Smeštena na samom jugu Istre, čiji je i najveći grad, Pula je poznata po blagoj mediteranskoj klimi, izuzetnom kulturnom nasleđu i netaknutoj prirodi.

Nekada administrativni, danas je centar turizma koji privlači goste iz celog sveta.

Vlasti brojnih vladara su ovuda prolazile i svaka je za sobom ostavila trag, o čemu svedoče mnoge znamenitosti i prelepa zdanja.

Beograd Pula rezervacija avio karte

Najpovoljniji način da posetite pulsku arenu je direktnim letom avio komapnije Air Serbia ili Croatia Airlines.

Obezbedite na vreme za relaciju Beograd Pula avio karte za željeni datum putovanja. Za Beograd unesite BEG, a za Pulu PUY. Odabirete iz kalendara datume putovanja, broj putnika i kliknite na Pretraži letove.

Direktan let Beograd Pula postoji tokom letnje sezone i od jula do kraja septembra avion leti četri puta nedeljno.

HrvatskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i omiljene destinacije koje Pula ima u ponudi i koje svakako morate posetiti su:

  • Arena

Najpoznatiji simbol grada, jedna je od najbolje očuvanih i najvećih rimskih amfiteatara na svetu. Nekada mesto gde su se odvijale krvave bitke gladijatora, danas je pozornica na kojoj nastupaju pozorišne i muzičke zvezde. U prostorijama ispod arene nalazi se stalna izložbena postavka maslinarstva i vinogradarstva.

  • Slavoluk Sergijevaca

Na ulazu u glavnu gradsku ulicu podignut je u spomen na tri brata iz porodice Sergi. Naziva se i ‘zlatnim vratima’, a bogato dekorisani reljef na njima je, između ostalih, poslužio kao inspiracija i čuvenom Mikelanđelu koji ih je ovekovečio crtežom.

  • Kaštel

Mletačko uvrđenje nastalo na temeljima rimske tvrđave služilo je za odbranu luke i starog grada. Danas se tu nalaze istorijski i pomorski muzej Istre, a na otvorenom prostoru održavaju se filmske projekcije, pozorišne predstave i koncerti. Sa samog vrha pruža se spektakularan pogled na gradsko jezgro i Jadransko more.

  • Avgustov hram

Pozicioniran je na centralnom gradskom trgu Forumu, gde su se prvobitno nalazila tri hrama i jedini je sačuvan. Smešten je odmah do gradske većnice, posvećen je rimskoj boginji Romi i caru Avgustu, a danas je izložbeni prostor antičkih skulptura Istre.

  • Zerostrasse

 Pula je poznata i po svojim podzemnim tunelima koji su, u odbrambene svrhe, počeli da se grade za vreme Austougarske vladavine. Njihova ukupna dužina je 40-ak kilometara i prostiru se gotovo ispod čitavog grada. Glavni tunel, koji je otvoren za posetioce, danas predstavlja specifičnu galeriju.

Kada obezbedite sebi promotivne cene avionskih karata na relaciji Beograd Pula obavezno posetite neku od navedenih atrakcija.

ikona naslovaShopping

Šetnjom kroz centar grada oko trga Portarata do Foruma, nailazite na veliki broj radnji i butika. Ulica Sergijevaca ima čitav niz prodavnica odeće i obuće. Tu možete naći i zlatare, ukoliko vas zanima neki unikatni komad nakita, kao i suvenirnice sa jedinstvenim predmetima.

Kako bi uživali u šopingu u ovom gradu, sada je pravi trenutak za kupovinu!

Promo avio karte Beograd Pula nikada nisu bile jeftinije i možete ih online rezervisati na našem sajtu.

Kupovina u Puli

Kendlerova ulica poznata je po galerijama sa zanimljivim umetničkim delima. Postoji i tržni centar Pula City Mall za sve one koji vole praktičnu kupovinu na jednom mestu.

Hrana (restorani)

Istrijani posebnu pažnju poklanjaju svojoj kuhinji na koju su jako ponosni.

U Puli možete uživati u gastronomskim delikatesima, kao što su istarski tartufi, u nekom od brojnih restorana i konoba. Za predjelo preporučujemo poznati istarski pršut služen uz tvrdi sir.

Specijaliteti

Obavezno probajte školjke kapešante (Jakobove kapice), a ukoliko se nađete tokom hladnih dana, nemojte zaobići zimski specijalitet – švoja (riba list) sa limunom i kaparima. Tradicionalno jelo je meso boškarina, autohtonog goveda, koje se priprema kao karpaćo uz tipičnu istarsku testeninu pljukance.

Zasladite se uz smokvenjak, kolač od smokava, ili fritule, uštipke posute šećerom. Na kraju priuštite sebi čašu istarske malvazije.

Kako bi uživali u svetski poznatim vinima pogledajte na našem sajtu ponude za željeni datum i rezervišite avio karte na vreme.

ikona naslovaHoteli

Hoteli

U Puli, kao razvijenom turističkom centru, se nalazi jako puno hostela i sve više apartmana koji se izdaju na dnevnom nivou. Veoma često hoteli objavljuju promo akcije kada su cene baš niske.

Najveće ponude i najpovoljnije cene možete naći na stranici hoteli u Puli.

ikona naslovaTransport

Transport

Međunarodni aerodrom Pula se nalazi 6km od centra grada.

Sa aerodroma do centra grada možete doći na dva načina.

Shutlle bus – Polazi 30 minuta nakon sletanja aviona, a nalazi se ispred terminala. Njime stižete do glavne autobuske stanice, a cena karte je €2.

Taxi – Ovim načinom prevoza dolazite do željene adrese po ceni od oko €15, ali ne zaboravite da se pre ulaska u vozilo dogovorite o iznosu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

KN

ikona time-zone

GMT -12:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

PUY

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Pula

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Lazar

Rodjaci ovde zive, kazu da je jako lepo, sigurno i bezbedno. Nisam bio, ali nadam se da ce me pozvati u goste 🙂

5 godina ago

Prle i Tihi

Sad smo pogledali red letenja i vidm da Air Serbia direktni letovi Beograd Pula ne postoje svakog dana. To im je minus, jer sad moram da tempiram datume putovanja u skladu sa tim.

5 godina ago

Sanela Simić Jocić

Potrebna mi je jeftina avio karta, najjeftinija moguća za zadnju nedelju avgusta. Vidim da je sve prebukirano, ali možda imate neki last minute? Da li cene avionskih karata padaju kako se približava datum leta?

5 godina ago

Olgica

Odlično da je uvdene direktan let Beograd Pula. Istra je po meni najlepša i to nem veze sa Hrvatskom već je po meni to posebna država. Recite mi molim vas da li postoji neka promocija za jeftine letove u martu sledeće godine – znam da tada ne postoje sezonski letovi..

5 godina ago

Miloš

Koliko koštaju avionske karte za Pulu?

5 godina ago

Taara Kojić

Zanima me avionska karta za septembar mesec. Poletanje iz beograda bi bilo oko 05. a povratak nakondesetak dana. Molim vas za ponudu i da mi je pošaljete na mail. Ako postoji neka akcija dostavite mi i to

5 godina ago

Review Pula.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *