Kupite avio karte za Nirnberg i upoznajte drugi po veličini grad u saveznoj nemačkoj državi Bavarskoj, koji se nalazi u jugoistočnom delu zemlje u podnožju zelenih brda, na reci Pegnic.

Najveća luka na kanalu Rajna-Majna-Dunav, ekonomsko i kulturno sedište regije, tokom svog zlatnog doba bila je dom mnogih naučnika i stvaralaca iz čitave Evrope, a posebno je ponosna na svog Albrehta Direra.

Centar razvitka humanizma i renesanse i pravi turistički biser prepoznatljiv po impresivnim zdanjima, predivnoj arhitekturi, muzejima i crkvama, jedna je od najpopularnijih destinacija posetilaca širom sveta.

NemačkaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ako rezervišete avio karte za Nirnberg, obeležja koja preporučujemo da obiđete su:

  • Carski zamak
  • Nacionalni muzej
  • Kuća Albrehta Direra
  • Crkva Svetog Lorenca
  • Zoološki vrt

Gde kupiti avio karte za Nirnberg?

Do Nirnberga možete putovati kompanijom Lufthansa, a jeftine avionske letove pogledajte na našem sajtu. Iz Niša postoji direktan let kompanijom Air Serbia, a iz Skoplja i Sofije možete da letite Wizz Air-om.

ikona naslovaShopping

Šoping

U Starom gradu Nirnbergu možete naći mnoštvo umetničkih radionica i ateljea, gde se mogu kupiti umetnine, suveniri, lokalni zanatski proizvodi.

Ulica Brajte Gase vodi od Hauptmarkta do železničke stanice i nudi vam brojne mogućnosti za kupovinu.

Posetioci koji su u potrazi za antikvitetima, obično posećuju modernu Gostenhof (GoHo) četvrt.

Hrana (restorani)

Hrana

Kulinarsko umeće Bavarske predstavljaju kobasice iz Nirnberga koje se prave od nemasne svinjetine u jagnjećim crevima, a zatim uvijaju u kobasice od 7 do 9cm. Pošto su kobasice male i tanke, restorani ih obično serviraju u porcijama od po šest komada uz ren i kiseli kupus ili salatu od krompira. Preporuka su teleći medaljoni i raznovrsne supe.

Na ulici ih možete jesti kao hotdog, koji se ovde zove “Drei im Weggla” (“tri u zemički”). Ako želite da probate najbolje, posetite Historische Bratwurst-Küche Zum Gulden Stern, najstariji restoran tog tipa na svetu.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Kada poželite da odmor provedete u drevnom bavarskom gradu, najpovoljnije cene smeštaja možete naći na linku hoteli u Nirnbergu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Nemački

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

NUE

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Nirnberg

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Cuba

Trebaju mi avio karte za leto

5 godina ago

Review Nirnberg.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *