Glavni i najveći grad Kube kroz koji protiče reka Almendares, Havana, nalazi se u istoimenom zalivu na obali Meksičkog zaliva.

Najznačajnija luka zemlje predstavlja kulturni, ekonomski i turistički centar Kariba prepoznatljiv po svom specifičnom šarmu i lepoti.

Predivna zdanja kolonijalne arhitekture, muzika, ples i jako bogato istorijsko nasleđe krase ovu prestonicu uvek nasmejanih i ljubaznih ljudi.

Beograd Havana avio karte – kako da kupite?

U formu za pretragu letova na početku stranice za Beograd unesite BEG, a za Havanu HAV. Odaberite termin putovanja i kliknite na link Pretraži letove. Biće vam prikazani svi raspoloživi letovi sortirani od najjeftinijeg, a izbor je samo vaš. Najbolje konekcije i cene ima avio kompanija Aeroflot.

KubaDržava
Severna AmerikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Kada odlučite da posetite Havanu, ne propustiti priliku da upoznate i obiđete:

  • Habana Vieja
  • Trg Caterdal
  • Palatu Capitolio
  • Musej Revolucije
  • Varadero

ikona naslovaShopping

Šoping

U ulici  Calle Obispo, koja se nalazi u centralnom delu grada, možete naći veliki izbor suvenira, autentičnih predmeta i radnji sa lokalnim proizvodima, a Callejon de Hamel sadrži brojne umetničke galerije i antikvarnice.

Najbolje prodavnice sa čuvenim “kubankama”, La Casa del Habano, potražite u Calle Mercaderes i kraju La Habana Vieja. Garderobu domaćih i stranih brendova možete pronaći u buticima bulevara Avenida 5, Avenida 3 i četvrti Miramar.

Sve popularniji su i tržni centri u kojima se pored kupovine možete i zabaviti, a najnoviji su Plaza Carlos III i Manzana de Gomez Mall.

Hrana (restorani)

Hrana

Kubanska kuhinja nije nešto privlačna turistima, ali svakako dok ste u Havani preporučujemo da probate neka od njihovih tradicionalnih jela: jastozi na žaru, Patk, casserole sa zecom i ropa vieja (goveđa supa sa povrćem).

U specijalitete spada tuna glazirana kokosom, svinjetina u medu, i perfektan umak od narandže.

ikona naslovaHoteli

hoteli

U prestonici Kube i najvećem gradu Kariba veliku ponudu smeštaja po najjeftinijim cenama pogledajte na linku hoteli u Havani.

ikona naslovaTransport

transport

Jedno od istinski autentičnih kubanskih iskustava je vožnja oldtajmerima – ovo zadovoljstvo će koštati između 30 i 50 dolara po satu. Naravno, pošto većina stanovništva vozi stare američke automobile, možete i prosto da se vozite taksijem u oldtajmeru – ali kola koja služe kao taksiji su u dosta lošijem stanju.

Taksi prevoz u Havani

Taxi – Ima ih više vrsta, pa su i cene različite.  Za cenu se obavezno dogoorite pre ulaska u auto. Taksimetri ne postoje.

Sve ih možete zaustaviti gde god vam zatrebaju, na sred ulice ili raskrsnice, a mnogi će vam i dobacivati i pitati vas da li vam je potreban taksi.

S obzirom na mnoštvo dugih ulica koje se međusobno ukrštaju i da brojevi zgrada idu i preko 900, najlakše ćete objasniti gde taxi treba da vas ostavi tako što ćete reći koje dve susedne ulice seku onu u koja je vaše odredište.

Pored toga možete probati vožnju tzv. rikšom, biciklom na tri točka ili Coco taxi vozilom, neka vrsta motora na tri točka.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

CUC

ikona language

Španski

ikona time-zone

GMT -4:00

ikona plug

100 - 127 V
(Tip A)

ikona airport

HAV

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Havana

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Ignjat

obavezno ponestite kisobran

5 godina ago

Review Havana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *