Napulj je treći grad po veličini u Italiji, a glavni grad istoimenog okruga i pokrajine Kampanija u južnoj Italiji.

Smešten je u najlepšem zalivu italijanskog poluostrva –  Napuljskom zalivu. Širom sveta prepoznatljiv je po vulkanu Vezuv, drevnoj Pompeji, pici i napolitanskoj kriminalnoj organizaciji Kamori.

Preovladava sredozemna klima sa suvim, dugim, toplim letima i blagim, kišovitim zimama.

Kupovina avio karte za Napulj

Avio kompanija Montenegro Airlines ima čarter letove iz Podgorice za Napulj, a svakako uvek možete preko Rima ili Milana da letite i avio kompanijom Alitalia.

Najjednostaviniji način da kupite avio karte za Napulj je da popunite formu za pretragu letova na početku stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Napulj NAP. Odaberite u kalendaru datum poletanja i datum povratka i kliknite na dugme Pretraži letove.

Biće vam prikazani svi raspoloživi letovi sortirani od najjeftinijeg. Odaberite onaj koji vam najviše odgovara i online rezervišite avio karte za Napulj po najpovoljnijoj ceni.

ItalijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti
Jedan od najlepših gradova u Evropi, izuzetno je bogat spomenicima koji svedoče o njegovoj prošlosti.

Znamenitosti Napulja

 • Mt Vesuvius i Pompeii – otkrijte čudo jedinog aktivnog vulkana u Evropi i uživajte u drevnim ruševinama grada koje su pod UNESCO-vom zaštitim. Sa vrha poznatog vulkana pruža se zapanjujući pogled na Napuljski zaliv i okolne pejzaže.  
 • Castel dell’Ovo – impozantni zamak na ostrvu Meragide u zalivu Napulj, jedan od najpoznatijih spomenika. Sadašnji dvorac je izgrađen tokom aragonske dinastije u XV veku, a danas je baza ribarskog sela Borgo Marinari – poznatom po restoranima i marinama.
 • Duomo di San Gennaro – jedna od najznačajnijih crkava u južnoj Italiji. Gotska katedrala, posvećena svetom Januariusu, zaštitniku grada, izgrađena je u XIV veku. Nalazi se iznad fascinantnih katakombi koji sadrže arheološke ostatke antičkih grčkih, rimskih i ranih hrišćanskih civilizacija.

ikona naslovaShopping

Šoping

Ukoliko volite šoping i pratite trendove, možete posetiti neke od tržnih centara i radnji sa poznatim modnim brendovima.

Kupovina u Napulju

 • La Reggia Designer Outlet – elegantni tržni centar smešten severno od Napulja. Ima oko 130 prodavnica raznih brendova među kojima su i prodavnice visoke mode kao što su  Prada, Gucci, Versace i Roberto Cavalli.
 • Mercato di Antignano – srednje i lako dostupna pijaca u Vomeru (distriktu Napulja) koja nudi tekstil, cipele, torbice, ribe, predmete za kuću, odeću i hranu.
  Radno vreme je 09h do 14h, šest dana u nedelji, osim ponedjeljka.
 • Piazza Trieste e Trento – trg koji spaja dve glavne gradske ulice idealne za šoping.

Hrana (restorani)

Hrana

Napulj je grad bogate gastronomije. Prva picerija na svetu (Antica Pizzeria Port’Alba) otvorena je 1830. godine upravo ovde.

Specijaliteti

 • Pizza Margherita ime je dobila po kraljici Margariti, koja je grad posetila 1889. godine i poželela da proba neki napuljski specijalitet. Na Margariti su vidljive boje italijanske zastave – bosiljak daje zelenu, sir (mocarela) belu, a sos od paradajza crvenu.
 •  Paccheri di grangano alla pescatore – specijalitet sa plodovima mora.
 •  Babà  – biskvit u obliku pečurke najčešće preliven rumom ili limončelom.

ikona naslovaHoteli

hotel

Napulj ima širok spektar smešataja u ponudi kako u centru grada, tako i na periferiji. Oni se mogu podeliti u sledeće kategorije:

 • luksuzni hoteli
 • hosteli
 • budzet hoteli
 • stanovi na dan i apartmani

Pročitajte više o hotelima u Napulju.

ikona naslovaTransport

Transport sa aerodroma

Capodichino aerodrom je udaljen 6km severno od centra grada do koga možete doći na neki od sledećih načina:

 • Autobus – staje na dve stanice u centru  grada. Karte se mogu kupiti od vozača u autobusu po ceni od 5€ u jednom pravcu.
 • Privatni prevoz – svakog dana, 24h po ceni od 20 do 30€.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Italijanski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

NAP

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Kojadin

Zooloski posetite obavezno!

5 godina ago
bojan

Miki P.

Koliko koštaju avio karte Beograd Napulj i da li postoji direktan let?

5 godina ago

Review Napulj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *