Bari je glavni grad južne italijanske regija Pulja. Ima preko 300.000 stanovnika. Lučki je i univerzitetski grad, i takođe prepoznat po ukusnoj italijanskoj pašti koja dolazi baš sa ovog podneblja.

Karakterisčan je po uskim kamenitim ulicama i prelijepom arhitekturom, savršen za kratki odmor.

Rezervisite avio karte za Bari online

Avio kompanija Montenegro Airlines tokom sezone ima čarter let iz Podgorice, a kompanijom Alitalia možete iz Beograda da letite do ove prelepe destinacije.

ItalijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Bari se sastoji iz dva grada u jednom – Starog Barija sa svojim živopisnim uskim kamenim ulicama i istorijskim znamenitostima, i Novog Barija – širokih avenija i modernih građevina.

Avio karte za Bari su jeftinije ukoliko ih online kupite na nasem sajtu mnogo pre leta. Kada ih obezbedite i dodjete u ovaj prelep grad obavezno planirajte minimum jedan dan za obilazak.

Znamenitosti Barija

 • Crkva Sveti Nikola – ogromna crkva koja se nalazi u centru Barija poznata po fantastičnom dizajnu, bogatom enterijeru i predstavlja važno mesto hodočašća za rimokatolike u Evropi
 • Stari grad – karakterističan je po svojoj arhitektonskoj netaknutosti koja svedoči prošlim vremenima i jasno se razlikuje od ostalih građevina koje ga okružuju
 • Lungomare Nazario Sauro – šetalište dugačko 1000m sa prelepim pogledom na more i okolnim belim zgradama, savršeno mesto za prijatnu šetnju i odmor uz kafu ili vino
 • Altamura – savršeno mesto za jednodnevni izlet sa puno istorijskih znamenitosti i specifičnom lokalnom hranom, na samo sat vremena vožnje od Barija, pružiće pravu prijatnu avanturu svakom posetiocu

ikona naslovaShopping

Šoping

Kao i svaki drugi veliki grad, i Bari nudi veliku ponudu shopping mesta za svakog kupca. Od ulica koje su najprivlačnije za kupovinu mogu se izdvojiti:

 • Corso Camillo Benso Cavour
 • Via Sparano,
 • Via Putignani
 • Via Dante 

Ovde se mogu naći razne vrste prodavnica, od slavnih renomiranih italijanskih krznara, preko suvenirnica do elegantnih butika.

Riblja pijaca – ukoliko ste zainteresovani za kvalitetnu morsku hranu, riblja pijaca je pravo mesto za vas. Tu se nude razne vrste morske hrane, ne samo od strane loklanih stanovnika, već i od šefova mnogih prestižnih restorana.

Hrana (restorani)

Beograd-Sank- Peterburg-letovi-transport

Nacionalna kuhinja Barija se odlikuje najširim izborom biljnih jela, peciva i paste sa raznim sosevima i začinima.

Specijaliteti

 •  Orecchiette – ukusna pašta sa lokalnim začinom i repom, koja se može probati jednako kvalitetno i u lokalnim domaćinstvima i restoranima
 • Tiella koje sadrži kvalitetan pirinač, krompir i dagnje, obogaćene raznim biljem i začinima

Za sva ova jela, uz koja ide najkvalitetnije lokalno domaće vino Primitivo di Manduria, ističe se domaće ulje kao glavni uzrok kvaliteta

ikona naslovaHoteli

hoteli

Bari nudi veliki izbor smeštajnih kapaciteta, od B&B do luksuznih hotela sa 5 zvezdica, na raznim gradskim lokacijama.

Najbolju ponudu hotela možete pronaći na linku Smeštaj u Bariju

ikona naslovaTransport

transport

Aerodrom u Bariju je udaljen 8km severo-zapadno od centra grada.

Prevoz do centra Barija

 • Transfer-bus saobraća svakih pola sata sa aerodroma do centralne železničke stanice, koja se nalazi u centru grada. Cena za kartu u jednom pravcu iznosi 4€ i autobusi kreću ispred odeljka aerodroma “Departures”.
 • Autobus koji saobraća linijom br. 16 je najjeftinija vrsta prevoza od aerodroma do centra Barija (Piazza Moro je poslednja stanica). Cena iznosi simboličnih 1€. Prvi autobus kreće u 05:10h, a zadnji u 21:35h po loklanom vremenu.
 • Voz – na svakih 45 minuta regionalni voz usputno staje na aerodromsku metro stanicu (dolazi iz Bitonto-a i ide do glavne železničke stanice Barija). Vožnja traje oko 15 minuta i karta košta 5€.
 • Taksi vozila su dostupna 24 časa dnevno i njihova stanica se nalazi ispred odeljka aerodroma “Arrivals”. Cena iznosi oko 20€ do centra Barija.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona time-zone

GMT -12:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

BRI

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Bari

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Konstantin

Odredjenim danima u nedelji je ulaz u muzeje besplatan, fenomenalni su, posebno muzej umetnosti

5 godina ago

Review Bari.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *