Beograd Birmingem avio karte rezervišite online i posetite drugi po veličini grad u Ujedinjenom Kraljevstvu, ispresecan kanalima, manjim rekama i okružen zelenilom. Birmingem se nalazi u ravnici u samom središtu Engleske.

Metropola koja se smatra kolevkom industrijske revolucije u zemlji, počela je užurbano da se razvija početkom XIX veka. Danas je jako važan ekonomski i trgovački centar, smešten na raskrsnici saobraćajnica.

Velika stradanja tokom Drugog svetskog rata dovela su do promena u samom izgledu. Sada ovom, sve popularnijom turističkom destinacijom, dominiraju moderna zdanja i savremena arhitektura uz veliki broj muzeja i uređenih parkova.

Gde da kupite Beograd Birmingem avio karte?

Jeftine letove avionom rezervišite online na našem sajtu popunjavajući podatke u formi za pretragu letova na početku stranice.

Najbolje konekcije i cene ima Lufthansa za letove preko Minehna.

Velika BritanijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Najznačajnija obeležja Birmingema koja preporučujemo da obiđete su:

  • Birmingemska biblioteka – najveća gradska biblioteka u Evropi. Njena izgradnja koštala je 188.8 miliona funti i jedan je od simbola modernizacije Birmingema
  • Muzej umetnosti i galerija – mesto na kom možete videti na hiljade umetnina američkog, evropskog, azijskog i afričkog porekla. Eksponati se često menjaju.
  • Muzej vazduhoplovstva – tu se nalaze Delta Air Line avioni, A-12 Blackbird i mnogi drugi.
  • Naučni centar MekVejn – interesantne izložbe sa dinosaurusima ili laserima. U donjem delu muzeja se nalazi akvarijum.

Takođe, obavezno planirajte da posetite i

  • Botaničke bašte i vrtovi postoje od 1829. godine
  • Birmingemski ZOO vrt – mogu se videti brojne vrste ptica, reptila i sisara, ali i raznih drugih životinja iz svih krajeva sveta.

ikona naslovaShopping

Šoping

Birmingam je raj za kupce. Možete posetiti poznati Bullring & Grand Central i Četvrt nakita. Sve što poželite naći ćete u ovom kompleksu, koji obiluje kafićima i restorani koji su tu da vas okrepe, tako da možete nastaviti sa kupovinom i razgledanjem.

Hrana (restorani)

Hrana

Malo koji grad se može pohvaliti šarolikom gastro ponudom. Od običnih pivnica do prvoklasnih restorana s Mišlenovim zvezdicama. Restorani u  Birmingemu služe  hranu iz svih delova sveta. Od uličnih lokala, do svetski poznatog baltijskog trougla.

Najpoznatiji restorani i kafići

Na linku ovde možete pronaći spisak restorana sa vegeterijanskom i veganskom hranom.

Kada su u pitanju večernje šetnjice i vreme za piće, spisak atraktivnih lokala pogledajte ovde.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre polaska u ‘grad sa hiljadu zanata’, najveći izbor povoljnog i pristupačnog smeštaja možete pronaći na linku hoteli u Birmingemu.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma

Aerodrom je udaljen od centra Birmingema oko 8km. Na aerodromu su 24h pozicionirana taxi vozila. Sva vozila primaju po 5-6 osoba sa prtljagom i opremljena su za invalidska kolica.

Svoj prevoz možete obezbediti i autobusima koji saobraćaju od aerodroma do centra grada na svakih 20 min i svakih 30 min u večernjim satima i subotom.

Takođe, od aerodroma do centra grada možete putovati vozom, za koji će vam trebati 15-20min, a koji ide direktno do glavne železničke stanice u centru grada.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

GBP

ikona language

Engleski

ikona time-zone

GMT

ikona plug

220 - 240 V
(Tip G)

ikona airport

BHX

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Birmingem

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Blaginja

Mnogo su im skupe turisticke ture

5 godina ago

Review Birmingem.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *