O aerodromu

Međunarodni aerodrom Albreht Direr Nirnberg (Albrecht Dürer Flughafen Nürnberg) je smešten 5km severno od centra grada Ninberga. Prvi je aerodrom osnovan u Nemačkoj nakon Drugog svetskog rata – svečano otvoren 1955. Drugi po prometu u Bavarskoj nakon aerodroma Minhen, a deseti najveći aerodrom u Nemačkoj.

Nudi letove unutar Nemačke, kao i metropolitanskih i atraktivnih destinacija duž Sredozemnog mora, na Kanarskim ostrvima i Egiptu.

Osnovne informacije

ikona airport

NUE

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

The Dürer Lounge – nalazi se u prizemlju, blizu kapije za odlazak. U prijatnom ambijentu, salon nudi pića i lagane obroke, plus radne prostorije sa računarima, pristup internetu, štampače i faks. Svi putnici koji lete u biznis ili prvoj klasi sa Air France, KLM i Oneworld alijanse  kao i TUI premium klijenti imaju besplatan pristup. Putnici bilo koje klase mogu pristupiti salonu uz kupovinu propusnice. Otvoren je 24h, 7 dana u nedelji.

ikona naslovaWiFi

wi fi

Ceo kompleks terminala je pokriven internetom. Dostupan je svim putnicima i posetiocima besplatno.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća na stranici Aerodrom Nirnberg online check in ili putem mobilne aplikacije za Air France, Lufthansa, Swiss, Turkish Airlines, KLM, TUIfly.

Za prijavu na let na nekom od šaltera potrebno je doći od 3 do 2 sata pre leta kako bi se sve formalnosti obavile na vreme.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom se sastoji od jednog putničkog terminala koji se sastoji od dve sale jedne za odlaske i druge za dolaske. Povezane su međusobno kopnenim i aerodromskim prostorom.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Prevoz vozom i autobusima

Autobus – autobuske linije 32 i 33 redovno saobraćaju između aerodroma i grada. Vreme putovanja je oko 15-20 minuta, takođe, noćni autobus N12 saobraća tokom petka i subote i pre praznika. Cena karte je 2.50€.

Voz – linija U2 saobraća redovno od aerodroma do centralne stanice u gradu. Putovanje traje oko 12 minuta. Cena karte u jednom pravcu je 2.50€.

Prevoz automobilima

Taxi – vozila se nalaze ispred terminala. Cena vožnje do centra grada je oko 19.50€.

Rent-a car – više kompanija za iznajmljivanje automobila se nalazi na terminalu aerodroma. Automobil se može i rezervisati online.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Na aerodromu se nalazi oko 8000 parking mesta. Pored tri parking zone, u neposrednoj blizini terminala nalaze se različite parking zone. Najnoviji objekat je P3 sa sedam nivoa i 2200 parking mesta. Sva parking mesta su udaljena svega 5 minuta hoda od terminala. Kratkoročna parking mesta su direktno ispred terminala – prvih 20 minuta je besplatno.

Putnici mogu odabrati različite tarife tipa “BusinessParken” (poslovni parking) ili “UrlauberParken” (parking za odmor).

Aerodrom Albreht Direr nudi i dodatne usluge parkiranja, punjenje goriva, pranja automobila, održavanje ili čuvanje dragocenosti.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Nekoliko prodavnica i radnji nude bescarinske proizvode koji napuštaju EU, knjige, nakit, kozmetiku, parfeme, poklone itd. Postoji i usluga povraćaja poreza za stanovnike koji nisu iz EU. Putnicima su na raspolaganju dva kafića u javnom delu terminala i jedan u delu za odlaske. Takođe mogu predahnuti u nekom od restorana u ponudi.

  • menjačnice, bankomati
  • prostorije i igraonice za decu
  • sala za konferenciju

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Aerodrom Albreht Direr je u potpunosti dostupan putnicima sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja. Parking mesta sa popustom su na raspolaganju u višespratnom parkingu za osobe sa invaliditetom.

Uvek se može dobiti pomoć i asistencija na aerodromu, potrebno je samo obavestiti unapred.

ikona naslovaMapa aerodroma

Nurmberg aerodrom mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Ilija

Simpatičan aerodrom, čist i odlično organizovan

5 godina ago

Review Albreht Direr Nirnberg.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *