O aerodromu

Međunarodni aerodrom Kartagina Tunis (Carthage International Airport) se nalazi 8km severo-istočno od centra Tunisa. Dobio je ime po istorijskom gradu Kartagi, smeštenom istočno od aerodroma.

Istorija aerodroma datira iz 1920. godine, kada je prva hidroavionska baza u Tunisu izgrađena na jezeru Tunis. Aerodrom Tunis je otvoren 1938. kada se krenuli letovi na relaciji Tunis Pariz.

Izgradnja aerodroma Tunis Carthage, koju je u potpunosti finansirala Francuska, je počela 1944. a nakon šetiri godine aerodrom je postao glavno čvorište avio kompanije Tunisair.

Da pogledate red letenja, poletanja i sletanja sa aerodroma Kartagina kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

TUN

ikona money

TND

ikona naslovaLounges

lounge

Salon VIP – smešten nakon kontrolnih pultova, na prvom spratu. U ponudi su: WI Fi, dnevna štampa i časopisi, topli napici i piće, TV, Fax mašina. Deca do 12 godina imaju pristup besplatno. Radno vreme je od 06:00 do poslednjeg večernjeg leta.

Espace Privilege Lounge – nalazi se na terminalu 1. Na raspolaganju su: hrana, topli napici i piće, TV, časopisi i magazini, TV. Dostupan je putnicima biznis klase.

ikona naslovaWiFi

wifi

Aerodrom Kartagina ima wi fi koji putnici mogu beplatno koristiti prvih 240 minuta.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let na šalterima je moguća od 3 sata do 60 minuta pre leta.

Osobe koje su se prijavile na let putem interneta, idu na posebne šaltere Web & Mobile Check in, gde ostavljaju prtljag i preuzimaju kartu za ukrcavanje.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Carthage Tunis se sastoji od dva terminala. Glavni terminal se sastoji od 2 sprata, za dolaske i odlase. Drugi je naknadno otvoren 2006. godine i služi samo za čarter letove.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Transport

Transport od aerodroma do centra grada je moguć na sledeće načine:

Autobus – austobuska linija SNT polazi na svakih 30 minuta, a karta košta manje od 1 dinara. Luksuzniji TUT autobudi su malo skuplji, nešto više od 1 dinara i polaze na svakih 15 minuta. Vreme putovanja je oko 15 minuta, u zavisnosti od saobraćaja.

Taxi – na taksi stajalištu se nalazi više vozila. Cena ide po taksimetru, 5 dinara po kilometru. Od 21:00h cena vožnje je veća za 50%.

Rent-a car – postoji više rent-a car kompanija u sali za dolaske, čiji se automobili mogu iznajmiti. Takođe, postoji i mogućnost rezervacije automobila putem interneta na aplikaciji EasyTerra.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Ispred zgrade terminala nalazi se parking prostor sa 2.500 mesta. Cena je 0.65 dinara za prvih 12 sati i nakon toga 3.00 dinara dnevno.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Na aerodromu se nalazi prihvatljiv broj radnji i prodavnica sa kozmetikom, različitom robom, elektronskim uređajima, dnevnom štampom i časopisima i sl. Takođe, predah se može napraviti u nekom od restorana, snack barova i kafića koji se nalaze i ispred i iza Carine. Na raspolaganju su i:

  • menjačnice
  • pošta
  • telefonska govornica
  • služba prve pomoći – u sali za dolaske

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodrom je razumno dostupan osobama sa invaliditetom. Nalaze se modifikovani toaleti i liftovi pristupačni osobama u invalidskim kolicima.

Cela infrastuktura aerodroma je prilagođena osobama sa umanjenom sposobnošću kretanja i mogu dobiti pomoć i asistenciju na aerodomu. Potrebno je obavestiti unapred, najkasnije 48h pre leta.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bisenija Ilic

Odlican izbor parfema u njihovim radnjama

5 godina ago

Review Kartagina Tunis.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *