O aerodromu

Međunarodni aerodrom Majami (Miami Airport) se nalazi 13 km od centra Majamija. Osnovan je 1928. godine i primarni je aerodrom koji služi područje Majamija, sa preko 1000 dnevnih letova za 167 domaćih i međunarodnih destinacija.

Takođe, predstavlja glavni aerodrom u Južnoj Floridi za međunarodne letove na duge relacije i čvorište za jugoistočne Sjedinjene Američke Države, sa putničkim i teretnim letovima do gradova širom Amerike, Evrope, Afrike, i zapadne Azije, kao i teretnih letova za istočnu Aziju. Predstavlja najveću kapiju između Sjedinjenih Država i juga do Latinske Amerike.

Da pogledate red letenja, sletanja i poletanja sa aerodroma Miami (MIA) – kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

MIA

ikona money

USD

ikona naslovaLounges

lounge

Na aerodromu se nalazi veliki broj salona koji su smešteni na sva tri terminala. Neki od njih su:

Flagship Lounge D30 na aerodromu Majami

Nalazi se na Severnom Terminalu, preko puta kapije D-35. Namenjen je putnicima biznis i prve klase, i članovima programa lojalnosti alijanse OneWorld Emerald and Saphire. U ponudi su: kulinarski specijaliteti, veliki izbor vina, alkoholog pića i toplih napitaka, tuš kabine, bar sa koktelima, personalizovana usluga, WI FI …. Otvoren je svakog dana od 04:30 do 22:30h.

The VIP lounge

Smešten na Južnom Terminalu, u hali J. Na raspolaganju su: TV, tuš kabine, WI FI, prostorije za nepušače, topli napici, alkoholna pića, časopisi i magazini … Maksimalni boravak je 3 sata. Deca do 2 godine imaju besplatan pristup salonu.  Otvoren je od 12:00 do 15:00h, ponedeljkom i utorkom, i od 04:00 do 15:00h sredom, četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom.

Club Amarica F

Nalazi se na Centralnom Terminalu, u delu za međunarodne letove na trećem spratu u hali F. U ponudi su: pristup internetu, TV, tuš kabine, osveženje i alkoholna pića, topli napici, deo za nepušače, časopisi i magiazini … Deca do 2 godine imaju besplatan pristup. Radno vreme varira u zavisnosti od letova, ali uglavnom je od 07:00 do 21:00h svakog dana.

Admirals Club E

Smešten na petom spratu Centralnog Terminala. Na raspolaganju su: obroci po naružbini, specijaliteti i obroci su prilagođeni delu dana, veliki broj alkoholnih pića i osveženja, topli napici, biznis centar, WI FI, tuš kabine … Namenje korisnicima članova Admiral kluba, OneWorld, a može se i kupiti dnevna propusnica. Otvoren je od 01:00h do 22:30h, svakog dana.

ikona naslovaWiFi

wifi

Wi Fi pokriva svaki deo aerodroma i dostupan je putnicima i posetiocima bez novčane naknade. Takođe, postoji i usluga korišćenja interneta neograničeno po određenim cenama:

 • 4.95$ standard internet usluga
 • 7.95$ premium internet usluga

ikona naslovaCheck In

check-in

Potrebno je stići do 2 sata pre međunarodnih letova i 1.30 minuta pre domaćih. Ukoliko se putnik prijavio na let putem interneta potrebno je da dođe 45 minuta pre domaćih letova i 60 minuta pre međunarodnih.

Takođe, moguće je prijaviti se na let na interaktivnom kiosku: potrebno uneti prezime, broj rezervacije ili karte, preuzeti kartu za ukrcavanje i ostaviti prtljag u deo za prtljag.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Majami se sastoji od tri terminala: Severnog, Centralnog i Južnog.

Svaki od terminala se sastoji od tri sprata. Na prvom spratu su dolasci i deo za prijave nepravilnosti sa prtljagom. Na drugom: odlasci, check in šalteri i interaktivni kiosci. Na trećem spratu se nalaze pokretne staze i stepenice koje omogućavaju prelaz sa jednog terminala na drugi.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Od aerodroma Majami do centra grada postoji više oblika prevoznih sredstava. Putnici mogu koristiti različite prevoze

Mia Mover

Voz koji povezuje aerodrom sa centralnom stanicom Majamija, odakle se mogu prebaciti do grada nekim od navedenih prevoznih sredstava:

Metrorail

Voz saobraća svakih 30 minuta radnim danima, a vikendom svakih 15 minuta. U zavisnosti od dela grada gde idete možete odabrati Narandžastu liniju ili Plavu, po ceni od 2.25$ po pravcu.

Tri-rail

Voz koji saobraća od centrale stanice do bilo koje dela grada. Cena karte se kreće od 2.50$ po pravcu

Gradski prevoz

 • Metrobus – postoji više linija koji povezuju Aerodrom sa bilo kojim delog grada.
 • Rent-car – vozila više kompanija se nalazi na centralnoj stanici gde se može stići uslugom Mia Mover na trećem spratu terminala.
 • Taxi – vozila se nalaze u delu za dolaske u prizemlju terminala. Cena se obračunava po taksimetru. 6.90$ za prvu milju i 2.40$ za svaku narednu.
 • SuperShuttle – vozila se nalaze u delu za dolaske, blizu dela za prtljag. Postoje više opcija za prevoz: da se deli vozilo sa drugim putnicima, bez usputog stajanja, privatan prevoz. Usluga se može rezervisati putem interneta. Kada je u pitanju više osoba niža je cena prevoza.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom poseduje veliki broj parking mesta koja su raspoređena na dva dela:

Dolphin garage – Parking mesta na Severnom Terminalu u hali D i E.

Flamingo garage – Parking mesta na Južnom Terminalu u hali H i J, i Centralnom F i G.

Sva vozila mogu maksimalno biti na parkingu 60 dana. Vozila veće težine moraju biti parkirana u zoni koja je namenjena njima.

Ostali parkinzi

Waiting Lot – 60 parking mesta koja su namenja za vozila koja se kratko zadržavaju, prilikom čekanja ili ispraćanja putnika. Mogu se rezervisati putem telefona i ne naplaćuje se.

Valet Parking – usluga parkiranja vozila. Cena za prva tri sata je 18.00$, dnevno 30.00$. Makimalno auto može ostati 20 dana na parkingu.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Aerodrom raspolaže sa velikim brojem butika i radnji poznatih brendova, različite robe, kozmetike, parfema, elektronskih uređaja, časopisa…  Takođe, nalazi se i veliki broj restorana, snack barova i kafića gde se putnici mogu osvežiti i odmoriti. U ponudi su i:

 • menjačnice
 • banke
 • igraonice
 • prostorije za decu i bebe
 • kapela
 • spa centri
 • prostorija za jogu
 • deo na ovorenom i zatvorenom namenjen za kućne ljubimce

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Infrastuktura aerodroma je izuzetno dobro prilagođena osobama sa invaliditetom sa parking mestima, liftovima, okretnicama za invalidska kolica, toaletima. Takođe, Tri-rail, Metrobus i Metrorail su pristupačni osobama sa invaliditetom.

Osim navedenog, na aerodromu postoje znakovi na Brajevom pismu, pločice sa taktilno platformom, zvučna signalizacija i uređaji za telekomunikacije za osobe sa oštećenim sluhom.

Može se zatražiti asistencija i pomoć na aerodromu. Potrebno je obavestiti unapred o vrsti pomoći, kako bi bila obezbeđena ista.

ikona naslovaMapa aerodroma

Mapa aerodroma Majami

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Biljana

Nije prilagodjen osobama sa invaliditetom

5 godina ago

Review Majami.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.