Treći po veličini turski grad, Izmir, smešten oko istoimenog zaliva i okružen planinama, nalazi se na obali Egejskog mora i najznačajnija je luka u zemlji. Kupite ili rezervišite avio karte za Izmir online i upoznajte jedinstveni biser Male Azije.

Nekada antičko naselje koje su prema legendi osnovale Amazonke, a obnovio Aleksandar Veliki, danas je razvijen i moderan kulturno-istorijski centar ovog dela Mediterana.

Metropolu širokih bulevara sa drvoredima palmi, egzotičnih starih četvrti i očaravajuće arhitekture, na najbolji način opisuju reči Viktora Igoa: “Izmir je nalik princezi sa najlepšim šeširom.”

TurskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

znamenitosti-i-atrakcije

Ako odlučite da kupite avio karte za Izmir Turkish Airlines letna našem sajtu za , brojne znamenitosti koje ne smete zaobići su:

  • Sahat kula
  • Šetalište Kordon
  • Efes
  • Uspinjača Asansor
  • Tvrđava Kadifekale

ikona naslovaShopping

Šoping

Šetajući kroz pijacu Kemeralti Bazaar, jednu od nezaobilaznih gradskih atrakcija, možete naći suvenire, autentične proizvode, umetnine i najrazličitije namirnice. Odeću i obuću poznatih modnih brendova pogledajte u radnjama u četvrti Alsancak, a tradicionalnu garderobu u kvartu Kersiyaka Carsi.

Ekskluzivne butike i juvelirnice potražite u nekom od tržnih centara, u kojima se pored planirane kupovine možete i zabaviti. Najpopularniji su Forum Bornova, Agora Shopping Center i Konak Pier.

Bazar

Trgovci iz unutrašnjosti zemlje donose tekstil, obuću, začine, zlato i upravo je Bazar pravo mesto za kupovinu suvenira, a za one sa malo dubljim džepom i za kupovinu garderobe. Ono što je prepoznatljivo za njihove prodavce jeste napadnost, međutim, nisu neprijatni i rado će se cenkati.

Hrana (restorani)

Hrana

Arnavut Ciğeri (Albanian Liver) i Saray Katmer obavezno probajte. Imaju ukus sličan bureku, ali opet nije burek.
Takođe, probajte Aleksandrov ili Iskender kebab, jelo po kojem je poznat Izmir i ceo kraj, a koji će vas oduševiti za svega par evra.

Svratite do nekih starinskih kafića i probate pravu tursku kafu ili čaj od jabuke.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Avio karte za Izmir i hotelski smeštaj

U najznačajnijoj turskoj luci veliku ponudu smeštaja po pristupačnim i povoljnim cenama naći ćete na linku hoteli u Izmiru.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

TRY

ikona language

Turski

ikona time-zone

GMT +3:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

ADB

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Hariton

slabo znanje bilo kog jezika osim lokalnog

5 godina ago

Review Izmir.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *