovara da letim u jednom mseru, a da se vracam autom.

5 godina ago

Review Zagreb.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *