O aerodromu

Aerodrom Taojuan (Taiwan Taoyuan International Airport) služi gradu Tajpeju i severnom delu Tajvana, a udaljen je nekih 40km od grada. Otvoren je 1979. godine.

On je najveći i najprometniji aerodrom u gradu, preko 50 avio prevoznika svakodnevno saobraća sa njega. Aerodrom je sastavljen od 2 terminala, dok je treći terminal u izradi, a četvrti je u planu.

Kliknite ovde da pogledate red letenja

Osnovne informacije

ikona airport

TPE

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom raspolaže sa nekoliko salona gde se putnici mogu odmoriti, zavisno od njihovih potreba.

Plaza Premium saloni su putnicima su na raspolaganju 4 Plaza Premium salona. Dva salona se nalaze u sklopu terminala 1, dok se druga dva mogu naći u sklopu terminala 2. Saloni nude tuš kabine, širok izbor novina i magazina, internet mrežu, televiziju, deo u kome se putnici mogu relaksirati i odmoriti, itd.

ikona naslovaWiFi

wifi

Wifi mreža je dostupna svim putnicima na aerodromu, nevezano od terminala i lokacije.

Prijavljivanje na Wifi mrežu je jednostavno – potrebno je samo ispuniti osnovnu registraciju. Ona se pojavi prilikom paljenja web pretraživača, nakon spajanja sa Wifi mrežom. Prvih 4 sata korišćenja interneta je besplatno, njegovo korišćenje nakon toga se naplaćuje.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na aerodromu je moguća na check in ili šalterima i na interaktivnim kioscima. 

Check in putnici najkasnije mogu izvršiti 60min pre leta, mada se u većini slučajeva savetuje da na aerodromu budu 2h ranije.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer
Aerodrom Taojuan Terminali
  • Terminal 1 –  terminal jedan ima 18. kapija za ukrcavanje, podeljen je u A i B delove. China Airlines pretežno koristi deo A, dok je deo B rezervisan za Cathay Pacific avio kompaniju. Terminal 1 je na četri sprata. Na prvom spratu se mogu naći različiti prevoznici (između terminala ili gradski prevoznici), drugi sprat je za dolaske, treći za odlaske dok se na četvrtom spratu mogu naći saloni za odmor.
  • Terminal 2 – ovaj terminal je podeljen u dve oblasti- oblasti C i D. Oblast D je uglavnom rezervisana za China Airlines, dok je oblast C za Eva Air avio prevoznika. Obe oblasti imaju oko 20 gejtova za ukrcavanje. Terminal 2 je sastavljen od 4 sprata. Na prizemlju su locirani prevoznici i stanice, na drugom dolasci, na trećem odlasci dok je četvrti sprat rezervisan za VIP salone.

Između terminala 1 i 2 postoji organizovan prevoz. Izgradnja terminala tri je u toku.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma
Aerodrom Taojuan transport do centra grada

Metro: svakog dana od 06:00 ujtru do popodne. Ovo je najbrži vid prevoza (potrebno je otprilike pola sata), a cena je oko 5€. 

Taxi: taksi vozila su dostupna 24h i nalaze se kod dela za dolaske. Ovo je najskuplji vid prevoza – oko 30€.

Autobus: autobusom do grada je potrebno otprilike 60min, a karte se mogu kupiti na samom aerodromu. Cena prevoza autobusom iznosi oko 4€.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom raspolaže sa nekoliko terminala:

Terminal 1 parking: U sklopu terminala 1, postoje dve parking oblasti. Prvih pola sata parkiranja se ne naplaćuje, dok je  za velika velika vozila je parking besplatan prvih 2 sata.

Terminal 2: Ista pravila parkiranja važe kao i za terminal 1.  Prvih pola sata je besplatno, nakon 2h se naplaćuje. Terminal 2 raspolaže sa 3 parking oblasti.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Aerodrom raspolaže sa velikim brojem apoteka, Duty Free prodavnica, butika, prodavnica za igračke, nakit, odeću, suvenirnica, itd. Takođe se mogu naći i prodavnice ploča, knjižare kao i prodavnice elektronike.

Banke i menjačnice se mogu naći u sklopu oba terminala. Rade svakog dana, u sklopu dela za dolaske kao i dela za odlaske.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Taojuan aerodrom je opremljen kako bi putnicima sa invaliditetom boravak što lakši:

  • posebna parking mesta za putnike sa invaliditetom,
  • aerodrom raspolaže sa rampama i lftovima posebno opremljenim za putike sa invaliditetom
  • telefonske govorinice su niže postavljene kako bi bile pristupačnije
  • u sklopu terminala 2 se nalazi centar za masažu za putnike sa oštećenim vidom, koji radi svakog dana
  • posebni check in šalteri za putnike sa invaliditetom

ikona naslovaMapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Andjelija

Vrlo je prijatno boraviti na aerodromu 2 sata su mi prosla jako brzo

5 godina ago

Review Taojuan Tajpeji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *