O aerodromu

Međunarodni aerodrom Piza, takođe nazvan Galileo Galilej (Pisa Airport Galileo Galilei), se nalazi samo 1km severno od centra Pize, u Italiji. To je glavni aerodrom u Toskani i deseti po broju putnika. Aerodrom je prvi put korišćen za vojsku od 1030. do 1040., nakon čega je namenjen za putnike.

Ime je dobio po čuvenom naučniku Galileo Galileju, rodom iz Pize.

Da pogledate red letenja, kada su poletanja, a kada sletanja na ovaj aerodrom kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

PSA

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Galilei VIP Lounge na aerodromu Galileo Galilej

Nalazi se u delu za odlaske, na prvom spratu terminala. Nudi svojim putnicima: alkoholna i bezalkoholna pića, časopise i magazine, internet, TV, monitor sa redom letenja, kao i pristup osobama sa invaliditetom.

Maksimalno vreme boravka je 3h. Može se rezervisati mesto online, ili na licu mesta kupiti propusnica ukoliko ima slobodnih mesta. Radno vreme salona je od 06:00 do 22:00h, svakog dana u nedelji.

ikona naslovaWiFi

wi fi

Internet pokriva komletnu zgradu terminala, i deo za odlaske i dolaske. Putnici i posetioci ga mogu koristiti besplatno.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća na internet stranici avio kompanije ili putem mobilne aplikacije ako ista odobrava.

Ukoliko želite da se prijavite na aerodromu, na šalteru za prijavu na let, preporučuje se da dođete od dva i po do 2 sata pre leta.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerorom Galileo Galilej se sastoji od jednog putničkog terminala, koji je zadužen i za domaće i međunarodne letove, kao i letove niskobudžetnih avio kompanija.

Terminal je otvoren od 04:00h do poslednjeg zakazanog leta. Podeljen je na sledeće nivoe:

  • prizemlje – dolasci i check in
  • prvi sprat – odlasci i deo za ukrcavanje

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Voz

Železnička stanica Pisa Aeroporto se nalazi pored terminala i može se stići do nje preko pokrivene staze. Voz saobraća do centra grada sa dužinom putovanja od 5 minuta i cene karte u jednom smeru od 1,10€. Saobraća i do Firence. Karte su dostupne u kancelariji za informacije u delu za dolaske.

Autobus

Autobus 1 saobraća do nekoliko stanica u centru grada. Polazi sa stanice koja se nalazi isped sale za dolaske i iz Cassa Parceggi izvan sale za odlaske. Saobraćaju svakih 10 minuta. Vreme putovanja je manje od 10 minuta, a cena karte je 1.10€.

Taxi

CO.TA.PI taksi služba vozi 24h dnevno od aerodroma. Ova taksi služba nudi i kolektivni taksi koji vozi do železničke stanice Pisa Centrale i Ospedale Santa Chiara, po paušalnoj ceni od 6 do 8€. Vreme putovanja do centra grada obično traje 10-ak minuta.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom poseduje zone sa kratkoročnim i dugoročnim parkiranjem, sa kapacitetom od 1200 mesta.

Kratkoročno parkiranje je dostupno samo izvan područja za odlaske u parking zoni P3, i izvan dela za dolaske u zoni P8.

Dugoročno parkiranje je dostupno u višespratnoj parking zoni P2 nasuprot železničke stanice u delu za odlaske i susednoj zoni P1. Dugoročno parkiranje P4 kod benzinske stanice je sezonsko. Parking je besplatan za prvih 30 minuta u P2.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Trgovačka zona, La Corte, ima preko 20 prodavnica i može se pristupiti sa oba sprata. U delu za odlaske postoji bescarinska prodavnica (za putnike koji napuštaju EU) a postoji i mogućnost povrata poreza. U prizemlju se nalazi pivnica, bar i kafić. Na prvom spratu nalaze se tri restorana, od kojih je jedan samouslužni, i bar. U ponudi su i:

  • menjačnice, bankomati
  • apoteka
  • služba prve pomoći
  • prostorija za porodice i decu
  • sala za konferenciju koja može da ugosti do 50 ljudi

ikona naslovaLica sa invaliditetom

ikonica-invalidska-kolica

Aerodrom je prilagođen osobama sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja, sa toaletima, liftovima, rampama unutar i izvan terminala. Postoje i rezervisana parking mesta u svim zonama.

ikona naslovaMapa aerodroma

Piza aerodrom mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

Miloš

Aerodrom je čist i uredan ali je zatvoren uveče od poslednjeg leta do 04:00. Morali smo jutarnji let čekati ispred.

5 godina ago

Marina Colic

Kupila sam fenomenalne cipele po veoma povoljnoj ceni. Jedva cekam da me put ponovo nanese da letim preko Pize i da pazarim ponovo nesto

5 godina ago

Review Galileo Galilej Piza.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *