O aerodromu

Međunarodni aerodrom Edinburg (Edinburgh Airport) se nalazi 12km zapadno od centra grada Edinburg. Smešten je u oblasti Ingliston.

Najprometniji je aerodrom u Škotskoj, a deseti po prometu putnika u Velikoj Britaniji.

Osnovne informacije

ikona airport

EDI

ikona money

GBP

ikona naslovaLounges

lounge

Aspire Lounge na aerodromu Edinburg

Nalazi se u delu za odlaske. Prava prilika da pobegnete od gužve, završte poslovne obaveze u poslednjem trenutku ili se jednostavno opustite, bez obzira na klasu putovanja ili avio kompaniju.

Putnici mogu uživati u: internetu, sveže pripremljenim obrocima i specijalitetima, grickalicama, slatkišima i kolačima, časopisima, novinama, osveženjima, toplim napicima itd. . Postoje i privatne kabine sa TV-om – idealne za porodice.

NO. 1 Lounge

Salon sa prozorima od poda do plafona, koji omogućavaju izvanredan pogled na pistu.

Gosti mogu uživati u: sveže pripremljenim jelima po narudžbi, nagrađivanim penušavim vinom, craft pivima, vrhunskim alkoholnim i bezalkoholnim pićima, neograničenom internetu, TV-u, časopisima i magazinima i sl. Putnici koji su kupili propusnicu za salon, imaju pravno na korišćenje brze trake, bespatno.

Postoji i mogućnost rezervacije mesta u salonu unapred, putem interneta.

ikona naslovaWiFi

wifi

Besplatan internet je dostupan na celom aerodromu.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća na sajtu avio kompanije ili putem mobilne aplikacije. Avio kompanije koje podržavaju mobilnu aplikaciju sa polascima iz Edinburga su: Air France, EasyJet, Flybe, KLM, Lufthansa, Ryanair, SAS, Brussels Airlines, Turkish Airlines,  i Virgin Atlantic Little Red.

Aerodrom Edinburg red letenja i cekiranje

Na aerodromu je moguć check in na interaktivnim kioscima  i šalterima za prijavu na let. Šalteri se otvaraju, u zavisnosti od avio kompanije, od 3h do 2h pre leta.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom se sastoji od jednog putničkog terminala, koji se nalazi na dva nivoa.

Područje za check in, međunarodna i britanska područja, kao i područje za povrat međunarodnog prtljaga nalaze se na prizemlju aerodroma.

Na prvom spratu se nalaze restorani, prodavnice, bankomati itd.

Aerodrom Edinburg red letenja pogledajte ovde.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Edinburg transport

Putnici se mogu različitim prevoznim sredstvima mogu prebaciti od aerodroma do centra grada:

AutobusThe Airlink 100 express saobraća do centra grada i Edinburgh Haymarket železničke stanice. Vreme putovanja do centra grada je 20 minuta. Kreće iz dela gde su dolasci za domaće letove. Tokom noći, N22 linija saobraća svakih 30 minuta. Vreme putovanja je oko 28 minuta.

Tramvaj – povezuje aerodrom direktno sa centrom grada. Polasci su im svakih 8 do 12 minuta. Karte se mogu kupiti na mašinama koje se nalaze na tramvajskoj stanici. Vreme putovanja je oko 35 minuta. Postoji i transfer The Citylink od aerodroma do Aerodroma Glazgov gde je vreme putovanja 60 minuta, a karte se mogu kupiti u autobusu ili online.

Taxi – vozila više kompanija se nalazi ispred dela za dolaske. Vozila se mogu rezervisati putem interneta. Vreme putovanja i cena variraju u zavisnosti od doba dana. Obično putovanje traje oko 25 minuta, a cena oko 20£.

Rent-a car -predstavništva više rent-a car kompanija se nalaze u zgradi terminala. Kod nekih kompanija moguća je rezervacija putem sajta. Vozila se nalaze u delu koji je povezan sa terminalom natkrivenom pešačkom stazom.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Dva parkinga za kratkoročno parkiranje se nalaze neposredno ispred zgrade terminala. Jedan je na otvorenom, a drugi je višespratni parking. U prizemlju višespratnog parkinga se nalazi deo za parkiranje do 2 sata.

Dugoročni parking je malo udaljen od zgrade terminala ali postoji besplatan prevoz autobusom do aerodroma.

Postoje popusti za online rezervaciju mesta na dugoročnom parkingu.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Postoji dobar izbor butika i radnji raznih brendova, prodavnica kozmetike, parfema, suvenira, nakita, elektronskih uređaja i sl.

Ponuda aerodroma

Putnici mogu uzeti kratak predah i osvežiti se u nekom od restorana, barova i kafića koji se nalaze na prvom spratu aerodroma. U ponudi su i:

  • menjačnice i bankomati
  • prostorije za pušače
  • prostorija za molitvu
  • deo za porodice i decu

ikona naslovaLica sa invaliditetom

ikonica-invalidska-kolica

Aerodrom je prilagođen osobama sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja sa rampama, liftovima, toaletima i rezervisanim parking mestima.

Putnici mogu zatražiti pomoć i asistenciju na aerodromu. Potrebno je obavestiti unapred.

ikona naslovaMapa aerodroma

Edinburg aerodrom mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

Marija

Odlična usluga na aerodromu.

5 godina ago

Marko Kostic

Bio sam u No 1 lounge i mogu da vam kazem da sam prijatno iznenadjen. Odlicna je hrana i stolice su preudobne.

5 godina ago
marko

Dunja

Izgubio sam bio prtljag ali osoblje je bilo toliko ljubazno da su ga vrlo brzo pronasli.

5 godina ago

Review Edinburg.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *