O aerodromu

Međunarodni aerodrom Zadar je smešten 8km od centra istoimenog grada. Počeo je sa radom još davne 1936. godine kada je imao komercijalne letove nekadašnje avio kompanije Alla Litoria. Aerodrom je takođe služio kao baza za Lufthansa školu letenja, a danas služi kao glavna baza za obuku Hrvatskog zrakoplovstva. Od početka 2013. godine predstavlja bazu Ryanair avio kompanije.

Da pogledate red letenja kliknite ovde. Tu ćete videti sva sletanja i poletanja, kao i destinacije do kojih možete da letite sa ovog aerodroma.

Osnovne informacije

ikona airport

ZAD

ikona money

HRK

ikona naslovaLounges

lounge

Zadar Business Lounge – smešten u delu za odlaske (međunarodni letovi). Nudi jedinstveno utočište daleko od gužve u čekaonici glavnog terminala. Udobna mesta, besplatni internet, TV-i, časopisi, izbor laganih obroka, osveženja i alkoholnih pića će učiniti da se u potpunosti odmorite pre leta. Radno vreme je od 07:30 do 23:30h. Tokom zimske sezone (od 15. novembra do 31. marta) salon je zatvoren. Deca do 2 godine imaju besplatan pristup.

ikona naslovaWiFi

wi fi

Aerodrom nudi svojim posetiocima i putnicima uslugu besplatnog interneta. Sistem omogućava putnicima pristup internetu sa bilo kog dela aerodroma.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća na nekom od interaktivnih kiosaka koji se nalaze na aerodromu.

Šalteri za prijavu na let se otvaraju 1 sat pre domaćih i 3 sata pre međunarodnih letova.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Zadar aerodrom je relativno mali aerodrom sa dve piste i jednim putničkim terminalom. Terminal je podeljen na deo za odlaske i dolaske. Takođe, u južnom delu terminala postoji VIP terminal, namenjen isključivo za poslovnu i privatnu avijaciju.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Zadar transport sa aerodroma

Autobus – redovne autobuske linije saobraćaju od aerodroma do centra grada.  Kreću od dela za međunarodne dolaske. Vreme putovanja je oko 25 minuta, a cena karte 25kn.

Taxi – vozila se nalaze ispred zgrade terminala, preko puta dela za međunarodne dolaske. Vreme putovanja je oko 15 minuta, dok cena iznosi 220kn.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom raspolaže sa oko 590 parking mesta od kojih su 216 namenjena za putničke automobile, 310 za rent-a car, 41 taxi vozila, 8 za autobuse i 16 za osobe sa invaliditetom. Prvih 10 minuta je besplatno. Cena po započetom satu je 20kn.

Postoji mogućnost pretplate na mesečnom i godišnjem nivou.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Veliki broj radnji i butika poznatih brendova, parfema, kozmetike, nakita i sl. se nalazi na aerodromu. Takođe, u duty-free radnjama se nalaze i hrvatski lokalni proizvodi, specijaliteti i rukotvorine. Tu su i restoran i kafić u javnom prostoru i još jedan kafić u delu za međunarodne polaske. Postoje i manjačnice i bankomati.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Postoji označeno mesto u putničkom terminalu sa telefonom, gde putnici sa invaliditetom mogu da pozovu i zatraže pomoć i asistenciju na aerodromu, tokom prijave na let i ukrcavanja.

Namenska parking mesta za osobe sa invaliditetom se nalaze u neposrednoj blizini zgrade terminala. Aerodrom je na jednom nivou što ga čini pristupačnim za osobe u invalidskim kolicima.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Xenia

Odlična pozicija aerodroma, lako se dolazi do centra. Cena trasfera je isto povoljna, samo izbegavajte taksi jer znaju da naplate više neg što treba

5 godina ago

Review Zadar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *