Revervišite avio karte za Varšavu  i upoznajte glavni i najveći poljski grad, kroz koji protiče Visla, smešten na visoravni u središnjem delu zemlje.

Prestonica, kulturni i poslovni centar regije, svedok slavne prošlosti, ali i strašnih razaranja, danas se smatra jednom od najlepših u srednjoj Evropi.

Ponosna na svoju sirenu zaštitinicu, Šopena i Mariju Kiri, zahvaljujući vrednim graditeljima, uspela je da obnovi  sve svoje fascinantne palate, trgove i muzeje.

PoljskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

turisticke-atrakcije

Gde da kupite avio karte za Varšava u šta da obiđete?

Ukoliko kupite avionske karte za Varšavu iz Beograda kompanijama LOT i Air Serbia, iznenadićete se brojnim znamenitostima, a izdvajaju se:

  • Stari grad
  • Trg Rinek
  • Kraljevska palata
  • Muzej Frederika Šopena
  • Zoološki vrt

ikona naslovaShopping

Šoping

Prolazeći centralnim gradskim ulicama Chmielna i Marszałkowska, možete naići na veliki broj suvenirnica i radnji sa autentičnim predmetima i umetninama. Garderobu domaćih i popularnih stranih robnih marki pogledajte u buticima koji se nalaze u Mokotowska i Szpitalna Street.

Najpoznatije radnje i kafići

Ekskluzivne modne brendove i juvelirnice potražite u bizini trga Trzech Krzyży i Bracka Street. Jako posećeni tržni centri u kojima se pored željene kupovine možete odmoriti u nekom od kafića ili zabaviti su: Arkadia, Złote Tarasy i Blue City.

Hrana (restorani)

Hrana

Najpopularnije jelo su pierogi, veliko testo bogato punjeno koje se poslužuje uz razne umake. Punjenja mogu biti od mesa, povrća, ribe.. Popularni su i slatki pierogi. Najukusnije pierogije možete jesti u restoranu Zapiecek.

Kobasice se nalaze na svakom meniju poljskog restorana, a najčešće se služe uz kupus ili prženi luk.

ikona naslovaHoteli

hoteli

U prestonici Poljske i gradu Frederika Šopena, najveći izbor smeštaja uz pristupačne cene nalaze se na linku hoteli u Varšavi.

ikona naslovaTransport

transport

Gradski prevoz je odličan, sređen i ne dozvoljava vam da igde zakasnite. Tu se nalazi podzemna železnica, autobusi, tramvaji i naravno taksiji, kao i uber taksiji.

Aerodrom Šopen je povezan železničkom linijom sa centrom Varšave. Postoji linija S2 od aerodroma preko centra grada do istočnog prigradskog naselja Sulejowek, kao i S3 od aerodroma preko centra grada do grada Legionovo, 20-tak kilometara severno od Varšave.

Tokom jutarnjih i popodnevnih špiceva vozovi sa aerodroma do centra grada polaze svakih 10 do 12 minuta. Putovanje traje oko 25 minuta. Za prevoz važe sve regularne karte gradskog javnog prevoza, koje se mogu kupiti u kioscima, automatima ili u vozu. Cena karte za jednu vožnju unutar prve zone (u kojoj je aerodrom) košta 3.6 poljskih zlota (0.9€).

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

PLN

ikona language

Poljski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip E)

ikona airport

WAW

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Varšava

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Gradimirka

puno pet frendly objekata

5 godina ago

Review Varšava.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *